وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی:
وضعیت بهداشتی زائران اربعین حسینی(ع) کنترل میشود
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: در حال حاضر، کشور عراق ناقل بیماری خاصی نیست و جای نگرانی وجود ندارد و همه مسائل در خصوص بیماری وبا، تحت کنترل است.
به گزارش خبرگزاریها، سیدحسن هاشمی در بازدید از روند ارائه خدمت به زائران اربعین حسینی در مرز بینالمللی شلمچه افزود: در مقایسه با سال گذشته روند ارائه خدمت به زائران اربعین حسینی قانونمندتر بوده و اقدامات نیز با کیفیت بهتری در حال ارائه است.
وی تصریح کرد: از نظر بهداشتی نیز، پیشبینیهای لازم صورت گرفته و آن سوی مرز ایران و عراق نیز حدود یک هزار پزشک و پرستار برای خدمت به زائران اربعین حسینی مستقر شدهاند.
وی گفت: به زائران این اطمینان داده میشود که بیماری خاصی وجود ندارد و از صحبتهایی که در خصوص انتقال بیماری وبا زده میشود جای هیچ نگرانی ندارد.
وی ادامه داد: مسئولان وزارت بهداشت از دو ماه گذشته تاکنون برای کنترل بیماریها با طرف عراقی تعامل داشته و نشستهای مشترکی نیز برگزار، کلرزنی آبها انجام شده است.
هاشمی با توصیه به زائران اربعین مبنی بر رعایت بهداشت عمومی، گفت: وزارت بهداشت به طور قطع، بر عملکرد موکبها نظارت ویژه دارد، ولی زائران نیز باید در انتخاب خوراکیها دقت کنند.
وی در خصوص زیرساختهای بهداشتی در مرزها به ویژه موضوع سرویسهای بهداشتی گفت: میتوان گفت که در برخی موارد، امکانات کافی نیست و جمعیت زائران نیز در برخی موارد افزایش چشمگیری یافته است.
هاشمی روز پنجشنبه به همراه رئیس جمعیت هلال احمر از روند ارائه خدمت به زائران در مرزهای مهران، چزابه و شلمچه دیدن کرد.
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی همچنین از روند ارائه خدمات بهداشتی درمانی به زائران اربعین حسینی در مرز مهران ابراز رضایت و تاکید کرد: باید آمادگیها برای زمان بازگشت زائران افزایش یابد.
قاضیزاده هاشمی در حاشیه بازدید از پایانه مرزی مهران در جمع خبرنگاران گفت: ارائه خدمات بهداشتی درمانی به زائران اربعین حسینی، از طریق دانشگاه علوم پزشکی، جمعیت هلال احمر، شهرداری تهران و بسیج جامعه پزشکی وزارت بهداشت در حال انجام است.
وی ادامه داد: در مسیر ارتباطی ایلام- مهران به فاصله هر پنج کیلومتر یک پایگاه امدادی هلال احمر و تعداد قابل توجهی اتوبوس آمبولانس و آمبولانس مستقر و پنج درمانگاه نیز در پایانه مرزی مهران دایر شده است.
وزیر بهداشت افزود: پنج بیمارستان دانشگاههای علوم پزشکی کشور و دانشگاه علوم پزشکی ایلام را در این ایام حمایت میکنند و کادرهای پزشکی و درمانی دانشگاههای علوم پزشکی همدان، اردبیل و شهید بهشتی نیز در مرز مهران مستقر شدند.
وی گفت: هماکنون وضعیت ارائه خدمات بهداشتی در این مرز مناسب است ولی به نظر میرسد باید آمادگی خود را برای بازگشت زائران در مرزهای سهگانه بیشتر کنیم.
هاشمی ادامه داد: در هنگام عزیمت زائران به اماکن مقدس عتبات عالیات، همکاران وزارت بهداشت اطلاعات لازم را از طریق ارائه بروشورهای بهداشتی به زائران میدهند و زائران نیز باید نسبت به شستن مداوم دست و صورت خود اقدام کنند.
