دشمن ناامید است(یادداشت روز)
1- از تعابیر معروف و معنیداری که درباره انقلاب اسلامی ایران به کار رفته یکی هم این است که: این انقلاب نهضتی است در تداوم نهضت انبیاء(علیهمالسلام) به ویژه نهضت انسانساز و عدالتمحور پیامبر خاتم(ص)، تعبیری که برای اثبات درستی آن دلایل گوناگون و شواهد بسیار در دست هست، برای نمونه مقایسه «دشمنان» آن نهضت و این انقلاب، چه دشمنان درونی (نفاق و تحجر و التقاط و کژفهمی و...) و دشمنان بیرونی (رژیم استکبار) این هر دو، یکی هستند!
کفار و اشراف مستکبر مکه، وقتی از ماهیت ضد ستم و عدالتخواه دعوت رسول خدا(ص) آگاه شدند، ضمن تقسیم وظایف و همدستی با یکدیگر (از بیرون و درون) با انواع و اقسام سلاح و تاکتیکها و ترفندها، از سلاح تطمیع و ارعاب و تحریم گرفته تا... درگیری نظامی و... درپی نابودی آن برآمدند و بعد که همه راههای دشمنی مستقیم و بینقاب را آزمودند و موفق نشدند، درصدد انحراف و مسخ و خنثی کردن ارزشها و اصولی افتادند که به نهضت رسول خدا، هویت میبخشید و ماهیت آن را تعیین میکرد و بالاخره تداوم و ماندگاری آن را تضمین میکرد و... امروز هم دشمنان انقلاب اسلامی، در رأس آن نظام سلطه و جبهه استکبار، همان حرکات و اهداف را دنبال و همان دشمنیها را عیناً تکرار میکنند. آنها از ابتدای پیروزی انقلاب توحیدی و ضداستکباری ایران و وقتی جهتگیری و ماهیت انقلاب را دریافتند، دشمنی خود را بینقاب آغاز کردند و علیه آن هر کاری توانستند، انجام دادند، و به تعبیر حضرت امام(ره) آنچه را هم که انجام ندادند، نه اینکه نخواستهاند، بلکه نتوانستهاند! (نقل به مضمون) و وقتی در نبرد نظامی و درگیری فیزیکی و تن به تن راه به جایی نبردند، آن وقت «جنگ نرم» را آغاز کردند و به این فکر افتادند که تاکتیک «ضربه از درون» را علیه انقلاب عملی سازند. به این معنی که اگر نمیتوانند انقلاب را شکست دهند و به کل نابود و از صحنه خارج سازند، پس تلاش کنند آن را منحرف سازند، ولو اگر صورت و ظاهرش حفظ شود، سیرت و باطنش را تغییر دهند، با وسایل در اختیار (به ویژه رسانهها) ذائقهها را عوض کنند، ارزشهایش را مسخ و دگرگون نمایند و بالاخره اصول و عناصری که هویت و رمز ماندگاری انقلاب است، خنثی کنند. بر مبنای این واقعیت است که رهبر انقلاب هشدار میدهند: «اصلیترین هدف مراکز فکر و اندیشه در دنیای استکبار، از بین بردن عناصر ماندگاری انقلاب است.... تمام تلاش دشمنان در طول سالهای گذشته اعم از جنگ تحمیلی، محاصره اقتصادی و تحریمهای گسترده اخیر، با هدف از بین بردن ماندگاری انقلاب اسلامی بوده است که البته در هر دوره ابتکارات جدید هم انجام میدهند.»
