عضو شورای عالی کار:
کارگران کاهش نرخ تورم را بر سر سفرههای خود نمیبینند
نماینده کارگران در شورای عالی کار گفت: کارگران کاهش نرخ تورم را بر سر سفرههای خود نمیبینند.
فرامرز توفیقی در گفتوگو با مهر با اشاره به اعلام تکرقمی شدن نرخ تورم نقطه به نقطه در آذر ماه سال جاری از سوی مرکز آمار ایران، گفت: در همین حال، مستندات این مرکز از گرانیهای 30 تا 55 درصدی کالاها و خدمات مصرفی حساس و استراتژیک در دو سال اخیر حکایت دارد.
نماینده کارگران در شورای عالی کار بیان داشت: هفته گذشته مرکز آمار ایران از تکرقمی شدن نرخ تورم نقطه به نقطه در آذر ماه خبر داد و اعلام کرد که نرخ تورم هم در این ماه به 12/6درصد کاهش یافته است. اعلام رسمی کاهش نرخ تورم در حالی است که مردم این کاهش نرخ را خیلی سر سفرهها و در جیب خود احساس نمیکنند و از گرانیهای پیدرپی مینالند.
وی خاطرنشان کرد: با وجود اینکه گزارش مرکز آمار از کاهش متوسط نرخ تورم در سبد انواع کالاها و خدمات مصرفی مردم خبر میدهد، ولی بررسی جزئیات نرخ تورم در گروه کالاها و خدمات مهم مصرفی مردم در دو سال اخیر نشان از رشد قابل توجه قیمتها در کالاها و خدمات اساسی مردم دارد، بهگونهای که تورم حدود 55 درصدی را هم در برخی کالاها در دولت تدبیر و امید شاهد بودیم.
قیمت اقلام مصرفی خانوار چقدر رشد کرد
این مقام مسئول کارگری کشور بیان داشت: در حالی مرکز آمار ایران متوسط نرخ تورم در خوراکیها و آشامیدنیها را در آذر ماه امسال 10/5 درصد و آذر ماه سال گذشته 14 درصد اعلام کرده که بررسی جزئیتر نرخ تورم در برخی اقلام غذایی اساسی نشان از تورم بالای 30 درصد این گروه کالایی دارد.
توفیقی ادامه داد: براساس مستندات مرکز آمار ایران، نرخ تورم در میوه و خشکبار در این دو سال بالای 32 درصد بوده و نرخ تورم نان و غلات هم به 28/2 درصد رسیده، این در حالی است که نرخ تورم دو ساله در محصولات خوراکی طبقهبندی نشده نیز 30/2 درصد گزارش شده است.
عضو شورای عالی کار اظهار داشت: بر پایه این آمار، متوسط نرخ تورم در شیر، پنیر و تخممرغ طی این دو سال 26/7 درصد، سبزیجات، 25/8 درصد، قند و شکر و شیرینیها 27 درصد، روغنها و چربیها بالای 20 درصد و گوشت قرمز و سفید هم حدود 16 درصد بوده است.
نماینده کارگران در شورای عالی کار بیان داشت: گزارش مرکز آمار ایران همچنین نشان میدهد نرخ تورم دو ساله در کالاهای غیرخوراکی و خدمات بالای 32 درصد بوده و در این گروه کالایی، آب، برق و سوخت با تورم 55 درصد رکورد شکسته است. وی تصریح کرد: همچنین در حالی نرخ تورم در خوراکیها حول و حوش 30 درصد بوده که مردم در این دو سال در برخی خدمات اساسی متحمل فشارهای بیشتری از ناحیه گرانی شدند. با وجود تمامی اظهاراتی که از سوی مسئولان در خصوص کاهش هزینه بهداشت و درمان مطرح میشود ولی گزارش مرکز آمار ایران حاکی است، نرخ خدمات بهداشتی و درمان در این دو سال 42 درصد تورم داشته که پس از سوخت در رتبه دوم قرار دارد.
توفیقی گفت: براساس این گزارش، نرخ تورم دو ساله در خدمات حمل و نقل به 36 درصد و در هتل و رستوران به 35/4 درصد رسیده و در نرخ خدمات آموزش هم شاهد تورم بالای 33 درصد در این دو سال بودیم.
این مقام مسئول کارگری کشور گفت: گزارش مرکز آمار ایران همچنین حکایت از آن دارد که نرخ تورم در بخش مسکن و اجاره در این دو سال حدود 32 درصد، پوشاک و کفش 30 درصد و در بخش تفریح و فرهنگ هم به حدود 29 درصد رسیده است. تورم مبلمان و لوازم خانگی هم حدود 22 درصد اعلام شده است.