وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی اعلام کرد
کمبود 30 هزار تخت بیماران اعصاب و روان و سوختگی در کشور
وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی از کمبود 30 هزار تخت بیماران اعصاب و روان و سوختگی در کشور به عنوان یکی از چالشهای اساسی نظام سلامت خبر داد.
سید حسن قاضیزاده هاشمی در حاشیه سفر یکروزه به استان قزوین در گفتوگو با خبرنگار ایرنا افزود: متأسفانه در این زمینه در گذشته برنامهای وجود نداشته و امروز نیز حمایتی از آن نمیشود.
وی اضافه کرد: در حال حاضر تنها راه حل وزارت بهداشت در این زمینه اختصاص 10 درصد از 20 هزار تخت بیمارستانی جدید به این دو بیماری است.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، نقش خیران در کمک به افزایش این تختها را مؤثر دانست و ادامه داد: متأسفانه بیمهها نیز با توجه به هزینه بر بودن این کار پاسخگو نیستند و امیدواریم در آینده با تأمین اعتبار شاهد افزایش تختهای بیماران اعصاب و روان و سوختگی به عنوان دو بخش مظلوم در حوزه درمان باشیم.
وی همچنین با اشاره به راهاندازی بالغ بر 200 مرکز جامع سرطان در کشور گفت: در حال حاضر این مراکز در چهار استان کشور عملیاتی شده است و امیدواریم بقیه آنها نیز تا پایان سال جاری به نتیجه برسد.
قاضیزاده هاشمی گفت: متأسفانه با توجه به رعایت نشدن بهداشت دهان و دندان از یکسو و عدم پوشش بیمهای خدمات بهداشت دهان و دندان، مردم ایران بیش از دو برابر معمول دندان فاسد دارند که در این راستا خدمات خود را در حوزه پیشگیری از دانشآموزان مقطع ابتدایی آغاز کردهایم.
وی در ادامه با اشاره به وضعیت بیمارستانهای استان قزوین نیز گفت: استان قزوین از نظر نیروی متخصص در وضعیت خوبی است اما از نظر هتلینگ و فضاهای بیمارستانی مشکلات زیادی دارد که امیدواریم با همت و تدبیر مدیران استان در آینده برطرف شود. قاضیزاده هاشمی، درباره ساخت بیمارستان یکهزار تختخوابی در استان قزوین نیز گفت: ساخت این بیمارستان توسط بخش خصوصی پیشنهاد شده است که اگر عزم جدی در این زمینه باشد وزارت بهداشت نیز حمایت خواهد کرد. وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، کمبود تخت بیمارستانی و وضعیت جانمایی بیمارستانهای دانشگاهی استان قزوین از جمله بوعلی سینا را نامناسب دانست و گفت: بیمارستان بوعلی سینا شهر قزوین در منطقهای تجاری جانمایی و احداث شده که امکان ارائه خدمات بهداشتی به مردم را کم کرده است.
قاضیزاده هاشمی ادامه داد: بیشتر زیرساختهای بهداشتی استان قزوین مربوط به پیش از انقلاب اسلامی است و در موضوع تختهای بیمارستانی در وضعیت پایینتر از 50 درصد متوسط کشوری است در حالی که استانهای همجوار قزوین، از وضعیت بهتری برخوردار هستند.
براساس این گزارش، تفاهمنامه احداث و تجهیز بیمارستان دانشگاهی شهرستان البرز استان قزوین، با حضور وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و شهردار شهر الوند امضا شد.
زمین و بنای نیمه کاره این ساختمان به شهرداری الوند تعلق دارد، دارای 15 هزار و 660 متر مربع عرصه و 9 هزار و 250 متر مربع در پنج طبقه زیربنا است که طبق این تفاهمنامه، برای ایجاد بیمارستان دولتی اختصاص یافت. براین اساس،تکمیل و تجهیز این بیمارستان از ابتدای سال 95 تأمین اعتبار و ادامه عملیات اجرایی و احداثی و تغییرات لازم تا تکمیل ساختمان و بهرهبرداری از آن برعهده دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان قزوین میباشد و باید ظرف مدت 36 ماه تکمیل و به بهرهبرداری برسد. هاشمی در این سفر از مراکز سلامت جامعه شهر محمودآباد نمونه و بیمارستان شهید رجایی دیدن کرد.