kayhan.ir

کد خبر: ۶۶۱۶۱
تاریخ انتشار : ۲۹ دی ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۶
معاون وزیر جهاد کشاورزی:

کشاورزان ایرانی تلف‌کننده آب نیستند

معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت گفت: هر سال حدود پنج میلیون و 500 هزار تن انواع تولیدات باغی، زراعی و دامی با ارزآوری بیش از 5 میلیارد و 600 میلیون دلار از ایران به کشورهای خارجی صادر می‌شود.


به گزارش ایرنا، عباس کشاورز در سومین گردهمایی فصلی معاونان بهبود تولیدات گیاهی سراسر کشور در جیرفت افزود: با این حجم صادرات باید بازارهای هدف مناسب در سایر کشورها شناسایی شود.
وی خاطرنشان کرد: بیشترین سهم در بخش صادرات محصولات باغی را پسته با حدود 130 هزار تن و با بیش از یک میلیارد و 100 میلیون دلار ارزآوری به خود اختصاص داده است.
وی از صادرات حدود 650 هزار تن شیر به سایر کشورها خبر داد و گفت: دام زنده، مرغ، تخم‌مرغ و ماهی هم مشمول محموله‌های صادراتی هستند.
معاون وزیر جهاد کشاورزی میزان صادرات محصولات خرما و انگور را حدود 140 هزار تن اعلام کرد و افزود: در بخش محصولات زراعی نیز سیب‌زمینی، هندوانه، خیار، سبزی‌های برگی و از همه مهمتر گوجه‌فرنگی و فرآورده‌های آن رقم بالایی را به خود اختصاص داده است.
وی اظهار کرد: بخش کشاورزی در دنیا یکی از بزرگترین مصرف‌‌کنندگان آب به شمار می‌رود به نحوی که 70 درصد آب به بخش کشاورزی اختصاص داده
می‌شود.
کشاورز با بیان این مطلب که کشاورزان ایرانی تلف‌کننده آب نیستند گفت: مطالبی که برخی مواقع در مورد مصرف بیش از حد آب در بخش کشاورزی مطرح می‌شود دور از واقعیت است زیرا کشاورزان ما بنا بر تجارب تاریخی از هوشمندترین افراد در مصرف بهینه آب به شمار می‌روند.
وی ادامه داد: یکی از مشکلات در حوزه آب نارسایی‌های مربوط به نبود دسترسی کشاورزان به سرمایه، فناوری و استفاده نکردن از این امکانات و تسهیلات می‌باشد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در امور زراعت با اشاره به بازدیدش از زیرساخت‌های کشاورزی جنوب استان کرمان گفت: در این منطقه با کمتر از سه هزار مترمکعب آب حدود 60 تن سیب‌زمینی تولید شده که این میزان برداشت در کمتر نقاطی از دنیا امکان‌پذیر است.
وی با تاکید بر تجهیز اراضی به سامانه‌های آبیاری تحت فشار خاطرنشان کرد: جنوب استان کرمان، خراسان و اصفهان در آغاز این برنامه بسیار خوب عمل کرده و مابقی استان‌ها نیز باید در این عرصه با جدیت ورود پیدا کنند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی جنوب کرمان هم در این گردهمایی گفت: انتظار می‌ رود بانک اطلاعاتی در سطح ستاد معاونت بهبود تولیدات گیاهی ایجاد شود تا هر منطقه با توجه به تولیدات استان‌های دیگر نسبت به تنظیم بازار محصولات خود اقدام کند و کشاورزان دچار ضرر و زیان
نشوند.
یعقوب موسوی گفت: کشاورزان جنوب کرمان سالانه برای هر ایرانی 51 کیلوگرم محصولات مختلف باغی، زراعی و دامی تولید می‌‌کنند به نحوی که چهار درصد از تولیدات کل کشور به این منطقه اختصاص
دارد.