kayhan.ir

کد خبر: ۸۰۰۰۸
تاریخ انتشار : ۲۵ تير ۱۳۹۵ - ۲۰:۰۲

کدام ناوهای مدرن آمریکایی دوباره از قایق‌های سپاه ترسیدند !؟




ظاهرا حفاظت نیروهای مسلح کشورمان از مرزهای آبی و امنیت منطقه خلیج‌فارس و تنگه هرمز، همچنان به مذاق رسانه‌های غربی و نیروهای فرامنطقه‌ای خوش نمی‌آید، چراکه هر از چندگاهی، خبر و تبلیغات منفی در این خصوص افزایش می‌یابد و تلاش می‌شود نسبت به حضور متقدرانه یگانهای نظامی کشورمان در آبهای داخلی و بین المللی، جوسازی شود.
در جدیدترین اتفاق در این خصوص، خبرگزاری رویترز در چند روز گذشته مدعی شد پنج قایق نظامی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی ایران، یک فروند ناو جنگی آمریکا را در تنگه هرمز رصد کرده‌ و در فاصله 500 متری این کشتی جنگی که حامل یک ژنرال ارشد آمریکایی بود، حضور یافته‌اند.
هرچند «ژوزف ووتل»، ژنرال ارتش آمریکا که مسئولیت نظارت بر تمامی نیروهای آمریکا در خاورمیانه را بر عهده دارد، اقدام قایق‌های سپاه را امن دانسته اما در عین حال، برای دامن زدن به برخی جوسازی‌ها، گفته است که این حادثه از آن جهت که مستلزم تصمیم‌گیری در زمان اندکی درباره احتمال خطرآفرین بودن قایق‌های سپاه است، منشأ نگرانی است!
رویترز در ادامه تلاش خود برای مهم و خطرآفرین نشان دادن این اقدام معمول نیروهای سپاه در شناسایی یگانهای بیگانه و فرامنطقه ای، اعلام کرده است که نیروهای سپاه، چهار قایق تندرو و یک شناور گشتی مسلح به موشک بوده‌اند.
ژنرال ارشد آمریکایی
چه کسی بود؟
با توجه به ذکر نام ژنرال ژوزف ووتل در رسانه‌های غربی و اعلام اینکه وی در شناور مورد توجه یگانهای سپاه حضور داشته، نگاهی به سوابق این فرد، خالی از لطف نخواهد بود. وی فرمانده فعلی نیروهای آمریکایی در منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی است که در اصطلاح به عنوان فرماندهی مرکزی یا CENTCOM خوانده می‌شود. این ژنرال 4 ستاره آمریکایی 58 سال سن داشته و متولد ایالت مینه سوتای آمریکا است. وی از جمله افسران رسته پیاده در نیروی زمینی ارتش آمریکا بوده و سوابق زیادی در فرماندهی یگان‌های ویژه و هوابرد در ارتش آمریکا را دارد. لشکر 82 هوابرد و لشکر 10 کوهستان از جمله محل‌های خدمت ژنرال ووتل بوده است. وی همچنین سابقه فرماندهی هنگ 75 رنجر نیروی زمینی ارتش آمریکا، فرماندهی مشترک عملیات ویژه و همچنین فرماندهی کل نیروهای عملیات ویژه نیروهای مسلح ایالات متحده آمریکا را نیز در سابقه خود دارد.
از دیگر سمت‌های این ژنرال آمریکایی می‌توان به مدیریت اداره مشترک مقابله با ابزار انفجاری ارتقاء یافته «IED» اشاره کرد.
کدام ناوهای مدرن آمریکایی از تنگه هرمز می‌گذشتند؟
این ژنرال آمریکایی در عرشه ناو نیرو بر یو اس اس نیواورلئان حضور داشته است این  کشتی از شناورهای «کلاس سن آنتونیو» بوده و به عنوان یک بندرگاه شناور یا به نوعی کشتی حامل نیرو و تجهیزات برای انتقال نیروهای تفنگ‌دار دریایی به همراه تجهیزات عمل می‌کند. یو اس اس نیواورلئان چهارمین کشتی از این کلاس است که در تاریخ 10 مارس 2007 میلادی وارد خدمت نیروی دریایی آمریکا شده است.
این شناور، وزنی در حدود 24 هزار تن، طول 208 و عرض 32 متر داشته و بر روی شناورهای این کلاس امکان حمل 700 تفنگدار دریایی، 14 خودروی تهاجم آبی خاکی یا 2 لندینگ کرافت بزرگ یا یک فروند شناور بزرگ آبی خاکی وجود دارد.
خود ناو نیز دارای حدودا 360 نفر خدمه بوده و توان پذیرش بین 4 الی 5 فروند پرنده مدل V-22 Ospreyرا نیز دارد. این شناورها از 4 موتور دیزل بهره می‌برند که قدرتی در حدود 40 هزار اسب بخار را تامین کرده و سرعتی در حدود 41 کیلومتر بر ساعت را برای این شناورها تامین می‌کند. همچنین بر روی این شناور، موشک‌های دفاع هوایی RIM-116 و دو قبضه توپ 30 میلی متری بوش مستر نیز نصب شده است.
این شناور البته پیش از این نیز در تنگه هرمز خبرساز شده بود چراکه در 20 مارس 2009 میلادی، این شناور با زیردریایی اتمی آمریکایی USS Hartford برخورد کرده و باعث ایجاد خسارت 120 میلیون دلاری به این زیردریایی شد. در بدنه خود شناور یو اس اس نیواورلئان نیز سوراخی 5 متری ایجاد شد که با صرف هزینه‌ای بیش از 2 میلیون دلار، دوباره به خدمت بازگشت.
