kayhan.ir

کد خبر: ۷۱۶۶
تاریخ انتشار : ۱۱ اسفند ۱۳۹۲ - ۲۱:۰۶

مقاومت سودجویان در برابر واردات مواد اولیه شیر خشک

مدیرعامل یک شرکت تولید شیر خشک نوزاد با بیان اینکه 60 درصد ظرفیت کارخانه‌های تولید شیر خشک کشور خالی است، گفت: پیشنهاد دادیم به جای شیر خشک، مواد اولیه آن وارد کشور شود، اما واردکنندگان اجازه نمی‌دهند.
هانی تحویل‌زاده اظهار داشت: طی ماه‌های گذشته میزان تولید شیر خشک در کشور به دلیل رفع موانع ترخیص کالا از گمرک و بهبود تخصیص ارز، افزایش قابل ملاحظه‌ای یافته است.
مدیرعامل یک شرکت تولیدکننده شیر خشک نوزاد در مورد دلیل این واردات با وجود تولید شیر خشک کافی در کشور افزود: مواد اولیه تولید شیر خشک که شامل روغن‌های گیاهی، پروتئین، لاکتوز، شیر بدون چرب است، همه از خارج وارد می‌شود و به دلیل وجود آنتی بیوتیک، آفلاتوکسین در برخی از شیرهای داخل، تولیدکنندگان ترجیح می‌دهند، وارد کنند.
وی ادامه داد: اکنون صادرات شیر خشک ایران به کشورهای عربستان، امارات، افغانستان و عراق سالانه به میزان قابل توجهی انجام می‌شود.
وی درباره شرکت‌های تولیدکننده شیر خشک نوزاد در کشور به فارس گفت: شرکت نستله (صد درصد با سرمایه‌گذاری خارجی)، دنان (60 درصد فرانسه+ 40درصد ایران)، بهداشت کار (60درصد بلژیک+ 40درصد ایران)، پگاه (صد درصد ایرانی) هستند که شیر خشک نوزاد تولید می‌کنند.
به گفته تحویل‌زاده نیاز سالانه کشور به شیر خشک نوزاد 20 میلیون قوطی است که این شرکت‌ها 16میلیون قوطی تولید می‌کنند.
وی در پاسخ به دلیل سرمایه‌گذاری شرکت‌های خارجی در بخش شیر خشک، گفت: ایران منطقه‌ای استراتژیک در خاورمیانه است، اما به دلیل شرایط آب و هوایی خشک معمولا مادران این منطقه شیر کافی برای نوزاد ندارند. همچنین به دلیل استرس‌های جنگ، بسیاری از مادران شیرشان قطع می‌شود.
تحویل‌زاده در پاسخ به اینکه چرا به رغم تولید مناسب شیر خشک، واردات انجام می‌شود، گفت: به دلیل سود سرشاری که در واردات وجود دارد، معمولا نظرشان را به بدنه تصمیم‌گیر تحمیل می‌کنند.
وی گفت: در سال‌های اخیر کارخانه‌های تولیدکننده پیشنهاد کرده‌اند که به جای وارد کردن شیر خشک واردات مواد اولیه شیر خشک انجام شود و ظرفیت خالی کارخانه‌های داخل تکمیل شود، اما به این پیشنهاد نیز عمل نکردند.
مدیرعامل یک شرکت تولیدکننده شیر خشک نوزاد تصریح کرد: در صورتی که دولت از این بخش حمایت کند و به جای شیر خشک مواد اولیه آن وارد و در داخل ساخته شود، علاوه بر تامین 3 برابر نیاز داخل امکان تحصیل ارز بیشتری هم از محل صادرات شیر خشک وجود دارد.