پزشکان بدون مرز: پنتاگون دروغ میگوید /بمباران بیمارستان قندوز جنایت جنگی است
سازمان پزشکان بدون مرز گزارش وزارت دفاع آمریکا درباره ماجرای حمله به بیمارستان این سازمان در شهر «قندوز» افغانستان را «دروغ» خواند و خواستار تحقیقات مستقل در اینباره شد.
جمعه گذشته تنها یک ساعت پس از انتشار گزارش پنتاگون درباره ماجرای حمله جنگنده آمریکایی به بیمارستان پزشکان بدون مرز در شهر «قندوز» واقع در شمال افغانستان، سازمان پزشکان بدون مرز به آن واکنش نشان داد و گزارش فوق را «دروغ» خواند.
به گزارش فارس، در بیانیه اعتراضی این سازمان آمده است: «پزشکان بدون مرز بارها اعلام کرده که صرفا اجرای یک تحقیق از سوی نظامیان در خصوص حمله قندوز، رضایتبخش نخواهد بود؛ هیچکس به تقاضای ما برای تحقیق بیطرفانه و مستقل این واقعه از سوی یک کمیته حقیقتیاب بینالمللی، پاسخ نداده است.»
هفت ماه قبل یک جنگنده ارتش آمریکا با بمباران بیمارستان پزشکان بدون مرز در شهر قندوز، 42 نفر از جمله 22 پزشک و شماری بیمار و پرستار را کشت. این حمله 37 زخمی نیز برجای گذاشت.
در همان زمان، «باراک اوباما» رئیسجمهوری آمریکا، پنتاگون را مامور کرد که در این رابطه تحقیق کند! اما سازمان خیریه مذکور در همان زمان به این تصمیم و سیاست کاخ سفید اعتراض کرد، چون میدانست که اگر مجرم قاضی بشود، نتیجه تحقیق چه خواهد شد.
پنتاگون شنبه گذشته پس از ماهها گزارش خود را به اطلاع مقامات آمریکایی رساند. در این گزارش آمده است که ماجرای قندوز جنایت جنگی نبود بلکه فقط یک خطای انسانی بود! پنتاگون بر اساس همین ادعا اعلام کرد که به جای ورود دادگاه غیرنظامی به ماجرا، نظامیان خاطی که 16 نفر هستند تنبیه انضباطی! شدهاند!
سران دولت آمریکا فکر میکردند که با کهنه شدن ماجرا و پرداخت غرامت به بازماندگان حادثه، میتوانند از کنار این جنایت عبور کنند، اما به نظر میرسد که سازمان پزشکان بدون مرز قاطع و محکم پشت ماجرا ایستاده است. در میان همه نهادهای سیاسی و غیرسیاسی غربی که تحت نامهای مختلف مشغول فعالیت در کشورهای جهان هستند، سازمان پزشکان بدون مرز تاکنون کاملا مستقل و به دور از نفوذ ابرقدرتها عمل کرده است و در مقایسه با دیگر نهادها، پرونده قابل قبولتری دارد.
دفتر طالبان در هرات
جریانی در طالبان افغانستان که خود را طالبان میانهرو مینامد و بیشتر تمایل به گفتوگو با کابل دارد، در شهر «هرات» رسما دفتر افتتاح کرده است.
این دفتر که توسط «سیداکبر آغا» وزیر دادگستری طالبان در اواخر دهه 1990 افتتاح شد، «شورای راه نجات افغانستان» نام دارد. اکبرآغا و سایر همفکران وی، هدف خود را تلاش برای عبور دادن افغانستان از مشکلات کنونی اعلام کردهاند. شورای نجات افغانستان پیش از این اعلام موجودیت کرده بود.