kayhan.ir

کد خبر: ۷۴۳۳۶
تاریخ انتشار : ۱۸ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۳:۱۰

اخبار ویژه




شرق: رأی لاریجانی برای ریاست بیش از رأی عارف است
یک روزنامه زنجیره‌ای پس از مدتی رفتار کج‌دار و مریز وارد فاز سیاسی خط و نشان کشیدن علیه علی لاریجانی و حامیان وی شد.
روزنامه شرق در اقدامی فاشیستی مدعی شده که طیف موسوم به اصولگرایان میانه‌رو باید به ائتلاف امید برای ریاست عارف بپیوندند وگرنه با مخالفان برجام هستند. این در حالی است که طیف موسوم به رهروان جزو حامیان برجام و از عوامل تصویب آن در مجلس بودند که ظاهراً اکنون میان عارف و لاریجانی تصمیم دارند به لاریجانی برای ریاست مجلس دهم رأی بدهند.
شرق ضمن حمله به جلسه دیروز لاریجانی با منتخبان مجلس دهم نوشت: به نظر می‌رسید لاریجانی ترجیح می‌دهد به جای حضور در جلسه‌ای به ریاست عارف، لیست امید را به جلسه‌ای با ریاست خود فرابخواند و معنای مستتر در این حرکت این بود که رهروانی‌هایی که در انتخابات به لیست امید پیوسته بودند. تنها در صورت حمایت لیست امید از ریاست لاریجانی برمجلس دهم، به این ائتلاف ادامه خواهند داد. به این ترتیب جلسه‌ای که قرار بود محل هم‌اندیشی و وفاق همه اعضای لیست امید شود، تبدیل به محلی برای تعیین تکلیف رهروانی‌هایی شده که با لیست امید به مجلس دهم راه یافته‌اند و حالا برای حفظ کرسی ریاست، به طیف مخالف لیست امید چراغ سبز نشان داده‌اند.
شرق با اشاره به ادعای عضویت 160 نفر در فراکسیون امید اذعان می‌کند: حمایت 110 نفر از ریاست عارف قطعی است. در سوی مقابل هم حامیان لاریجانی از قطعی بودن 120 رأی در سبد وی خبر می‌دهند. اگر شنیده‌ها مبنی بر اینکه لاریجانی با حاج‌بابایی و سالک درباره همراهی تاکتیکی در مجلس دهم به توافق رسیده، صحیح باشد، به این معناست که او تصمیم خود را گرفته است.
یادآور می‌شود در نشست دیروز لاریجانی با منتخبان مجلس دهم 181 نماینده حضور داشتند.
این روزنامه همچنین از قول محمود صادقی نماینده تازه وارد مجلس فاش کرد که اختلاف شدیدی میان طیف مدعی اصلاح‌طلبی و حامیان لاریجانی وجود دارد. وی درباره نشست جدای لاریجانی با نمایندگان و نشست فراکسیون امید گفت: دوستان ابتدا با آقای جلالی و مجموعه آقای لاریجانی مذاکره کردند که از این برنامه منصرف شوند و در نهایت به این نقطه رسیدیم که برنامه‌ها را در دو زمان صبح و بعد از ظهر برگزار کنیم. این موضوع را آقای تابش پیگیری کردند و در حاشیه مراسم ختم برادر آقای تاجگردون، آقای تابش با من تماس گرفت و گفت من هر چه تلاش کردم، اینها زیربار نرفتند و می‌گویند ما برنامه خودمان را کامل برگزار می‌کنیم.
این پیام را آقای جلالی دادند یا آقای لاریجانی؟ با واسطه از طرف آقای لاریجانی پیام رسیده بود که شما باید زمان برنامه خود را تغییر دهیدو ما برنامه خود را کامل انجام خواهیم داد.
وی در پاسخ این سؤال که «چرا محل برنامه خود را به نهاد ریاست جمهوری منتقل کردید؟ این لااقل در ظاهر قشنگ نیست» می‌گوید: بنای ما هم بر این بود که برنامه‌مان را در همان مجموعه دایره‌المعارف و سالن رایزن برگزار کنیم. اما آقای روحانی همه منتخبان را در همان شب به ضیافت شام دعوت کردند و عملاً اینکه ما تا ظهر در جلسه مجلس قدیم باشیم و بعد برای همایش به رایزن برویم و دوباره برای ضیافت شام به نهاد ریاست جمهوری برگردیم. بسیارمشکل بود. ابتدا رایزنی‌هایی شد که ما هم در همان ساختمان مجلس قدیم مراسم خود را برگزار کنیم و قرار شد تا ظهر مراسم روابط عمومی مجلس و بعد از ظهر مراسم فراکسیون امید در ساختمان مجلس قدیم برگزار شود. در همین حال یک باره ما در روز چهارشنبه با پیامک جدیدی مواجه شدیم که از سوی آقای موحدی کرمانی به عنوان دبیرکل جامعه روحانیت مبارز تهران ارسال شده و همه منتخبان را به جلسه بعد از ظهر در محل مجلس قدیم دعوت کرده بودند. بنابراین برای ما محرز شد که بنا ندارند ساختمان مجلس قدیم را برای جلسه بعدازظهر در اختیار ما قرار دهند.
