آیا دولت با تشییع شهدا مسئلهای دارد؟
اختلاف نظر استاندار فارس و کمیته جستجوی مفقودین
بنابر اخبار منتشر شده استاندار فارس در رفتاری غیرقابل توجیه نامهای به سردار باقرزاده ارسال کرده و طی آن با توجه به بازتاب خبر تشییع شهدا در شبکههای اجتماعی، نسبت به «بهرهبرداری انتخاباتی» از این مراسم ابراز نگرانی کرده و احتمال عدم استقبال مردمی را پیشبینی کرده است!
چند روز پیش سردار محمد باقرزاده فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستادکل نیروهای مسلح، در گفتگو با تسنیم، از ورود پیکرهای مطهر شهدای دفاع مقدس به کشور خبر داد و گفت: پیکرهای طیبه 93 شهید دوران دفاع مقدس که در طول سه ماه اخیر در مناطق عملیاتی فاو، مجنون، شرق دجله و زبیدات عراق توسط گروههای تفحص کمیته جستجوی مفقودین ستادکل نیروهای مسلح کشف شدهاند در صبح روز دوشنبه 21 دیماه از مرز شلمچه وارد کشور میشوند.
وی افزود: این شهیدان که مربوط به عملیاتهای والفجر8، خیبر، بدر، محرم، والفجر1 و تکهای دشمن میباشند پس از استقبال رسمی در مرز، در روز 23 دیماه وارد استان فارس خواهند شد تا به طور رسمی در این استان مورد استقبال و تشییع قرار گیرند. قرار است این شهیدان پس از انجام مراسم گوناگون در استان فارس از جمله در حرم مطهر احمدبن موسی(ع) جهت انجام شناسایی به تهران اعزام شوند.
تشییع شهدا ممنوع میشود؟
پس از انتشار این خبر، استاندار فارس طی اقدامی عجیب نامهای به ریاست کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح ارسال کرده و با اشاره به اینکه هیچ کدام از این شهدا مربوط به استان فارس نیستند و با توجه به بازتاب خبر تشییع آنان در شبکههای اجتماعی، نسبت به بهرهبرداری انتخاباتی از این مراسم ابراز نگرانی کرده است! همچنین محمد علی افشانی در انتهای تحلیل نامفهوم خود احتمال عدم استقبال مردمی از شهدا با این مدعا که هیچ یک از شهداء متعلق به استان فارس نیستند را پیش بینی کرده است!
سردار باقرزاده در پاسخ به دلایل عنوان شده از سوی استاندار فارس تنها به یک جمله بسنده کرده است:«برای این نوع نگاهی که دارند متاسفم!» متن پاسخ فرمانده کمیته جستجوی مفقودین ستاد کل نیروهای مسلح بدین شرح است: «سلام بنده را به آقای استاندار فارس جناب آقای افشانی برسانید و بگویید: برای این نوع نگاهی که دارند متاسفم!»
تاثیر منفی شهدا بر انتخابات؟!
با توجه به دلایل ذکر شده از سوی استاندار استان فارس برای احتمال عدم استقبال مردم از مراسم تشییع شهدای تازه تفحص شده ذکر چند نکته ضروری است. اول اینکه بازه زمانی تشییع پیکر این 93 شهید دوران دفاع مقدس در استان فارس از تاریخ 22 دی ماه تا دوم بهمن ماه است و در اتمام زمان تشییع هنوز تا روز انتخابات در سراسر کشور که روز هفتم اسفند ماه 94 است بیش از یک ماه زمان باقیست. در بازه زمانی مذکور حتی مهلت قانونی تبلیغات کاندیداهای انتخابات هم هنوز فرا نرسیده است و احتمال نگرانی برای بهرهبرداری انتخاباتی از مراسمی ملی و فرا ملی همچون تشییع شهدای هشت سال دفاع مقدس، ناممکن است.
