با حمله به سیاستهای منطقهای اردوغان
فایننشال تایمز: ترکیه در حال غرق شدن در چرخه خشونتهاست
یک روزنامه انگلیسی با اشاره به سیاستهای نادرست رئیسجمهور ترکیه، نوشت که این کشور در حال غرق شدن در چرخه خشونتهاست.
سرویس خارجی-
ترکیه این روزها از لحاظ امنیتی، مرکز ثقل سیاست در منطقه و حتی جهان شده است و به همین خاطر، علاوه بر محافل سیاسی و رسانهای مخالف در داخل این کشور نسبت به سیاستهای آنکارا حساسیت نشان میدهند، رسانههای خارجی هم نسبت به آنکارا توجه ویژهای دارند و با نگارش مقاله و تحلیل و گزارش، و با پوشش خبری، تحولات این کشور را برجسته میکنند.این حساسیت حتی در رسانههای اصلی و مهم غربی هم این روزها قابل مشاهده است.
چند روز قبل «گاردین» و «ایندیپندنت» سیاستهای اردوغان را مورد انتقاد قرار دادند و «فایننشال تایمز» هم روزنامه بعدی بود که سیاستهای این همپیمان نزدیک غرب را غیرواقعبینانه دانست، که دیروز خبرگزاری تسنیم آن را گزارش کرد.
این روزنامه با اشاره به انفجار خونین چهارشنبه گذشته آنکارا که 28 کشته و بیش از 60 مجروح برجای گذاشت، نوشت: انفجار آنکارا نشان داد که ترکیه در حال غرق شدن در چرخه خشونت است و رئیسجمهور این کشور باید سیاستهای واقعگرایانهای را در قبال سوریه اتخاذ کند.فایننشال تایمز بدون اشاره به اینکه آنکارا به توصیه آمریکا و انگلیس، وارد بحران سوریه شده است، افزود: اردوغان در سال 2011 پیشداوری کرده بود که نظام «بشار اسد» (رئیسجمهوری سوریه) سرنگون خواهد شد، اما (اکنون) نادرستی این پیشداوری، به اثبات رسیده است.
این روزنامه همچنین، در ارتباط با طرح اعزام نیرو نیز هشدار داد و نوشت: اعزام نیرو به سوریه، ممکن است ناتو را به رویارویی نظامی با روسیه بکشاند.
فایننشال تایمز سپس به اختلاف اصلی غرب و ترکیه، یعنی نحوه رفتار با کردها پرداخت و نوشت که آمریکا باید به آنکارا در ارتباط با کردهای سوریه اطمینان بدهد (که آنها تهدیدی برای ترکیه نیستند) و به ترکیه گوشزد کند که «داعش» بزرگترین خطر برای منطقه است.ایالات متحده که در چارچوب منافع خود، به کردهای منطقه نظر دارد، نمیتواند با سکوت در قبال حملات ترکیه به کردهای این کشور و کردهای شمال سوریه، وجهه خود را میان کردها خراب کند و به همین خاطر، مقابل حملات ارتش ترکیه به کردها موضع گرفته است. این موضعگیری باعث شد که دیروز ترکیه واشنگتن را تهدید کند که پایگاه هوایی «اینجرلیک» را خواهد بست.ترکها با این سیاستهای خود، میخواهند به سران آمریکا و اروپا گوشزد کنند که نحوه برخورد با بحران سوریه و «داعش» با بحران کردها در جنوب شرق ترکیه و شمال سوریه گره خورده و اگر غرب مایل است آنکارا نسبت به سوریه برای آنها خوشرقصی کند، باید دست ارتش ترکیه را هم برای سرکوب کردها باز بگذارد.
بر اساس همین رویکرد است که برخی رسانهها (مثل نشریه فلسطینی المنار) انفجار اخیر در آنکارا را کار دستگاه اطلاعاتی ترکیه (میت) میدانند و میگویند، آنکارا با این اقدام و در پی آن، متهم کردن جریانهای کرد به این بمبگذاری، قصد داشت غرب را در قبال مسئله کردها، با خود همسو کند.