kayhan.ir

کد خبر: ۶۴۲۴۵
تاریخ انتشار : ۰۸ دی ۱۳۹۴ - ۱۹:۰۲

کتاب شناسی فتنه


تقلب سبز
فتنه ۸۸ اتفاق تلخی بود که کام همه ایرانی‌ها را تلخ کرد و شیرینی حضور 40 میلیونی را از آنها گرفت. اما لابلای اتفاقات آن روزها می‌شد چیزهایی را دید که انگار بیشتر به یک شوخی شبیه بودند تا واقعیت. مثل نظریه داماد لرستان که روشنفکرترین زن ایرانی(!) برای اثبات تقلب در انتخابات بیان کرد، یا حضور یکی از سران فتنه در مجلس ختم آدم زنده!
 حالا اگر وسط همه آن حرف و حدیث‌ها کسی هم پیدا می‌شد که زبان طنز را برای حرف زدن درباره فتنه و انتخابات و تقلب برگزیده باشد حتما با استقبال روبرو می‌شد.
«تقلب سبز» نام یکی از وبلاگ‌هایی بوده است که در زمان انتخابات ۸۸ و بعد از آن از زبان طنز در نوشته‌هایش استفاده می‌کرده است. مدیر وبلاگ مصر بوده که حتی توهین‌های مخالفان را هم با زبان طنز پاسخ بگوید. البته این شیوه چیزی از استحکام مطالب کم نکره و همچنان می‌توان به یادداشت‌ها و نظراتی که کاربران پای آنها گذاشته‌اند بعنوان دلایلی محکم برای رد ادعای تقلب نگاه کرد.
بهار سال 1392 به همت دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب و نشر معارف مطالب این وبلاگ کتاب شد. خواندن این کتاب علاوه بر اینکه هنوز هم شیرین است می‌تواند غیرمستقیم یادآور ماجراهای آن روزها و دلایل هر دو طرف ماجرا برای اثبات حقانیت خود باشد. خواندنش را از دست ندهید.
چاپ اول این کتاب، در بهار ۱۳۹۲، در ۱۸۶ صفحه، قطع پالتویی، تیراژ ۲۰۰۰ نسخه و قیمت ۴۳۰۰ تومان از سوی دفتر نشر معارف و دفتر مطالعات جبهه فرهنگی انقلاب اسلامی منتشر شده است.

جنبش سبز مخملی
دیدن تک و توک کاریکاتورهای مازیار بیژنی هم لطف خاص خودش را دارد چه رسد به دیدن مجموعه پرتعدادی از آنها. مخصوصاً اگر موضوع آنها سیاست باشد که انگار بیژنی استعداد خاصی در این حوزه دارد.
«جنبش سبز مخملی» نام کتابی‌ست که کاریکاتورهای بیژنی درباره فتنه ۸۸ را در بر دارد. کاریکاتورهای این کتاب به قدری مورد استقبال قرار گرفت که چندی بعد انیمیشن‌هایی هم از روی آنها ساخته شد که با یک جستجوی ساده در اینترنت می‌توانید پیدایشان کنید و لذت ببرید. اگرچه خود کاریکاتورها هم جسته و گریخته در اینترنت وجود دارد اما در دست گرفتن کتابشان و خیره شدن به آنها لطفی دیگر دارد.
در بخشی از مقدمه این کتاب آمده است: «مجموعه حاضر تلاشی است جهت به تصویر کشیدن فعالیت احمقانه عده‌ای برای اجرای ۱۹۸ دستور انقلاب مخملی که از سوی پدر کودتاچیان مخملی در جهان یعنی جین شارپ صادر شده است.»
با خواندن همین دو سه جمله احتمالاً متوجه شده‌اید چه جور کاریکاتورهایی در انتظار شماست و اگر اینطور نیست حتماً با دیدن چند نمونه از آنها در ادامه متوجه خواهید شد.