وی تاکید کرد: در برگشت زائران حتما کنترلهای شدیدی به منظور مراقبت خود زائران و سایر هموطنان، بدون مزاحمت برای آنها انجام میشود. وی از زائران خواست از آبهای بستهبندی شده استفاده کنند.
استقرار 180 کادر درمانی در مسیر مهران- نجف
رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران گفت: 180 نفر از پزشکان و کادر درمانی این جمعیت در مسیر حرکت زائران از مرز مهران تا شهر نجف اشرف در عراق مستقر شدهاند.
امیرحسین ضیایی افزود: بر اساس تصمیم ستاد مرکزی اربعین، مسئولیت بهداشت و درمان در عراق و امداد در داخل خاک ایران اسلامی برعهده جمعیت هلال احمر است و کادر درمانی جمعیت هلال احمر به این مسیرها اعزام شدهاند به طوری که تنها در مسیر مهران تا شهر نجف اشرف 180 پزشک و کادر درمانی مستقر شدهاند.
رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران از اعزام 80 تن دارو برای تامین بیماران احتمالی در مسیرهای منتهی به شهرهای مذهبی عراق نیز خبر و ادامه داد: چهار درمانگاه در شهرهای نجف و کربلا از سوی این جمعیت دایر شده است.
وی گفت: کادر درمانی اعزامی هلال احمر شامل 80 نفر برای استقرار در درمانگاههای این جمعیت در نجف و کربلا و 155 نفر نیز برای استقرار در پایگاههای ارائه خدمات درمانی بین راهی وارد نجف شدهاند.
ضیایی از مراجعه روزانه هزار و 500 نفر به مراکز هلال احمر برای دریافت خدمات پزشکی و درمانی و اسکان نیز خبر داد.
وی اضافه کرد: 70 گروه نیز هماکنون در سه گذرگاه مرزی مهران، شلمچه و چزابه فعالیت میکنند و در مسیرهای این سه معبر تا دیوانیه عراق نیز پایگاهها و درمانگاههای جمعیت هلال احمر مشغول ارائه خدمت به زائران اربعین حسینی هستند.
رئیس جمعیت هلال احمر جمهوری اسلامی ایران گفت: همچنین سه فروند بالگرد هماکنون در مرزهای مهران، شلمچه و چزابه حضور دارند و دو فروند بالگرد دیگر نیز در حالت آمادهباش هستند تا در صورت لزوم از توان آنها هم برای امدادرسانی استفاده شود.
وی با اشاره به اسکان اضطراری زائران بیان کرد: افزون بر دو هزار دستگاه چادر و 25 هزار تخته پتو تاکنون در اختیار کمیته اسکان ستاد اربعین قرار گرفته ضمن اینکه این جمعیت باید آمادگی خود را برای خدماترسانی به سایر نقاط کشور در صورت بروز حوادث غیرمترقبه حفظ کند.
برگرداندن 42 زائر غیرقانونی از مرز مهران
استاندار ایلام گفت: 42 زائر ایرانی که از شلوغی مرز مهران سوء استفاده کرده و بدون گذرنامه و روادید به صورت غیرقانونی وارد عراق شده بودند، با حسن نیت مسئولان مرزی عراق به مهران بازگردانده شدند.
محمدرضا مروارید افزود: این افراد پس از اینکه از سوی عوامل مرزبانی عراق تحویل مرزبانی کشورمان شدند ابتدا به پایانه مرزی مهران و سپس به شهرهای محل سکونت خود بازگشت داده شدند.
وی اظهار کرد: این افراد تلاش داشتند با استفاده از شلوغی و ازدحام جمعیت، بدون داشتن مدارک معتبر از مرز عبور کرده و وارد عراق شوند که موفق نشده و به کشور بازگردانده شدند و پس از اخذ تعهد کتبی از آنها به شهر مهران بازگشتند.