البته برای حفاظت بیشتر، در کنار این شناور ناوشکن USS Stout نیز حضور داشته است. این ناوشکن آمریکایی از شناورهای کلاس Arleigh Burke به وزن حدود 9 هزار تن است که 154 متر طول و 20 متر عرض دارد. این ناوشکن در حدود 280 نفر خدمه دارد.
USS Stout به سامانه راداری ایجیس مجهز بوده و از تسلیحاتی مثل موشک کروز حمله به اهداف زمینی تاماهاوک، موشک‌های ضد هوایی استاندارد SM-2 و موشک‌های ضد کشتی هارپون بهره می‌برد. این ناوشکن همچنین توان حمل دو فروند بالگرد را نیز دارد.
کدام قرارگاه سپاه شناورهای آمریکایی را رصد می‌کند؟
به گزارش مشرق تنگه هرمز یکی از مهمترین نقاط دریایی در جهان است که به خاطر اهمیت ویژه آن، سپاه پاسداران تمهیدات ویژه‌ای را برای حفاظت و تامین امنیت پایدار از آن در نظر گرفته است. یکی از مهم‌ترین اقدامات روزمره نیروی دریایی سپاه، ره گیری‌های ناوگان‌های بیگانه حاضر در خلیج فارس است و نیروهای راداری سپاه که مسلط به زبان‌های خارجی هستند، کار ثبت عبور و مرور شناورهای خارجی را برعهده دارند.
با توجه به اینکه کنترل تردد بدون ضرر و امن تنگه هرمز، از ماموریت‌های اصلی نیروی دریایی سپاه است، یک ایستگاه بین‌المللی به نام سپاه استیشن (Sepah station) در این منطقه وجود دارد که همه شناورهای عبوری از تنگه هرمز موظف هستند خود را به نیروهای ایرانی معرفی کنند و برهمین اساس کلیه تردد‌ها در این منطقه اعم از شناورهای تجاری و نظامی که عبور بی‌ضرر از تنگه هرمز دارند، دقیقا کنترل می‌شوند. البته به دلیل خوی سرکشی و خود برتربینی نظامیان آمریکایی، آنها علاقه فراوانی دارند که رهگیری اطلاعاتی نشوند. به خصوص وقتی همراه با ناوهای دیگر کشورها یا با حضور مسئولان مهم نظامی خود وارد منطقه می‌شوند، مایل نیستند که شناورهای سپاه به آنها نزدیک شوند چرا که نمی‌خواهند هیمنه ظاهری شان جلوی آنها شکسته شود.
ضریب ویژه رسانه‌های غربی به رویدادهای معمول در تنگه هرمز
یکی از ویژگی‌های تکراری عبور شناورهای آمریکایی آن است که آنها تلاش می‌کنند از رهگیری سپاه فرار کنند و برای رسیدن به این هدف، روش‌های مختلفی را تاکنون امتحان کرده‌اند.
به عنوان مثال، آنها عبور در ساعات نیمه شب یا 3 و 4 بامداد را تجربه کرده‌اند، حتی گاهی آبراه خود را از آب‌های بین‌المللی به آب‌های عمان تغییر می‌دهند ولی باز هم رهگیری می‌شوند چرا که نقاطی در تنگه هرمز هست که آنها مجبورند تغییر مسیر دهند.
در روش‌های دیگر، گاهی با هماهنگی کشورهای جنوب خلیج فارس، در سکوت رادیویی و در بین شناورهای تجاری و با سرعتی به اندازه سرعت آنها به سمت تنگه هرمز می‌آیند و اگر کشورهای همسایه هم آنها را پیج کنند، آمریکایی‌ها پاسخ نمی‌دهند تا شناسایی نشوند، اما به ایستگاه سپاه به ناچار پاسخ ‌دهند و همین موضوع موجب عصبانیت آنها شده است.
لذا، به خاطر آنکه این عصبانیت، راه حل نظامی و مقتدرانه‌ای ندارد، به سراغ انتشار گسترده اخبار در خصوص تحرکات معمول یگانهای نیروی دریایی سپاه در این منطقه می‌روند و موضوعات ساده‌ای چون تردد و کنترل قایق‌های سپاه یا نصب تجهیزات موشکی روی این قایق‌ها که سالهاست صورت گرفته، به عنوان توصیفات مهم و اتفاقات حساس، تعبیر می‌شود.
با توجه به آنکه سردار فدوی فرمانده نیروی دریایی سپاه، قبلا اعلام کرده بود که بیش از 100 شناور سپاه روزانه در خلیج فارس به گشت‌ زنی می‌پردازند و آمریکایی‌‌ها هر کجا را که نگاه کنند، ما را می‌بینند، به نظر می‌رسد تنها فرق اتفاق روز دوشنبه با سایر برنامه‌های روزانه سپاه در کنترل یگانهای غربی بخصوص آمریکایی آن باشد که این بار ژنرال ژوزف ووتل فرمانده فعلی نیروهای آمریکایی در منطقه خاورمیانه، شمال آفریقا و آسیای مرکزی، با چشمان خود اقتدار و صلابت رزمندگان نیروی دریایی سپاه در حفاظت از خلیج همیشه فارس و تنگه هرمز را مشاهده کرده است.