یک کارشناس اقتصادی:
اجرای برجام تاثیری در خروج دولت از تنگنای مالی ندارد
یک کارشناس اقتصادی گفت: آزاد شدن داراییهای حاصل از اجرای برجام، نمیتواند تاثیر چندانی در بیرون آمدن دولت از تنگنای مالی داشته باشد و رکود را از بین ببرد.
محمود جامساز در گفتوگو با فارس درباره تاثیر اجرای برجام بر اقتصاد ایران اظهار کرد: اگرچه داراییهای مسدود شده ایران آنطور که قبلا گفته شده بود به میزان 150 میلیارد دلار نیست و در حدود حداکثر 30 میلیارد دلار است بنابراین این داراییها نمیتواند تاثیر چندانی در بیرون آمدن دولت از تنگنای مالی داشته باشد و بتواند رکود اقتصادی را در بخشهای مختلف از بین ببرد.
وی درباره تاثیر اجرای برجام بر مسکن نیز گفت: برجام تاثیر زودهنگام بر بخش مسکن ندارد و آخرین بخشی خواهد بود که از رکود خارج خواهد شد چرا که درآمد سرانه پایین است.
این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: وقتی قدرت خرید در کشوربالا برود ارز در کشور کنترل میشود پس مسکن زمانی از رکود خارج میشود که درآمدهای ملی افزایش یابد و مردم بتوانند قدرت خرید پیدا کنند چرا که در حال حاضر قدرت خرید مردم برای خرید مسکن پایین است. پس وقتی ساخت و ساز رونق بگیرد تقاضایی برای آن نخواهد بود چرا که قدرت خرید پایین است.
جامساز با اشاره به رسیدن قیمت نفت اوپک به 30 دلار در هر بشکه گفت: اگر دولت ایران هم بخواهد درآمد ارزی خود را بالا ببرد مجبور است که تولید نفت خود را افزایش بدهد اما فکر نمیکنم بتواند روزانه بیشتر از 500 هزار بشکه تولید کند.
وی ادامه داد: این 500 هزار بشکه هم که وارد بازار بشود قیمت نفت را بیشتر کاهش خواهد داد پس مسئله برجام نباید اینقدر احساس خوشبینانه را در دولتیها به وجود بیاورد.
این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه عربستان به دلیل سیاسی و اقتصادی قیمت نفت را در بودجه خود 29 دلار تعیین کرده گفت: دولت در بودجه پیشبینی کرده 66 هزار میلیارد تومان درآمد نفتی دارد چون قیمت نفت را 35 تا 40 دلار حساب کرده اما با توجه به اینکه باید سهم صندوق توسعه نفت و سهم شرکت ملی نفت هم کنار گذاشته شود باید 40 تا 45 میلیارد دلار درآمد داشته باشد که این مهم غیرممکن به نظر میرسد.