وال استریت ژورنال: شکاف طبقاتی در آمریکا به شدت در حال افزایش است
روزنامه آمریکایی والاستریت ژورنال طی گزارشی نوشت: شکاف طبقاتی، نابرابری اجتماعی، و تفاوت در متوسط عمر شهروندان فقیر و غنی در آمریکا طی چند دهه اخیر روند صعودی داشته است.
افزایش شکاف طبقاتی در آمریکا دیگر مسئلهای نیست که قابل انکار باشد. طی سالهای اخیر اخبار و گزارشهای متعددی منتشر شده که از افزایش این شکاف خبر میدهد. حتی به باور برخی از کارشناسان جنبش وال استریت یا 99 درصد نیز نمود بارز قیام اکثریت ندار بر علیه اقلیت ثروتمند و نشانهای آشکار از عمیقتر شدن این شکاف طبقاتی بود.
در همین رابطه روزنامه «وال استریت ژورنال» در مقالهای به بررسی شکافهای طبقاتی در جامعه آمریکایی پرداخت. به نوشته این روزنامه نتایج مطالعه جدید اقتصاددانان موسسه «بروکینگز» بهطور مستند گویای افزایش شدید تفاوت در متوسط عمر شهروندان ثروتمند و فقیر در آمریکا است. آن طور که خبرگزاری تسنیم نوشته، طبق این گزارش که مبتنی بر تجزیه و تحلیل اطلاعات اداره سرشماری و اداره تامین اجتماعی آمریکا است، در مردان متولد 1950، تفاوت متوسط عمر 10 درصد از مردان با بالاترین سطح دستمزد و 10 درصد از آنها با پایینترین سطح دستمزد بیش از دو برابر تفاوت متوسط عمر بین همتایان آنها بوده است که در سال 1920 متولد شدند. تفاوت متوسط عمر اغنیا و فقرا در میان متولدین1920 تقریبا 6 سال بود. این رقم در میان متولدین 1950 به 14سال رسید. این تفاوت در مورد زنان طی همان دوره با افزایش سه برابری از تقریبا 4/5 سال به 13 سال رسید.
وال استریت ژورنال در ادامه نوشت، آمریکا به لحاظ متوسط عمر شهروندانش از جمله بدترین کشورهای به اصطلاح ثروتمند جهان است و این امر به علت سطح پایین سلامت و میزان بالای مرگ و میر در میان آمریکاییهای کمدرآمد است.
متوسط عمر، مهمترین شاخص اصلی رفاه اجتماعی است. کمترین افزایش، در متوسط عمر کارگران کمدرآمد و تفاوت رو به گسترش متوسط عمر بین فقرا و اغنیا، به روشنی گویای رشد عظیم نابرابری اجتماعی و دو دستگی طبقاتی شدید در آمریکا است و از طرفی برجستهکننده این حقیقت است که طبقه اجتماعی- اقتصادی مقوله اساسی در زندگی اجتماعی تحت نظام سرمایهداری است که هر جنبهای از زندگی از جمله طول عمر را تحت تاثیر قرار میدهد. لسآنجلس تایمز نیز در مطلبی در همین ارتباط نوشت: «در آمریکا افزایش فاصله درآمدی میان فقیر و غنی سبب شده، فاصله امید به زندگی میان فقیر و غنی نیز افزایش یابد.
محققان مدتهاست به این نتیجه رسیدهاند ثروتمندان بیشتر از فقرا عمر میکنند.» بر اساس این گزارش «برآوردهای دولتی نیز نشان میدهد حدود 21 میلیون نفر در آمریکا در فقر مطلق به سر میبرند. این در حالی است که برنامههای کلان اوباما در حوزه بیمههای درمانی برای اقشار کمدرآمد، هنوز اجرایی نشده است.»