انقلاب اسلامی در بوته آزمون، جنگ نرم بیست ساله و فتنه ۸۸
کتاب «انقلاب اسلامی در بوته آزمون، جنگ نرم بیست ساله و فتنه ۸۸» یک کتاب جامع و قوی با رویکرد تحلیلی است که فتنه ۸۸ را بهانه‌ای قرار داده تا به جنگ نرم ۲۰ ساله دشمنان علیه جمهوری اسلامی بپردازد. اما در این کتاب بخشهایی وجود دارد که حتی خواندن خلاصه یا عناوین آنها رغبت زیادی در انسان برای مطالعه کتاب برمی انگیزد.
مثلا یکی از این فصلها فصل چهارم است که به بررسی کارنامه شخصیت‌های سیاسی تاثیرگذار در جنگ نرم و فتنه۸۸ می‌پردازد و به جرات می‌توان ادعا کرد که یکی از قوی‌ترین و جذاب‌ترین فصل‌های کتاب است که هاشمی رفسنجانی، سیدمحمد خاتمی، میرحسین موسوی، محسن رضایی، موسوی خوئینی‌ها از محور‌های اصلی آن است.
نویسنده در قسمتی از این فصل می‌نویسد: با قطعی شدن حضور میرحسین، خاتمی صحنه انتخابات را ترک کرد و طی بیانیه‌ای از موسوی حمایت کرد. میرحسین سپس به دیدار هاشمی رفسنجانی رفت. هاشمی در دیدار با موسوی ضمن ابراز خوشحالی از حضور میرحسین موسوی در انتخابات گفته: حضور شما نیروهای اصیل انقلاب را دلگرم می‌کند. شما محکم بایست و شعارها و برنامه‌های شفافی را ارائه دهید و به روز باشید و تبلیغات را هم خوب جواب دهید تا قشر جوان را جذب کنید. میرحسین هم در این دیدار گفت: شما از استوانه‌های نظام هستید. هر وقت می‌دیدم که چگونه به شما توهین می‌شود ناراحت می‌شدم وجه مشترک من و شما تغییر در مدیریت کشور است.
بغیر از این فصل، کتاب شش فصل دیگر هم دارد. فصل نخست با عنوان کلیات به انقلاب اسلامی و اثرات آن می‌پردازد، فصل دوم سیاست‌ها و راهبردهای دشمنان در جنگ نرم بیست ساله است و فصل سوم نیز عملی کردن اهداف وراهبردهای جنگ نرم دشمن در ایران(بومی‌سازی) است. فصل چهارم که گفته شد، فصل پنجم به جریان‌های سیاسی و جنگ نرم دشمن، فصل ششم نقش ولایت وامامت در مدیریت بحران و ختم غائله و فصل آخر نیز به نتیجه‌گیری از مطالب کتاب پرداخته است.
عبدالکریم سروش، محمد مجتهدشبستری، مرکز تحقیقات استراتژیک، استراتژی‌های اپوزیسیون در ذات جنبش ادعایی، جمعیت توحید و تعاون و حزب مشارکت ایران اسلامی محتوای فصل سوم را تشکیل می‌دهند که پرداختن به این سوژه‌ها در افق بلندی که نویسنده از آن به موضوع نگریسته است جذاب و خواندنی ست.
«انقلاب اسلامی در بوته آزمون» با زیر عنوان جنگ نرم بیست ساله و فتنه 88، به قلم منوچهر محمدی، درقالب یک کتاب ۷۷۹ صفحه‌ای و توسط  سازمان انتشارات پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی به چاپ رسیده است.

کالبدشکافی فرهنگی فتنه ۸۸
«در یک نگاه کلان سه قرائت از اسلام در بین مسلمان‌ها وجود دارد: یکی قرائت سکولاریست‌های مسلمان از اسلام است، که غرب را دربست قبول دارند، جبهه دوم طرفداران مدرنیته اسلامی هستند، کسانی که تجدد را قبول دارند، یا لااقل وجه‌هایی از تجدد را قبول دارند اما آن را فاقد یک اخلاق و معنویت قابل قبول می‌دانند و می‌خواهند ترکیبی از معنویت و اخلاق اسلامی با دستاوردهای تجدد بسازند ایده‌آلی که برای دنیای اسلام ارائه می‌دهند ایجاد یک ژاپن را توام با اخلاق و معنویت اسلامی داشته باشد.
جبهه سوم جبهه طرفداران تمدن اسلامی است که معتقد به مدنیتی متمایز با جریان تجدد است؛ مدعی است که اسلام می‌تواند تمدن جدیدی را مبتنی بر فرهنگ، معنویت، اخلاق و ایدئولوژی اسلام بنا گذارد.
انتخابات دهم صحنه رو‌دررویی این سه دیدگاه بود.»
شاید همین چند خط برای آشنا شدن با آنچه در کتاب «کالبدشکافی فرهنگی فتنه ۸۸» انتظارمان را می‌کشد کافی باشد. این کتاب مجموعه‌ای از سخنرانی‌ها و گفتگوهای حجت‌الاسلام محمدمهدی میرباقری است که در آنها وقایع و اتفاقات انتخابات ۸۸ محوریت داشته است.
این کتاب در دو بخش سخنرانی‌ها و مصاحبه‌ها توسط حسن نوروزی تنظیم شده است. بخش نخست این کتاب در چهار فصل با عناوین:
۱-تحلیل فتنه ۸۸ در آئینه فرهنگ
۲-دولت اسلامی و انتخابات
۳-نیروهای انقلاب و صف بندی جدید
۴-ریزش‌ها و رویش‌های انقلاب
این سخنرانی‌ها از سوی حجت‌الاسلام والمسلمین سید محمد مهدی میرباقری در ایام انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری  و حوادث فتنه گون بعد از آن در سال ۸۸ و در شهر مقدس قم ایراد شده است.
بخش دوم این کتاب مربوط به مصاحبه‌های رئیس فرهنگستان علوم اسلامی می‌شود، که این مصاحبه‌ها بازتاب گسترده‌ای در فضای رسانه‌ای کشور داشت. این بخش در سه فصل تنظیم شده است که عناوین این سه فصل به شرح ذیل است:
۱-نقد برنامه‌های کاندیداهای ریاست جمهوری
۲-تحلیل انتخابات دهم ریاست جمهوری
۳-آینده پژوهی فتنه ۸۸
«نویسنده در این کتاب اظهار می‌دارد دو جریان اول با دو نیت متفاوت نسخه‌های سکولار از جنس غربی شدن یا نهایتا در مورد دوم با نسخه توسعه غربی با انگیزه‌های معنوی از جنس ژاپن اسلامی ارائه می‌دهد. صف بندی در انتخابات دهم حول این دو نگاه کلان بود و حتی اگر مناظره‌ها هم به آن صورت برگزار نمی‌شدند جریان سکولار بازهم در مقابل انقلاب صف بندی می‌کرد.»
مجموعه مذکور از سوی فرهنگستان علوم اسلامی با قطع وزیری و در ۱۶۰ صفحه و همچنین تیراژ ۲۰۰۰ نسخه با قیمت ۲۷۰۰۰ ریال توسط انتشارات کتاب فردا منتشر شده است.