صادقی با ابراز ناخرسندی از نزدیکی لاریجانی و آیت‌الله موحدی کرمانی و نیز بیان اینکه اعضای فراکسیون امید نمی‌توانند عضو فراکسیون سیاسی دیگری باشند، به حامیان لاریجانی حمله می‌کند و می‌گوید: وقتی یک گروه از همین ابتدای کار، این گونه رفتار می‌کند چه تضمینی هست که در ادامه راه، رفتارهای بدتری از خود نشان ندهند. دوستانی که تئوری‌پردازی می‌کنند، چه تضمینی می‌دهند که این گروه برای همکاری معتمد هستند؟ اینها چه تضمینی برای همکاری با این طیف از اصولگرایان می‌دهند؟ الان در مجلس همه امکانات و امتیازات را در اختیار منتخبان گذاشته‌اند تا اینها را جذب کنند. حتی کار از سرویس‌دهی به منتخبان گذشته و وام‌هایی را که در همه این سال‌ها به کارمندان مجلس نداده بودند، حالا به راحتی پرداخت می‌کنند و وام‌های 50 میلیونی به کارمندان مجلس می‌دهند و این کارشان با استهزای کارمندان مجلس مواجه شده است.
وی افزود: معنای ائتلاف این نیست که حتماً آن آقا رئیس باشد. الان می‌گویند ما لیستی 130 نفره از کسانی داریم که قطعاً به ایشان رأی می‌دهند. البته یک عده بنا بر ملاحظاتی که دارند ممکن است در حرف چنین چیزی را بگویند، اما در عمل باید منتظر باشند و تا لحظه‌ای که نمایندگان می‌خواهند رأی خود را اعلام کنند، صبر کنند، ولی در نهایت این اتفاقات برای شخص من و بسیاری از منتخبان خیلی خوب بود؛ چرا که مشت برخی از افراد در همین ابتدا باز شد.

شبکه بانکی وام را 30 درصد گران‌تر از نرخ جهانی واگذار می‌کند!
گران تمام شدن وام برای مردم و تولیدکنندگان، محصول هزینه‌های بالای شبکه بانکی است.
روزنامه جوان در گزارشی، فعالیت شبکه بانکی با سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی را مغایر دانست و نوشت: هزینه تأمین مالی در کشورهای توسعه یافته در حالی از پنج درصد تجاوز نمی‌کند که در ایران بهای تأمین مالی از طریق بانک بین 22 تا 30 درصد در سال هزینه دارد. در این بین مقام معظم رهبری در بند 9 سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی با درک مقوله ‌گران بودن هزینه تأمین مالی در اقتصاد ایران به درستی به «اصلاح و تقویت همه‌جانبه نظام مالی کشور با هدف پاسخگویی به نیازهای اقتصاد ملی، ایجاد ثبات در اقتصاد ملی و پیشگامی در تقویت بخش واقعی اقتصاد» اشاره داشته‌اند.
طبق گزارش بانک مرکزی بیش از 800 هزار میلیارد تومان از نقدینگی 976 هزار میلیارد تومانی کشور در بخش سپرده‌های بانک‌ها (سوددار) می‌باشد که کاهش هر یک درصد نرخ بهره‌ می‌تواند 8 هزار میلیارد تومان از فشار بر بانک‌ها را بکاهد و در عین حال هزینه تأمین مالی در کشور را کاهش دهد.
اگر بانک‌ها در سال 94، به طور میانگین تنها 15 درصد سود به سپرده‌ها پرداخت کرده باشد،  این به آن معنی است که فقط بابت سپرده‌های بانکی 120 هزار میلیارد تومان سود پرداخت کرده است که این هزینه به گران شدن تأمین نقدینگی در اقتصاد می‌انجامد زیرا 90 درصد تأمین مالی کل اقتصاد بر عهده بانک است.
