2 هزار هکتار زمین برای سرمایهگذاری ایرانیان در سلیمانیه عراق اختصاص یافت
رئیس اتاق بازرگانی و صنایع استان سلیمانیه عراق اعلام کرد: حدود 2 هزار و 400 هکتار زمین برای ایرانیان در ناحیه صنعتی استان سلیمانیه تخصیص داده و مشوقهایی هم ارائه میکنیم.
به گزارش ایرنا، سیروان محمد محمود که همراه با هیئتی از مسئولان اتاق بازرگانی این استان و برخی فعالان تجاری در دیدار با همتایان کرمانشاهیاش، سخن می گفت، اظهار کرد: با گذشت یک سال از این تصمیم، هنوز هیچ صنعتگر یا سرمایهگذار ایرانی به ما مراجعه نکرده است.
وی در ادامه با مهم ارزیابی کردن مرز پرویزخان گفت: در این مرز تواناییهای صادراتی زیادی وجود دارد و اکنون 47 درصد از واردات اقلیم کردستان از ایران به واسطه این مرز انجام میشود.
سیروان تاکید کرد: مرز پرویزخان صرفا ویژه واردات کالا به اقلیم کردستان نیست و به سایر مناطق عراق هم کالا صادر میکند.
رئيس اتاق بازرگانی استان سلیمانیه اظهار کرد: بازار کنونی عراق به خصوص اقلیم کردستان یک بازار رقابتی است که از همه کشورها به خصوص ترکیه در آن حضوری فعال دارند و از نظر ما برنده آن کسی است که کالاهای دارای کیفیت و مطابق با استانداردهای کشور عراق را به ما عرضه کند.
وی یکی از مشکلات وارداتی از ایران به خصوص در مرز باشماق مریوان را در حوزه خشکبار عنوان کرد و گفت: بیشتر خشکباری که از ایران به مقصد اقلیم کردستان صادر میشود، به دلیل کیفیت پایین آنها، برگشت میخورد ولی مدتی است میان وزارتخانههای کشاورزی و بهداشت و سلامت اقلیم کردستان نشستهایی برای رفع این مشکل برگزار میشود.
سیروان محمد گفت: از این پس قرار است که وزارت بهداشت فقط در مورد محصول کشمش و سایر کالاهای حوزه سلامت اظهار نظر کند و بررسی کیفیت و انطباق دادن محصولات خشکباری با استانداردها را وزارت کشاورزی اقلیم کردستان بر عهده خواهد گرفت.
این مسئول همچنین به آزاد شدن واردات سوخت به خصوص بنزین و گازوئیل از سوی بخش خصوصی اشاره کرد و گفت: پیشتر واردات مواد سوختی تنها از سوی دولت انجام میشد اما با آزاد شدن واردات این محصولات از سوی بخش خصوصی اقلیم، انتظار داریم همکاریهای فزایندهای با جمهوری اسلامی به عنوان یکی از کشورهای توانمند در زمینه تولید مواد سوختی انجام دهیم.
وی گفت: کار واردات بنزین و سایر مواد سوختی توسط بازرگانان و تجار اقلیم به زودی در استانهای اربیل و دهوک نیز آغاز خواهد شد که فرصتی مناسب برای توسعه مراودات تجاری میان ایران و به خصوص استان کرمانشاه با اقلیم کردستان است.
سیروان محمد همچنین خواستار رایزنیهای مشترک میان مسئولان استانهای کرمانشاه و سلیمانیه برای برخی مشکلاتی که در مرز پرویزخان (کاپیتاژ خودروها و ویزا) وجود دارد، شد.
در ادامه این نشست کیوان کاشفی رئيس اتاق بازرگانی استان کرمانشاه نیز بر لزوم توسعه همکاریهای تجاری و اقتصادی میان 2 طرف تاکید کرد.