333 کیلومتر مربع از مساحت دریاچه ارومیه کاهش یافت
نماینده ستاد احیای دریاچه ارومیه در آذربایجان شرقی گفت: 333 کیلومتر مربع از مساحت دریاچه ارومیه کاهش یافته است.
تبریز- خبرنگار کیهان:
خلیل ساعی در دیدار با سازمانهای مردم نهاد آذربایجان شرقی اظهار کرد: کاهش بارندگی، برداشت بیش از حد آب، حفر چاههای غیرمجاز، توسعه کشاورزی در حوضه دریاچه ارومیه و کاهش 50 درصدی روان آبها از جمله عوامل خشکیدن دریاچه ارومیه است.
وی افزود: 88 هزار حلقه چاه دریاچه ارومیه را محاصره کردهاند و 90 درصد آب مصرفی در بخش کشاورزی است و این در حالی است که 15 درصد از تولید ناخالص داخلی مربوط به این بخش است که تناسبی با آب مصرفی ندارد.
ساعی با اشاره به آسیبهای احتمالی ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه گفت: احتمال ایجاد کویر، پدید آمدن طوفانهای شن و نمک در صورت رعایت نکردن مصرف آب در حوضه دریاچه ارومیه وجود دارد و حتی ریزگردهای نمکی میتوانند به تهران هم منتقل شوند.
وی بروز سرطانهای مری، سرطانهای ناشی از فلزات سنگین و بیمارهای تنفسی را از دیگر آسیبهای احتمالی ناشی از خشک شدن دریاچه ارومیه دانست.
ساعی هشدار داد: در صورت خشکی دریاچه ارومیه 14 میلیون نفر از مردم ایران و منطقه باید محل را ترک کنند یا با هزینههای هنگفت بهداشتی به زندگی ادامه دهند.
وی با اشاره به نقشه راه احیای دریاچه ارومیه بیان کرد: برای احیای دریاچه ارومیه برنامه 10 ساله پیشبینی شده که 2 سال اول تثبیت و هفت سال احیا و سال آخر احیای نهایی را در نظر داریم که براساس این برنامه 2 سال اول با موفقیت انجام شده است.
ساعی با اشاره به رهاسازی 150 میلیون مترمکعب آب در سال گذشته به دریاچه ارومیه گفت: امسال به همین منظور، 200 میلیون مترمکعب آب از سدهای استان، رهاسازی شده است.