تورم و هزینه‌های خدمات بانکی دو مؤلفه مهم و اثرگذار در تعیین نرخ بهره در بانک است.
در حالی هزینه تأمین مالی در کشورهای توسعه یافته از پنج درصد تجاوز نمی‌کند که در ایران بهای تأمین مالی 22 تا 35 درصد در سال است که تازه با همین نرخ‌های گزاف نیز دسترسی به تسهیلات نیاز به وثایق سنگین و عبور از هفت خوان رستم دارد.
این امر نشان می‌دهد دو مؤلفه تورم و هزینه‌های شبکه بانکی که در تعیین نرخ بهره مؤثر می‌باشند، در حداقل ممکن قرار دارند، اما در ایران به رغم آنکه تورم در محدوده 10 درصد قرار دارد، نرخ سپرده کوتاه مدت 8 درصد و یک ساله 18 درصد و نرخ سود تسهیلات عقود مبادله‌ای 20 درصد و عقود مشارکتی 22 درصد تعیین شده است.
متأسفانه هزینه‌های بالای شبکه بانکی نرخ تأمین مالی را به شدت افزایش داده است که این امر مغایر با سیاست‌های کلی اقتصاد مقاومتی است و عملاً هزینه تولید را بالا برده است.

زیباکلام: هاشمی می‌داند که خبرگان به ریاست او رأی نمی‌دهد
چرا هاشمی گفت «حال که مردم به آگاهی رسیده‌اند می‌توانم با خیال راحت بمیرم»؟
روزنامه آفتاب یزد با طرح این سؤال نوشت: این جمله هاشمی که «حالا که مملکت به اینجا رسیده و مردم به این سطح از آگاهی رسیده‌اند، الحمدلله می‌توانم راحت سر بر بالین مرگ بگذارم.»، خیلی سرو صدا کرد. به راستی بیان کردن مرگی آرام بر بالین، از سوی هاشمی رفسنجانی، ناشی از توهم پدرانه اوست بر سر ملت ایران؟ یا مظلوم‌نمایی سیاستمدارانه‌اش در بزنگاه مجلس خبرگانی دیگر؟
آفتاب یزد می‌افزاید: نکند آسودگی‌ هاشمی ریشه در بی‌انگیزگی و خستگی روزافزون دارد و شاید هم نشانی است از یاس او؟ باورش سخت است اینکه بپذیریم او آنقدر به آرامش رسیده که مرگ را هم با آغوش باز می‌پذیرد. مگر می‌شود پسر در زندان باشد و آن وقت پدر از مرگی به دور از دغدغه سخن بگوید؟
این روزنامه اصلاح‌طلب نوشت: شاید شعارگرایی هاشمی اینبار آن قدر توی ذوق می‌زند که بسیاری برای حرف‌هایش تره هم خرد نکنند اما در کنار این عده، گروه زیادی نیز برایشان این پرسش پیش آمده که از چه روی، هاشمی اینچنین مظلومانه و شاید هم پدر مآبانه به گونه‌ای حرف می‌زند که انگار در تمام این سه دهه و نیم، هدفی جز به حد اعلا رساندن مردم کشورش نداشته و حالا که ملت به این مرز رسیده‌اند او چشمانش را برای همیشه می‌تواند به روی هم بگذارد بی‌آنکه دیگر به قدرت بیندیشد!
آیا این گفته‌ها صرفاً یک پلیتیک برای آن است که هاشمی در آستانه جدال‌های انتخاباتی بر سر ریاست خبرگان، خود را بی‌نیاز به جایگاه و مقام نشان دهد؟ یا اینکه او با این کلام سعی دارد خود را به مانند ناجی بر حق مردم معرفی کند.
آفتاب یزد پس از طرح این موضوعات از قول صادق زیباکلام درباره سخنان هاشمی نوشت: سیاستمداران بعضاً از گزاره‌هایی استفاده می‌کنند که اگر بعداً به آن فکر کنند، ترجیح می‌دادند که آن گزاره را به شکل دیگری بیان می‌کردند. شاید این جمله هاشمی از همین دست است یعنی وقتی خود هاشمی به آن فکر می‌کند بگوید شاید بهتر بود این موضوع را به گونه‌ای دیگر می‌گفتم تا از آن معانی و تعابیر مختلفی حاصل نشود.
وی ادامه می‌دهد: مطمئن باشید آقای هاشمی تا روزی که زنده هست و حواس پنجگانه‌اش کار می‌کند نه ساکت می‌نشیند و نه دست از سیاست می‌شوید و نه اعلام بازنشستگی خواهد کرد.
