تظاهرات در 4 کشور اروپایی علیه بحرانهای سیاسی، اقتصادی و امنیتی
بحرانهای سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و امنیتی در قاره اروپا بار دیگر صدها هزار نفر را در کشورهای انگلیس، آلمان،کوزوو و لهستان به خیابانها کشانده است.
اتحادیه اروپا در محاصره بحرانهای زیادی قرار دارد. این تنها نظر کارشناسان نیست حتی بسیاری از رهبران اروپا نیز معتقدند برخی از این بحرانها مثل بحران پناهجویان اگر مورد توجه قرار نگیرد باعث فروپاشی اتحادیه اروپا خواهد شد.
ریاضت اقتصادی، خیزش احزاب راستافراطی و نژادپرستان، هجوم دهها هزار پناهجو به کشورهای اروپایی، افزایش عملیاتهای تروریستی و بحران ناامنی، بازگشت تروریستهای تکفیری از منطقه غرب آسیا به اروپا تنها بخشی از این بحرانها هستند که در صورتی که برای آنها فکری نشود آشوبهای اجتماعی را به دنبال خواهد داشت.
طی دو روز گذشته صدها هزار نفر در کشورهای انگلیس، لهستان، آلمان و کوزوو هر کدام به دلیلی به خیابانها ریختند و اعتراض خود را به وضعیت حاکم بر کشورشان نشان دادند.
در کوزوو تظاهرات هزاران نفر از شهروندان مخالف با سیاستهای دولت کوزوو که شامگاه شنبه از طرف احزاب مخالف در «پریشتینا» برگزار شد به درگیری خشونتآمیز با ماموران پلیس کشیده شد که در آن چندین نفر از جمله 10مامور پلیس مجروح شدند.
به گزارش ایرنا، در این تظاهرات احزاب مخالف خواستار استعفای «عیسی مصطفی» نخست وزیر و انحلال دولت برای برگزاری انتخابات زودهنگام پارلمانی شدند.
رهبران احزاب مخالف دولت کنونی را به «ناتوانی در حل و فصل مشکلات مالی و رفاهی» مردم متهم میکنند.
آشوب در 20 شهر لهستان
در لهستان نیز همچون کوزوو دهها هزار نفر در خیابانهای بیش از 20 شهر این کشور روز شنبه علیه قانون جدیدی که به دولت نوپای این کشور مجوز کنترل کامل رسانههای دولتی را میدهد، دست به تظاهرات زدند.
بزرگترین این تظاهراتها در ورشو پایتخت لهستان برگزار شد جایی که حدود 20 هزار نفر مقابل مراکز رادیو تلویزیون این کشور دست به تظاهرات زدند.طرح نظارت بر رسانههای لهستان، اخیرا توسط پارلمان این کشور که تحت کنترل حزب حاکم محافظهکار است، تصویب شد.
در آلمان نیز پلیس شهر «کلن» برای متفرق کردن حامیان جنبش راستافراطی پگیدا در کلن از گاز اشکآور و آب پرفشار استفاده کرد.
این اقدام پس از آن انجام شد که معترضان بطری و ترقه به سوی ماموران پلیس پرتاب کردند.
تظاهرات مذکور که در اعتراض به آزار و اذیت زنان در شب سال نوی میلادی صورت گرفت، در ابتدا صلحآمیز بود اما پس از آنکه گروهی از افراطگرایان راستی به سوی نیروهای امنیتی مواد آتشزا پرتاب کردند، به خشونت کشیده شد.
همچنین صدها زن روز شنبه در شهر کلن در غرب آلمان، با حمل پلاکاردهايي اعتراض خود را به نبود امنیت و خشونت عليه زنان اعلام کردند.
در شهر لندن اما مردم به دلیل بحران اقتصادی و اجرای سیاستهای ریاضتی از سوی دولت کامرون به خیابانها ریختند.
روز شنبه هزاران نفر از دانشجویان مامایی و پرستاری در اعتراض به سیاستهای ریاضتی دولت در حوزه خدمات بهداشت عمومی به خیابانها ریختند و خواستار توقف برنامههای جدید ریاضتی دولت در این حوزه شدند.
اروپا سالهاست که با بحرانهای رنگارنگی دست و پنجه نرم میکند.