kayhan.ir

کد خبر: ۷۲۵۰
تاریخ انتشار : ۱۲ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۰:۱۴
در سایه بی‌تفاوتی مسئولان

شاخص بورس تهران هزار واحد دیگر سقوط کرد

در سایه سکوت و بی‌تفاوتی مسئولان اقتصادی دولت، شاخص بورس تهران بیش از هزار واحد دیگر ریزش کرد.


به گزارش ایسنا، دماسنج بازار سرمایه که از اواسط دی ماه حرکت نزولی خود را آغاز کرده و با فاصله گرفتن از ارقام 90 هزار واحد موجب نگرانی سهامداران شده است، دیروز هم در ادامه روند ریزشی خود به ارقام سه ماه گذشته خود برگشت و 78 هزار واحدی شد.
به این ترتیب شاخص بورس تهران که در روز 28‌آبان ماه و در آستانه برگزاری مذاکرات ژنو موفق به فتح قله 78 هزار واحدی شده بود، دیروز در ادامه ریزش‌ها 1065 واحد افت کرد و به کانال 78 هزار و 518 واحد عقب گرد کرد.
بر این اساس در بازار دیروز شرکت‌های سرمایه‌گذاری غدیر بعد از بازگشایی نماد، تاپیکو، پالایشگاه بندرعباس، هلدینگ خلیج‌فارس، گروه توسعه ملی، بانک پاسارگاد، پالایش نفت اصفهان، ملی مس، مخابرات، بانک تجارت، فولادمبارکه، فولاد خوزستان، ایران خودرو، بانک‌های ملت، پارسیان و صادرات به همراه دارویی تامین تاثیر 116 تا 15 واحدی بر شاخص بورس گذاشتند.
همچنین در بازار دیروز شرکت‌های داروسازی زهراوی، جابربن‌حیان و تولی‌پرس از بیشترین تقاضای خرید برخوردار شده و سرمایه‌گذاری غدیر، حفاری شمال و نیرو ترانس بیشترین تقاضای فروش را به خود اختصاص دادند.
این در حالی است که بازار دوشنبه با جو پر عرضه خود در تمامی صنایع، به مصاف بازگشایی چند نماد رفت که در مهمترین آنها نمادهای بانک ملت، سرمایه‌گذاری غدیر و گروه توسعه ملی با افت قیمت بازگشایی شدند و با بازگشایی نماد این شرکت‌ها روند منفی بازار شدت گرفت.
به این ترتیب نماد بانک ملت با افت قیمت اندک نسبت به قیمت تعادل بازگشایی شد. این شرکت سرمایه خود را با افزایش 21 درصدی از محل سود انباشته روبرو کرده و پیش‌بینی سود هر سهم سال مالی 92 را نیز 21 درصد با تعدیل مثبت روبرو کرد.در حالی که نماد گروه توسعه ملی پیش‌بینی سود هر سهم سال مالی 92 را با تعدیل مثبت 49 درصدی همراه کرده با افت قیمت به تابلو معاملات برگشت. پیش‌بینی سود هر سهم سال مالی 93 این شرکت نیز چهار درصد افزایش نسبت به پیش‌بینی امسال دارد.
نماد سرمایه‌گذاری غدیر نیز با محدودیت دامنه نوسان و صف‌فروش سنگین بازگشایی شد. این نماد پیش‌بینی سود هر سهم سال مالی جاری را تحت تاثیر رشد اخیر قیمت خوراک با کاهش 80 ریالی به 1220 ریال رسانده است.
در مجموع در بازار دیروز حجم معاملات کاهش یافت و 224 میلیون سهم به ارزش 81 میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفت؛ همچنین ارزش بازار سرمایه نیز روند نزولی به خود گرفت و تا سطح 386 هزار میلیارد تومان کاهش یافت.گفتنی است ریزش‌های مکرر بورس تهران در حالی است که پیش از این وزیر اقتصاد قول حمایت از بازار سرمایه را داده و روزهای خوشی را برای سهامداران پیش‌بینی کرده بود، اما علیرغم وعده فوق این روزها سهامداران حقیقی و خرد که با سرمایه‌های کوچک وارد بازار شده بودند حال و روز خوشی ندارند و اغلب با ضررهای بیش از 30 الی 50 درصد روبرو شده‌اند.
در همین حال برخی سایت‌های فرصت‌طلب نیز در سایه سکوت مسئولان سهامداران را تشویق به فروش سهام‌های خود با زیان شدید می‌کنند و مدعی‌اند که اگر سهامداران در بورس بمانند وضع از این هم بدتر می‌شود. بنابراین به نظر می‌رسد مسئولان اقتصادی دولت باید چاره‌ای اساسی برای حمایت از بورس بیندیشند و تا دیر نشده واقعاً به حمایت از بازار سرمایه کشور اقدام جدی و عملی نمایند زیرا در صورت تعلل و سستی مسئولان، بازار سرمایه کشور با سقوطی تاریخی و بی‌سابقه روبرو خواهد شد.