زیباکلام گفت: هاشمی خوب می‌داند که بسیاری از اعضای خبرگان و روحانیون همگام با او نیستند و حاضر نمی‌شوند به ریاست وی برای خبرگان رأی دهند.
زیباکلام با بیان اینکه هاشمی اگر احساس کند برای ریاست مجلس خبرگان باید بایستد، می‌ایستد حتی اگر بداند که فقط یک رأی - که آن هم رأی خود اوست- بیشتر نخواهد آورد، می‌افزاید: بعید به نظر می‌رسد که ایشان در شرایط عادی رأی لازم را بیاورند مگر آنکه تغییر و تحولاتی در بیرون از مجلس خبرگان اتفاق بیفتد.
یادآور می‌شود زیباکلام 12 خرداد 92 در مصاحبه با روزنامه زنجیره‌ای بهار گفته بود: «حاکمیت اپوزیسیون نمی‌خواهد اما ما نمی‌توانیم اپوزیسیون را از دید حاکمیت تعریف کنیم. همان گونه که ما می‌بینیم هاشمی به اپوزیسیون تبدیل می‌شود، حاکمیت هم این را می‌بیند و به هاشمی می‌گوید آشیخ اکبر باید تکلیفت را معلوم کنی؛ از شما بهره‌برداری می‌کنند و هل می‌دهند تا چهره‌ای بسازند که در مقابل نظام قرار بگیری. ضرورت دموکراسی خواهی، اینها (نهضت آزادی، سازمان مجاهدین انقلاب، دفتر تحکیم) را پشت سر کسی سوق خواهد داد که شنل اپوزیسیون را به تن کند. هاشمی که عمر نوح ندارد. 5 یا 10 سال دیگر با ما نخواهد بود اما جنبش ادامه پیدا می‌کند. اگر هاشمی،‌خاتمی و هر کسی نتواند حداقل خواسته‌های این جنبش را لبیک بگوید، جنبش آنها را پس می‌زند. نگران نباشید که آقای رفسنجانی می‌تواند پا به پای ما بدود یا نه، اگر نتواند همپا با جبهه اپوزیسیون بدود، حذف می‌شود... مهم نیست هاشمی چه می‌کند. او یا می‌تواند پا به پای این قطار باشد یا نه. اگر حذف شد هیچ اتفاقی نمی‌افتد، اپوزیسیون یک شخصیت دیگر را درون نظام پیدا می‌کند.»
زیباکلام همچنین در مصاحبه با روزنامه آرمان گفته بود ایده‌آل ما روحانی و حتی عارف و خاتمی هم نیست بلکه واسلاو هاول و آنگ سان‌سوچی و بازرگان است.

منابعی که برای وام ازدواج نیست اما برای کارمندان بانک‌ها هست!
در حالی که وام 10 میلیونی ازدواج در هاله‌ای از ابهام قرار دارد، 25 درصد منابع بانک‌ها به کارمندان آنها وام داده می‌شود.
مدیر کل اعتبارات بانک مرکزی به مصوبه مجلس برای افزایش وام ازدواج به 10 میلیون تومان واکنش نشان داده و گفت: شاید 20 تا 25 درصد منابع قرض‌الحسنه بانک‌ها به کارکنان‌شان اختصاص یافته باشد! به گزارش وطن امروز؛ میر محمد صادقی در نشستی خبری در بانک مرکزی گفت: در حال حاضر 450 هزار نفر در صف دریافت وام ازدواج هستند و 800 هزار نفر نیز تا پایان سال به این لیست اضافه خواهند شد، بنابراین یک میلیون و 250 هزار نفر در صف دریافت وام ازدواج خواهند بود که اگر مبلغ وام دریافتی آنها را 10 میلیون تومان در نظر بگیریم، 12 هزار و 500 میلیارد تومان پول برای اجرای این برنامه مورد نیاز است، این در حالی است که کل موجودی هر سال ما در این بخش 5 هزار میلیارد تومان است.
وی در پاسخ به انتقاداتی مبنی بر اینکه بانک‌ها منابع قرض‌الحسنه را به کارکنان‌شان اختصاص می‌دهند، گفت: مصوبه‌ای در این باره نداریم که بانک‌ها در پرداخت وام به کارکنان‌شان در این بخش محدودیت داشته باشند اما بارها به آنها ابلاغ کرده‌ایم از منابع قرض‌الحسنه به کارکنان‌شان تسهیلات ندهند و شاید 20 تا 25 درصد منابع قرض‌الحسنه بانک‌ها به کارکنان‌شان اختصاص یافته باشد.