استاندار ایلام گفت: این 42 نفر با همکاری و حسن نیت مسئولان عراقی آزاد شدند در غیر اینصورت امکان زندانی شدن آنها وجود داشت.
وی از زائران خواست برای جلوگیری از هرگونه مشکل فقط با گذرنامه و روادید وارد عراق شوند.
استقرار 30 پلیس افتخاری زن در مرز مهران
فرمانده مرزبانی استان ایلام با اشاره به افزایش تردد زائران در پایانه مرزی مهران گفت: 30 پلیس افتخاری زن برای کنترل و بازرسی بانوان مسافر در این پایانه بهکار گرفته شده است.
سرتیپ لطفعلی پاکباز اظهار کرد: زنان پلیس با فرماندهی مرزبانی استان ایلام همکاری دارند ضمن اینکه در صورت نیاز به افزایش تعداد زنان، از ظرفیت بسیج استفاده میکنیم.
وی با بیان اینکه در هنگام بازگشت زائران با توجه به حجم زیاد ورودی به کشور برای کنترل و بازرسی از ظرفیت خواهران بسیجی در گیتهای کنترل و بازرسی استفاده خواهیم کرد، افزود: پستهای ایست و بازرسی در مرز و کنترل دقیق مرزی برای جلوگیری از تردد غیرمجاز ایجاد شده است.
پاکباز افزود: تردد زائران از پایانه مرزی مهران به رغم ازدحام جمعیت به خوبی در حال انجام است.
وی گفت: در روزهای گذشته برخی افراد که قبلا اقدام به دریافت روادید گروهی کرده ولی به دلایلی از هم جدا شده و سعی داشتند با ارائه کپی روادید به صورت انفرادی از مرز بگذرند، از خروج آنها جلوگیری شد.
پاکباز تاکید کرد: مقرر شده است تا عراقیها کپی روادیدهای گروهی را که ممهور به مهر برابر اصل کنسولگری عراق است از زائران قبول کنند در غیر اینصورت اجازه خروج نمیدهند.
اسکان 21 هزار زائر در مهران و ایلام
مدیرعامل جمعیت هلال احمر ایلام از اسکان
21 هزار و 100 زائر اربعین حسینی در شهرستانهای مهران و ایلام از اول آذر تا ششم آذرماه خبر داد.
محمد سلیمانی اظهار کرد: از این تعداد 13 هزار و 800 نفر در مهران و بقیه نیز در شهر ایلام به صورت موقت اسکان یافتند.
وی با بیان اینکه دو اقامتگاه موقت در جمعیت هلال احمر و ورزشگاه مهران و پنج مسجد این شهرستان برای اسکان زائران مجهز شده، افزود: علاوه بر این در پی حضور گسترده زائران، اردوگاهی با ظرفیت یک هزار نفر در شهر مهران برپا شده است.
سلیمانی تاکید کرد: در ایلام نیز مسجد علیابن ابیطالب(ع) و سرسرای ورزشی شهدای میمک برای اسکان زائران از سوی هلال احمر تجهیز و راهاندازی شده است.
وی یادآور شد: این اقامتگاه به امکانات مورد نیاز از جمله موکت و پتو تجهیز شدهاند و ظرفیت اسکان شبانه پنج هزار نفر را دارند ضمن اینکه اسکان تا زمان حضور زائران در مرز مهران ادامه دارد.
وی از استقرار 25 گروه امدادی در جاده ایلام- مهران و 20 تیم امداد موتوری هلال احمر در پایانه مرزی مهران خبر داد. همچنین فرماندار مهران از افزایش 20 برابری عبور زائران از مرز مهران خبر داد و افزود: اکنون روزانه 100 هزار نفر از این مرز به عراق عبور میکنند.
مراد ناصری افزود: 15 میلیارد ریال به زائران این پایانه اختصاص یافته است.