kayhan.ir

کد خبر: ۶۷۷۵۶
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۴ - ۱۹:۳۲

واکاوی در لُجنه(کتاب انقلاب)


چهل و نهمین جلد از مجموعه کتاب‌های «نیمه پنهان» دفتر پژوهش‌های موسسه کیهان با عنوان «واکاوی در لجنه» (نقش بهائیان در پیدایش و استمرار رژیم پهلوی) به قلم مریم صادقی منتشر شده است. نویسنده در مقدمه کتاب می‌نویسد: داستان از آنجا شروع شد که یکی از دوستانم در مترو با خانمی مواجه شده بود که سی‌دی مستندی را با موضوع بهائیت به وی داده بودند. سرتاسر آن تعریف و تمجید ناروا و به دروغ از بهاء و عبدالبها از قول کسانی مانند «ادوارد براون» انگلیسی همراه با شعارهای حقوق بشری جماعت بهایی بود. دیدن این سی‌دی موجب شد من به این فکر بیفتم که درباره بهائیت و ادعاهایی که در آن سی‌دی مطرح شده بود تحقیق کنم تا برای جوانان و مخاطبانی که با این موضوع آشنا نیستند و ممکن است تحت تاثیر این مطالب دروغ فریب بخورند کتابی پیرامون این مسئله پدید آید.
در این کتاب ابتدا تاریخچه مختصر بهائیت مورد بحث و بررسی قرار می‌گیرد و بعد به تفاوت فرقه بهائیت و بابی‌ها پرداخته می‌شود و اینکه چگونه عبدالبها وصیت «بهاالله» در مورد برگزیدن جانشین خودش را زیر پا می‌گذارد.
دیگر عناوین کتاب به قرار زیر است:
نگاهی به بیت‌العدل اعظم- شبکه بهائیت و سیاست- نفوذ بهائیان در جریان نهضت مشروطه- فعالیت‌های تروریستی بهائیان- کمیته مجازات- نفوذ بهائیان در نهضت جنگل- بهائیت در عصر پهلوی اول- بهائیت در عصر پهلوی دوم.
نفوذ بهائیان در عرصه مناصب دولتی و نفوذ بهائیان در ارتش و فعالیت بهائیان در عرصه فرهنگ: مدارس و دانشگاه‌ها- فرخ‌رو پارسای- لیلی آهی- محمد باهری- هوشنگ سیحون- احسان یارشاطر- عباس امانت- قاسم اشراقی- رادیو و تلویزیون و مطبوعات...
بهائیان و فعالیت در عرصه اقتصاد: امین امین- حبیب ثابت‌پاسال- هژبر یزدانی- کمپانی نفت- فواد روحانی- مهری آهی- علی‌اکبر فروتن- ذبیح‌الله قربان
بخش اسناد و تصاویر نیز در پایان کتاب آمده است.
استعمارگران جريان پنهان بهائيت را در کنار جريان‌هايي چون فرماسونري و صهيونيست پرو بال دادند و از آن براي رسيدن به مقاصد و اهدافشان بهره بردند. استعمارگران از فرقه ضاله بهائيت براي براندازي حکومت قاجار استفاده کردند. در حقيقت در کودتاي 1299 هجري قمري بهائيان نقش قابل ملاحظه‌اي داشتند و با تشکيل حکومت پهلوي در اهدافي که رضاخان در خصوص مباحث ضدديني و مبارزه با اسلام بود بهائيان کمک‌هاي بسيار زيادي به او کردند. به طور مثال بهائيان در زمينه کشف حجاب، تاسيس مدارس بهائيان و در زمينه تربيتي، آموزشي، فرهنگي، سياسي و نظامي کمک‌هاي قابل توجهي کرده‌اند. تا زماني که در کودتاي 1332 بهائيان ارکان حکومت را به دست گرفتند. شاکله کتاب به چهار مقطع فعاليت بهائيان از جمله سياسي، نظامي، فرهنگي و اقتصادي پرداخته است. درباره تشکیلات بهاییت و نقش آنها در ترویج فرهنگ غرب، برگزاری جشن‌های رسوای 2500 ساله، حضورشان در بنیاد پهلوی و کلوپ‌های روتاری، غارت آثار باستانی و نفت و ... مطالب بسیاری می‌توان نگاشت که نشان‌دهنده حمایت و برنامه‌ریزی بی دریغ استعمارگران بر روی این فرقه است. فرقه‌ای که در ظاهر سیاست را به کلی مردود می‌شمارد و از پیروانش می‌خواهد که به هیچ روی وارد سیاست نشوند اما در واقع تنها برای پیاده کردن سیاست‌های گردانندگان پشت پرده‌اش در آمریکا و فلسطین اشغالی به وجود آمده است.