kayhan.ir

کد خبر: ۷۹۷۷۱
تاریخ انتشار : ۲۱ تير ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۱
ولایتی:

برخی شروط ۹ گانه رهبر انقلاب در اجرای برجام عملی نشد

عضو هیئت نظارت بر برجام با اشاره به اینکه آمریکا به تعهداتش در برجام عمل نکرد، تاکید کرد: برخی شروط ۹ گانه رهبر انقلاب در اجرای برجام عملی نشد.



علی‌اکبر ولایتی عضو هیئت نظارت بر برجام گفت:‌ قرار بود در مدت و مهلتی پس از امضای برجام، ایران تعهداتش را درباره اعمال محدودیت‌ها در زمینه اقدامات صلح‌آمیز هسته‌ای اجرا کند و در همین مدت هم آمریکایی‌ها و متحدانش تحریم‌های اعمال شده را بردارند.
ولایتی افزود:‌ جمهوری اسلامی ایران به تبعیت از قواعد اسلامی به تعهداتش عمل کرد و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که اغلب هم مواضع یک طرفه داشت، آن را تایید کرد.
وی در ادامه گفت: اما در این فاصله آمریکایی‌ها به تعهدات‌شان که رفع تحریم‌ها و آثار آن، آزادی تجارت و ارتباطات علمی، فناوری، تجاری و مالی میان ایران و دیگر کشورها و غرب است، عمل نکردند و علت آن هم مشکلاتی است که وجود دارد.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام خاطرنشان کرد:‌ رهبر معظم انقلاب در یکی از بیانات‌شان تصریح کردند که اگر تحریم‌های مرتبط با برنامه هسته‌ای برداشته شود، اما به عناوین دیگری مانند حقوق بشر، تروریسم و مانند آنکه همه‌اش اتهامات ظالمانه علیه ماست آنها را برقرار کنند و مانع از برقراری تجارت آزاد و ارتباطات تجاری، فنی و علمی شوند مقبول ما نیست.
ولایتی تصریح کرد: می‌بینیم از زمانی که برجام امضا شده، هر روز به بهانه‌ای در سنا یا کنگره آمریکا مصوبه‌ای را علیه ما تصویب می‌کنند که بعضی هم به امضای اوباما می‌رسد. وی گفت: به عنوان نمونه در خصوص فروش هواپیماهای بوئینگ به کشورمان که صحبت‌هایی شده است و معلوم هم نیست چقدر عملی شود، مصوبه‌ای گذرانده‌اند که براساس آن دولت آمریکا حق ندارد این هواپیماها را به ما بفروشد.
عضو هیئت نظارت بر برجام هشدار داد: به فرض که بوئینگ را هم به ما بفروشند و قرارداد هم اجرا شود، اگر همین سنا و کنگره با آمدن رئیس جمهور بعدی مصوبه‌ای بگذرانند و مانع از ارائه خدمات و قطعات، اورهال و مانند آن به ما شوند آنوقت چه باید بکنیم؟
ولایتی با اشاره به دستبرد آمریکایی‌ها به دو میلیارد دلار از دارایی‌های کشورمان افزود: پول نقد بی‌زبان ما در یکی از بانک‌های آمریکا از طریق طرف واسطی گذاشته شده و متعلق به ایران است، با این حال مجلس آمریکا مصوب کرد که این پول مصادره و به بازماندگان کشته شدگان انفجاری در بیروت عرضه شود؛ این به مثابه همان تمثیلی است گنه کرد در بلخ آهنگری، به شوشتر زدند گردن مسگری.
وی اضافه کرد: چه ارتباطی دارد میان انفجار در جای دیگری با غرامتی که ایران باید پرداخت کند؟ چرا پول ما را در انظار بین‌المللی مصادره کردند؟ معنی این اقدام آمریکا این است که هر چه سنای این کشور تصویب کند می‌تواند علیه هر ملت و کشور دیگری در جهان اعمال شود.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با طرح این پرسش که چگونه می‌توان به چنین دولتی اعتماد کرد گفت: به همین علل ما از آینده نگرانیم حتی به فرض اینکه آنان به تعهداتشان عمل کنند.
ولایتی تصریح کرد: به برخی شروط 9 گانه ابلاغ شده از جانب رهبر معظم انقلاب در خصوص اجرای تعهدات کشورمان در چارچوب برجام عمل نشد. وی گفت: این موضوعی است که مقام معظم رهبری در سخنرانی نوروزی هم آن را فرمودند اما آن مقدار که در توان مذاکره کنندگان هسته‌ای بود عمل کردند و لزوماً‌ همه شروط عملی نشد بلکه تا جایی که می‌توانستند شروط را رعایت کردند .
عضو هیئت نظارت بر برجام افزود: آقای کری می‌گوید همه چیز درست است و تجار می‌توانند با ایران معامله کنند اما هنوز صحبتش در فضا انعکاس دارد که وزیر خزانه داری یا معاونش اعلام می‌کنند که اگر کسی با ایران معامله کند جریمه اش می‌کنند.
ولایتی گفت:‌ این نشان می‌دهد که هر کدامشان ماموریتی دارند، یکی مامور بشارت دادن به ماست که کارها انجام می‌شود و فقط وعده می‌دهد و دیگری وظیفه اش این است که جلوی اعمال تعهدات را بگیرد.
وی تصریح کرد: رهبر معظم انقلاب فرمودند که آقای اوباما باید  تعهدات آمریکاییها را بنویسد اما او ننوشت.
رئیس مرکز تحقیقات استراتژیک مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تلاش تیم مذاکره‌کننده افزود: مذاکره کنندگان ما، انصافا از هیچ کوششی کوتاهی نکردند زیرا باید این مسئله به صورت کامل حل می‌شد.
به گزارش تسنیم، ولایتی در ادامه در خصوص مصادیق بدعهدی آمریکا در اجرای برجام گفت: آمریکایی‌ها کارهایی را انجام می‌دهند که قبل از این معاهدات نیز به اشکال مختلف انجام دادند.