وزیر راه و شهرسازی:
شهرفروشی در ایران به روشی رایج تبدیل شده است
وزیر راه و شهرسازی گفت: بخش زیادی از مدیریت شهری به دلیل محدودیت منابع به سمت شهرفروشی گرایش پیدا کرده است.
عباس آخوندی در مراسم افتتاح نوزدهمین اجلاس هیئت عمومی سازمان مهندسی در کیش با بیان اینکه نباید از آنچه در کلان شهرها رخ میدهد چشمپوشی کرد افزود: بخش زیادی از مدیریت شهری به دلیل محدودیت منابع به سمت شهرفروشی گرایش پیدا کرده که این موضوع فرسودگی و تخریب تدریجی محلات میانی شهرها و در واقع انباشت میراث فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی را به دنبال داشته است.
وی با تاکید بر اینکه شهرفروشی در ایران به سیستمی رایج تبدیل شده افزود: در حوزه توسعه شهری، شهرها و کلان شهرها جولانگاه یک سوداگری گسترده شده است.
آخوندی تصریح کرد: امروز مهندسان تحت عنوان توسعه شهری در ایران دفاع چندانی از این موضوع و قدرت راهبردی و عملی برای هدایت توسعه شهری ندارند و مجموع اتفاقهایی که رخ میدهد توسط یک نظام سوداگری هدایت میشود.
آخوندی افزود: امروز ساخت و سازها اصالت معماری و حقوق شهروندی را در ذهنها تداعی نمیکند و واقعیت امر وجود همین سوداگری شهری است.
وی گفت: ساختمانهای بدقوارهای در گوشه و کنار شهر به ویژه کلان شهرها دیده میشود که اغلب فاقد حس اولیه ایرانی بودن، حقوق شهروندی و آفتاب و نور هستند که نشانگر یک مدیریت سوداگرانه و پیشتازانه در این زمینه دارد و افسوس میخوریم که مهندسان قدرت راهبردی و هدایت در توسعه شهری را ندارند.
آخوندی ادامه داد: در تهران هزاران ساختمان بلند ساخته شده و پایتخت در حسرت روزهایی با هوای سالم است، در اغلب کلانشهرها این موضوع به چشم میخورد، تحت عنوان نوسازی حرم مطهر حضرت رضا(ع) اقداماتی انجام شده است اما توسعه صورت گرفته در شأن آن نیست.
وزیر راه و شهرسازی تاکید کرد: در بحث اصلاح قانون همواره موضوع کوتاه کردن دست افراد بدون صلاحیت از فرآیند ساخت و ساز مطرح است و منطقی است که تمام فعالیتهای مهندسی باید از مجرای قانون و سازمان نظام مهندسی عبور کند.