2- وقتی قبول و باور داشته باشیم که انقلاب اسلامی، حرکتی است در تداوم نهضت الهی اسلام، پس باید این را هم بپذیریم که هر آنچه نهضت اسلام را تهدید میکرد و آفت آن محسوب میشد، امروز این انقلاب را هم تهدید میکند. بنابر تصریح و هشدار قرآن کریم، بزرگترین خطری که نهضت پیامبر(ص) را تهدید میکرد، فراتر از هجمهها و توطئههای مستقیم و علنی دشمنان بیرونی، خطر «درون» بود. بعد از واقعه غدیر- که هیچ مسلمانی در وقوع آن کوچکترین تردیدی ندارد- آیه «الیوم یئس الذین کفروا من دینکم فلا تخشوهم و اخشون، الیوم اکملت لکم دینکم و اتممت علیکم نعمتی» نازل شد. به این معنی که دیگر از امروز (که روز غدیر است) به بعد از دشمن خارجی و رودررو نترسید، از توطئههای موذیانه آنها نهراسید. بلکه باید اکنون فقط از من (خدا) بترسید. یعنی اینکه اگر به دست خود کاری بکنید که لیاقت و استحقاق خود را از دست بدهید، غافل شوید، دشمنان و بدخواهان را دستکم بگیرید یا با آنان سادهلوحانه، طرح دوستی بریزید و اجازه رخنه و نفوذ به آنها دهید و... طبق سنت الهی و براساس قاعده «انالله لا یغیرا ما بقوم، حتی یغیروا ما بانفسهم»، آنان بر سرنوشت شما سوار میشوند و... به دست خود «نعمت» را به «نقمت» تبدیل میکنید و... امروز نیز که دشمن از نبرد رویاروی و نظامی طرفی نبسته بزرگترین خطری که متوجه انقلاب اسلامی است، خطری است که از «درون» آن را تهدید میکند، خطر غفلت و انحراف و دستکمگیری و... است. دشمن که انقلاب اسلامی را سخت جدی گرفته است، شعارها، هویت، ماهیت، آرمانها و اهداف آن را خوب درک کرده است، سعی میکند از هر صحنه و اتفاقی در جامعه ما، رخ میدهد، خدای ناکرده از غفلت و سهلانگاری و بیمسئولیتی ما روزنهای بسازد و برای رخنه و نفوذ و... وارد آوردن ضربهای که او را به هدف خود برساند و مهمتر از همه مسیر و سیرت و آرمانهای انقلاب اسلامی را تغییر دهد.
3- انتخابات پیشرو، به سهم خود، اتفاقی بزرگ و عرصهای مهم و صحنهای حساس است که همان قدر که میتواند استقلال و آبادی و آینده روشن این سرزمین را تضمین کند، از بزنگاههایی است که دشمنان برای نفوذ به مراکز حساس و تعیینکننده و ضربه زدن و تحقق اهداف خود به آن دلبسته و امیدوارند و سعی میکنند مثل هر صحنه و اتفاق دیگری با نقشههای ظریف و موذیانه و تدارک گسترده اما پنهان، در آن نقشآفرینی کنند. این است که اولاً حضور در انتخابات وظیفه هرکسی است که هر چه باشد، نسبت به این مملکت و ملت «خائن» نیست! ولو به هر مرام و مسلکی تعلق داشته باشد حتی اگر انقلابی و هوادار نظام هم نباشد، اما «وطنفروش» نیست و «ایرانی» است و دغدغه عزت و استقلال کشورش را دارد. این است که از زبان رهبر معظم انقلاب میشنویم که: «همچون گذشته اصرار داریم که همه، حتی کسانی که نظام را و رهبری را قبول ندارند، به پای صندوقها بیایند، چراکه انتخابات متعلق به ملت، ایران و نظام جمهوری اسلامی است.» و بیانصافی است اگر به این واقعیت غیرقابل انکار اشاره نکنیم که آرمانهای انقلاب اسلامی همواره تأمینکننده منافع ملی و ضامن تمامیت ارضی و سربلندی این سرزمین بوده است. ثانیاً علاوه بر شرکت حداکثری و همهجانبه، رأیدهندگان باید (به تعبیر استاد شهید مطهری)، «رشید» و بالغ بودن خود را با احترام به رأیی که به صندوق میاندازند ثابت کنند و برای نظر و گرایش خود ارزش قائل شوند و عملاً ارادت خود را به کشور، به اعتقادات، به انقلاب، ثابت کنند و به کسانی رأی دهند که به مردم و سرنوشت سرزمین و آینده انقلاب خود متعهد هستند، و... بدینسان هم لیاقت و شایستگی خود را بار دیگر به اثبات رسانیده، هم بار دیگر شکر نعمت را به جا آورده و هم راه رخنه و نفوذ دشمن را به مراکز حساس (مجلس، خبرگان و...) مسدود ساخته و هم حرکت توفنده و سازنده انقلاب تمدنساز اسلامی را که تداوم بخش راه انبیاء و نهضت جاوید پیامبر خاتم است، تضمین کردهاند.
سیدمحمد سعید مدنی