از سوی یک روزنامه آلمانی صورت گرفت
انتشار 11/5 میلیون سند درباره فرار مالیاتی ثروتمندان و سیاستمداران جهان
افشای 11 میلیون سند مالی از یک شرکت حقوقی پانامایی نشان میدهد که چگونه ثروتمندان و قدرتمندان جهان از پناهگاههای مالیاتی برای پنهان کردن ثروت خود استفاده میکنند.
به گزارش ایسنا، روزنامه آلمانی «زوددویچه سایتونگ» اعلام کرده با همکاری شبکهای از ۴۰۰ خبرنگار بینالمللی پرده از فعالیتهای یک شبکه بزرگ پولشویی برداشته است. این روزنامه نوشته میلیونها سند محرمانه که به دفترش ارسال شده و در اختیار شبکهای از خبرنگاران بینالمللی قرار گرفته، نشان میدهد شرکت حقوقی «موساک فونسکا» در پاناما به مشتریان خود کمک میکرده با تاسیس شرکتهای فرضی و جعلی و بازکردن یک شماره حساب، دارایی خود را با دور زدن قوانین مالیاتی جا به جا کنند. آن طور که رسانهها اعلام کردهاند این اطلاعات در برگیرنده
۵/ ۱۱ (یازده و نیم)میلیون سند از جمله شامل ایمیل، گردشهای حسابهای ملی، کپی پاسپورت و سایر مدارک مشتریان شرکت «موساک فونسکا» است. حدود ۴۰۰ خبرنگار از ۸۰ کشور جهان همزمان انتشار اسناد این شبکه پولشویی را با عنوان «اوراق پاناما» در صدها رسانه جهان آغاز کردند.
طبق این اطلاعات که هنوز از سوی مراجع رسمی تأیید نشده نشان میدهد دستکم ۱۴۰ سیاستمدار و مقام مسئول از کشورهای مختلف جهان به ویژه کشورهای شرقی و عربی مشتری شرکت حقوقی «موساک فونسکا» هستند. «بروشنکو»، رئیسجمهور اوکراین، «زیگموندور گونلاگسون»، نخستوزیر ایسلند، «ملک سلمان»، پادشاه عربستان و پسرعموی رئیسجمهور سوریه و پوتین از جمله مشتریان این شرکت عنوان شدهاند. «جرارد رایل»، رئیس کنسرسیوم روزنامهنگاران تحقیقی میگوید که این اسناد حاوی فعالیت روزانه شرکت موساک فونسکا در ۴۰ سال گذشته است. در فهرست مشتریهای این شرکت همچنین نام شش تن از اعضای مجلس اعیان انگلیس و سه تن از قانونگذاران سابق این کشور و دهها تن از حامیان مالی احزاب سیاسی انگلیس در میان کسانی که از پناهگاههای مالیاتی استفاده کردهاند، دیده میشود.
به گزارش تسنیم، براساس اسناد منتشر شده، «سلمان بن عبدالعزیز» پادشاه عربستان در دو مرحله اموالی را به صورت استقراضی به شرکت «ورس دیفیلوبمنت کورب» و «انرو» از زیر مجموعههای شرکت مذکور داده است. اسناد مذکور همچنین از یک کشتی تفریحی در لندن خبر میدهد که استفاده کننده اصلی آن «سلمان بن عبدالعزیز» است. «خلیفه بن زاید» رئیس دولت امارات یکی دیگر از سرمایهگذاران در این شرکتهای غیرقانونی معرفی شده است. به نظر میرسد وی سهام دست کم 30 شرکت را در اختیار داشته که از سوی موسسه مذکور در انگلیس تاسیس شده است. از دیگر شخصیتهای عربی مرتبط با این پرونده میتوان به «حمد بن خلیفه آل ثانی» امیر سابق قطر و «حمد بن جاسم» نخست وزیر وی، «ایاد علاوی» نخست وزیر اسبق عراق، «علی ابو الراغب» نخست وزیر اسبق اردن و «احمد المیر غنی» رئیسجمهور اسبق سودان اشاره کرد. همچنین شرکتهای مذکور ارتباطاتی با نزدیکان و خانوادههای افرادی نظیر «حسنی مبارک» دیکتاتور برکنار شده مصر، «معمر قذافی» دیکتاتور معدوم لیبی و «محمد ششم» پادشاه مراکش داشته است.