فراموش نشود شهدای دفاع مقدس، همان کسانی هستند که فارغ از اظهارنظرهای حزبی و جناحی، از اقشار، اقوام، ادیان مختلف برای مبارزه با جبهه باطل رژیم بعث، راهی جبهههای جنگ تحمیلی شدند و پیکر مطهر بخشی از این شهدا این روزها بعد از گذشت بیش از 30 سال از شهادتشان راهی کشور میشود.
ضمنا نزدیکی یک ماهه به انتخابات و مشغولیتهای انتخاباتی مردم را از حضور در مراسم تشییع شهدا باز نمیدارد بلکه هر جا پای «گزینه حضور» برای ارزشهای انقلاب در میان باشد، مردم در صحنه حاضر خواهند بود. چه در مراسمهای مختلف تشییع شهدا و چه حضور در عرصههای مختلف انتخابات.
استاندار به مردم غیور فارس بپیوندد
مردم ایران، ثابت کردهاند خالصانه به دور از غرضورزیهای مختلف سیاسی و حزبی شهدا را در مراسم تشییع مشایعت میکنند و در واقع عنوان «بهرهبرداری انتخاباتی از مراسم تشییع» و استفاده ابزاری از چنین مراسم ارزشی برای مقاصد انتخاباتی در واقع میتواند نوعی «توهین به مردم» قلمداد شود. امید است استاندار استان فارس نیز به جمعیت باشکوه مردم استان در تشییع پیکر مطهر 93 شهید تازه تفحص شده بپیوندد و خود شخصا شاهد این حضور بینظیر در شهرها و روستاهای مختلف این استان باشد.
گفتنی است پیش از این نیز برخی از عوامل منتسب به دولت در استانهای یزد و اصفهان و حتی پایتخت، در برابر تشییع و دفن شهدا مواضعی عجیب و حزبی اتخاذ کرده بودند که این رفتار، با واکنش منفی علماء، خانوادههای شهداء و جوانان حزب اللهی و سرداران دفاع مقدس و آحاد مردم با مدعیان چنین تفکرات نامطلوبی مواجه شد.
جمع آوری پلاکاردهای دست نوشته مردمی مزین به شعار «مرگ بر آمریکا» در اصفهان و بازداشت چند نفر از فرزندان شهدا برای ممانعت از حضور آنها در مراسم تشییع شهدای غواص توسط برخی عوامل دولتی از جمله این موارد است. همچنین میتوان به اظهارات نابخردانه یکی از وزراء و معاونین دولت در اعتراض به یادآوری مردمی خیانتهای مزدوران آمریکایی در عملیات کربلای 4 در تشییع شهدای غواص به بهانه « انعقاد برجام» و مقاومت سازمان میراث فرهنگی در برابر خواست قانونی مردم یزد برای به خاک سپاری شهدا در میدان امیر چخماق اشاره کرد.
وحشت غربگرایان از وحدت مردم
تنها طیفی مشخص از سیاست پیشگان غربگرا در ایران همواره با برگزاری «مراسم شهداء» مخالفت کردهاند. دلایل آنها برای ایستادگی در برابر اتحاد آرمانی مردم با شهدا نیز همواره غیرمنطقی و غیرعقلانی بوده است...ابزار غربگرایان برای جلوگیری از بسط تاریخی اهداف امام و شهدا در جامعه گاه در تحریک گروهی محدود در دانشگاه شریف تبلور مییابد و گاه در راه اندازی کمپین مجازی بر ضد تشییع شهدا در پایتخت با شعار بر ضد قاتلان آمریکایی شهیدان، بروز پیدا میکند.
علت این مقاومتها در بیشتر موارد مشخص است... بازگشت شهدا به آغوش جامعه ایرانی ذاتا از پتانسیل افزایش قدرت نرم جمهوری اسلامی به دنبال وحدت افزایی ذاتی این فرآیند ملی برخوردار است و در چنین فضایی، جلوگیری از حرکت جامعه به سمت صیانت از آرمانها و اهداف آشکار امام و شهداء، ماموریتی غیرممکن است. آیا مقاومت استاندار شیراز با تشییع شهدا به بهانه «تبلیغات انتخاباتی» نیز از همین موارد است یا سوء تفاهمی کوچک رخ داده است؟