ساز مخالف مدیران دولتی درباره رهاسازی یا تثبیت قیمتها(خبر ویژه)
اظهارات ضد و نقیض مدیران دولتی در حوزه اقتصادی ادامه دارد.
در حالی که اخیراً وزیر راه و شهرسازی قیمتگذاری را سیاستی کمونیستی و مارکسیستی توصیف کرد، و خواستار آزادسازی قیمتها شده بود، مدیر آمارهای اقتصادی گفت امیدواریم با سیاستهای انضباطی دولت به سمت کنترل و تثبیت قیمتها پیش برویم.
علیرضا مقتدایی مدیرکل آمارهای اقتصادی بانک مرکزی در مصاحبه با روزنامه فرهیختگان گفت: امیدواریم با اتفاقاتی که افتاده به سمت کنترل و تثبیت قیمتها پیش رویم. هر وقت دولتها از انضباط مالی برخوردار شوند، قاعده بر این است که انتظارات را در راستای تورم کنترل میکنند و به سمت تثبیت آن پیش میروند.
وی البته در پاسخ این سؤال که برخی کارشناسان معتقدند امکان معکوس شدن نرخ تورم وجود دارد، نظر شما در این باره چیست؟ تصریح کرد: هر اتفاقی ممکن است در اثر اتحاد سیاستها برای تورم رخ دهد. اما چیزی که در روشهای مدلسازی اهمیت دارد، این است که اجازه دهیم قیمتها احصا شود و بعد اظهارنظر کنیم.
مقتدایی در پاسخ این پرسش که علت اختلافات بانک مرکزی و مرکز آمار ایران در اعلام نرخ تورم برمیگردد. به اعتقاد شما این اختلاف ناشی از چیست؟ گفت: اختلافی بین ما و مرکز آمار نیست.
وقتی از دو روش متفاوت برای محاسبه یک متغیر بهره ببریم قاعدتاً نتایج متفاوت میشود، اما سعی داریم با بحثهای کارشناسی این بحثها را به هم نزدیک کنیم.
یادآور میشود با وجود اظهاراتی از این جنس در زمینه تثبیت قیمتها یا ادعای تک رقمی شدن نرخ تورم، دستگاههای دولتی در زمینه انواع حاملهای انرژی و قیمت بلیت هواپیما و قطار و... سیاست رهاسازی قیمتها را در پیش گرفتهاند و به نظر میرسد اظهارات توهینآمیز وزیر راه در کمونیستی خطاب کردن قیمتگذاری و فشار وی برای انحلال سازمان حمایت از مصرف کننده به واقعیتهای عملکردی در دولت نزدیکتر است.