خروج انگلیس از اتحادیه اروپا و سیل پناهجویان دو نگرانی جدی صندوق بینالمللی پول
رئیس صندوق بینالمللی پول میگوید خروج احتمالی انگلیس از اتحادیه اروپا و بحران مهاجرت مهمترین نگرانیهای صندوق بینالمللی پول به شمار میرود.
صدها هزار پناهجو خود را به اتحادیه اروپا رساندهاند و هزاران پناهجوی دیگر نیز از زمین و دریا در حال نزدیک شدن به مرزهای اتحادیه اروپا هستند غافل از اینکه آنجا کسی انتظارشان را نمیکشد. طی ماههای اخیر تعداد زیادی از مقامات اتحادیه اروپا و رهبران تعدادی از کشورهای مطرح عضو اتحادیه هشدار دادهاند که اگر فکری به حال بحران پناهجویان نشود موجودیت اتحادیه در سالهای آینده به خطر خواهد افتاد.
به گزارش تسنیم، در همین رابطه «کریستین لاگارد» رئیس صندوق بینالمللی پول نیز در سخنانی در مجمع جهانی اقتصاد در شهر داووس تصریح کرد: «تبعات اقتصادی بحران مهاجرت به اروپا نگرانی بزرگ ماست. چشمانداز ما درباره بحران مهاجرت این است که اگر به خوبی مدیریت شود، اگر روند همگرایی به صورت جامع و سازمانیافته اجرا شود، در کوتاهمدت مهاجرت تاثیری مثبت بر رشد اقتصادی اروپا خواهد داشت.»
«لاگارد» تصمیم انگلیس برای جدایی از اتحادیه اروپا را هم دومین نگرانی جدی خود خواند. تقاضا برای جدایی از اتحادیه اروپا در انگلیس با یک افزایش بیسابقه به بالای 51 درصد رسیده است. پیش از این نشریه آمریکایی «پولیتیکو» نیز طی گزارشی اقدام به انتشار اعتراضها و هشدارهای 10 رهبر سیاسی اروپایی در خصوص «آینده مصیبتبار اتحادیه اروپا» به دلیل بحران پناهجویان کرده بود. به نوشته پولیتیکو، «آنگلا مرکل» صدراعظم آلمان، «فرانسوآ اولاند» رئیسجمهور فرانسه و سایر رهبران سیاسی اروپا از پایان قریبالوقوع اتحادیه اروپا به دنبال این بحران سخن گفتهاند.
سازمان بینالمللی مهاجرت اعلام کرده است که بیش از یک میلیون پناهجو در سال 2015 میلادی به اروپا رسیدهاند که اکثر آنها از طریق دریا وارد کشورهای اروپایی شدهاند. این بدترین بحران آوارگان و مهاجران خارجی در اروپا پس از جنگ جهانی دوم به شمار میرود. بسیار از این پناهجویان در زمستان سرد اروپا در بدترین شرایط در اردوگاههای پناهجویان زندگی میکنند.