اخطار تسویه حساب هزار نفری
دانشمندان فضایی و هستهای کشورمان در انتظار اخراج
در شرایطی که دولت یازدهم اخطار تسویه حساب برای هزار دانشمند و نخبه مراکز هستهای کشور ارسال کرده است، معاون پژوهشی پژوهشگاه فضایی ایران از وضعیت وخیم پژوهشگران ارزشمند فضایی کشورمان خبر داد.
محسن شاطرزاده، معاون پژوهشگاه فضایی ایران گفت: دولت نه تنها صنعت فضایی کشور را تعطیل کرد، بلکه دانشمندان این صنعت را هم به حال خود رها کرده است.
وی طی گفتوگویی در حاشیه همایش 600 نفری بسیج دانشجویی در ساری گفت: متاسفانه 3 سال است که سند فضایی ما خوابیده است و نگذاشتند که در حوزه فضایی کاری انجام شود.
شاطرزاده با اشاره به اینکه ما 6 ماهواره آماده پرتاب داریم و دولت اجازه نداده است که آنها پرتاب شوند، تاکید کرد: صنعت فضایی ما که قرار بود در سال 2015 انسان به فضا پرتاب کند، عملا از بین رفته است.
معاون پژوهشی پژوهشگاه فضایی ایران با بیان اینکه دولت نهتنها صنعت فضایی کشور را تعطیل کرد، بلکه دانشمندان این صنعت را هم به حال خود رها کرده است، گفت: در این دو سال 40 نفر از متخصصان صنعت فضایی به آمریکا و اروپا رفتهاند و جذب کار شدهاند، حتی امارات متخصصان ما را جذب میکند و در حال راه اندازی صنعت فضایی است و میخواهد تا چند سال آینده گردشگر به فضا پرتاب کند.
اخیرا نیز وزیر ارتباطات با فرو رفتن در ژست فتح الفتوحی پس از برچیده شدن بخش اعظم برنامه فضایی کشورمان توسط دولت یازدهم مژده آغاز مذاکرات با سه کشور نه چندان مطرح در حوزه فضایی از جمله کره جنوبی را به مردم داده بود!
واعظی بدون اشاره به اهمیت خودکفایی و استقلال علمی کشور در تولید انواع ماهواره با موفقیت و قرار دادن آنها در مدار، گفته بود: پیش از این شرکتها و کشورهای دیگر نه تنها با ما در باره انتقال فناوری مذاکره نمیکردند بلکه حتی ارتباطی هم برای خرید برخی از فناوریها وجود نداشت اما اکنون فضا تغییر کرده است و مذاکرات را شروع کرده ایم!
در حالی دولت تلاش میکند تبدیل شدن ایران از یک کشور تولیدکننده فناوری و صاحب سرمایه انسانی کارآمد و نخبه در صنایع فضایی و هستهای به «خرید کنندهای بیهنر» مشابه بعضی از کشورهای عربی منطقه را مستلزم برپایی جشن و سرور نمایش دهند که متاسفانه اخبار خوبی از وضعیت متخصصین و فناوران جوان و نخبه فضایی و هستهای کشور به گوش نمیرسد.
بخشی از دانشمندان فضایی ایران به واسطه تبدیل و اجرای ناممکنترین پروژههای علمی به دستاوردهای موفق ملی، هم اکنون پس از برچیدن بخش اعظم ساختار فضایی، در اروپا و آمریکا جذب شدهاند. بخشی دیگر نیز به واسطه فشارهای وارده «بیکار» شده و بعضا در مشاغل غیرمرتبط به جهت گذران زندگی مشغول شدهاند.
اطلاعات اختصاصی کیهان حاکی از آن است که سازمان انرژی اتمی نیز به بیش از هزار نفر از دانشمندان هستهای (بخشهای گداخت، لیزر و ...) نامه اخطار جهت تسویه حساب و اخراج به علت تعطیلی مراکز هستهای پس از اجرای برجام، داده است. روند مذکور در حالی صورت میگیرد که ریاست سازمان انرژی اتمی به منظور جلوگیری از تبعات رسانهای این موضوع و پخش رفتار ضدعلمی دولت یازدهم با نخبگان و دانشمندان هستهای کشورمان، از عبارت «اخراج» در نامه اخطار ارسال شده استفاده نکرده است. جمعی از دانشمندان هستهای کشورمان به کیهان اعلام داشتند: پس از سر باز زدن از ترک محیط کار خود به واسطه ارسال چند باره نامه اخطار تسویه حساب و تحمل ماهها قطع حقوق، با فشار روانی شدیدی از جانب نهادهای زیرمجموعه سازمان علی اکبر صالحی مواجه شدهاند.
برخلاف شوهای رسانهای برخی از مدیران سازمان انرژی اتمی، پژوهشکدههای هستهای یا تعطیل شده یا با تعدیل نیروی گسترده عملا بدون برنامه تحقیقاتی و عملیاتی صرفا به جهت کنترل بازتابهای منفی مردم نسبت به رفتار ضدعلمی دولت یازدهم، روزگار میگذرانند.
امارات، عربستان، روسیه، انگلیس، آلمان و آمریکا از کشورهایی هستند که در مسیر جذب دانشمندان و نخبگان هستهای کشورمان پیشقدم هستند و سرمایه منابع انسانی به رنج بدست آمده کشورمان را پس از تعطیلی زیرساختهای گران قیمت و آینده ساز، به یغما میبرند.