kayhan.ir

کد خبر: ۶۰۷۴۰
تاریخ انتشار : ۲۳ آبان ۱۳۹۴ - ۲۳:۲۵

اخبار ویژه

حراج روزنامه‌های زنجیره‌ای در بازار سید اسماعیل!
یک روزنامه زنجیره‌ای که بعد از رفع توقیف، مجددا انتشار خود را آغاز کرده است به علت عدم فروش و نداشتن مشتری، به طور رایگان در بازار تهران توزیع می‌شود.
خبرنگار رجانیوز مطلع شد که روزنامه «ب» به طور رایگان در بخش‌هایی از بازار تهران از جمله بازار «سید اسماعیل» بین مغازه‌داران توزیع می‌گردد. یکی از صاحبان مغازه این بخش از بازار تهران گفت: چندی قبل فردی که خود را نماینده این روزنامه معرفی می‌کرد با حضور در مغازه‌های بازار اعلام کرد حاضریم به طور رایگان این روزنامه را در اختیار شما قرار دهیم و بعد از آن به طور رایگان در بازار توزیع می‌شود!
لازم به ذکر است روند بحرانی نداشتن مخاطب و عدم فروش روزنامه‌های زنجیره‌ای به حدی گسترش یافته که این روزنامه‌ها تنها با اسپانسرهای سیاسی و منابع مالی مبهم و با اهداف انتخاباتی به فعالیت خود ادامه می‌دهند.
گفتنی است روزنامه مذکور که به لحاظ سیاسی کاملا همسو با مواضع فتنه‌گران است، توسط برخی چهره‌های رسانه‌ای نزدیک به رئيس دولت اصلاحات منتشر می‌شود و گرایش‌های گروهک نهضت آزادی و برخی از جریان‌های ضدانقلاب نیز در مطالب منتشر شده در آن پررنگ است.
این روزنامه سال گذشته نیز به دلیل انتشار مقاله‌ای توهین‌آمیز درباره ولایت حضرت علی‌(ع) توقیف شده بود و اینک در آستانه انتخابات مجلس مجددا فعالیت خود را در حمایت از فتنه‌گران و اصلاحات آغاز کرده است.
گفته می‌شود برخی دیگر از نشریات زنجیره‌ای شیوه مشابهی را برای توزیع در بازار در پیش گرفته‌اند.
روزنامه مذکور اخیراً در سرمقاله‌ای نسبت به تیراژ هزار تا 2 هزار تایی نشریات زنجیره‌ای و فروش نرفتن آنها ابراز نگرانی کرده بود.
سایت انتخاب نیز پیش از این ضمن یک زد و خورد درون محفلی فاش کرد روزنامه آرمان تیراژ زیر 5 هزار نسخه دارد و نصف این تیراژ برگشتی است.

این همه سینه‌خیز رفتی یک کلمه از حق منتقدان دفاع می‌کردی!
علی مطهری برای توجیه خیانت‌های فتنه‌گران سینه‌خیز رفت.
طوطی سخنگوی فتنه‌گران درباره اعتراض نشریات اصولگرا به عملکرد سرکوبگرانه دولت نوشت: تحریم نمایشگاه مطبوعات توسط برخی نشریات و خبرگزاری‌ها و کسانی که همواره دم از حفظ نظام می‌زنند و هرگونه اعتراضی را نوعی مخالفت بااصل نظام و حتی براندازی تلقی می‌کنند، گرچه غیرمنتظره و غیر ضروری بود و اعتراضات آنها در حد تحریم نبود، اما از یک نظر پدیده مبارکی بود و آن این که بالاخره اینها پذیرفتند که در جمهوری اسلامی حق اعتراض به رسمیت شناخته شده است و هرگونه اعتراضی را نمی‌توان و نباید مبارزه با نظام و براندازی نامید. قطعاً این افراد و گروه‌ها که در چهره معترض ظاهر شده‌اند اکنون بهتر درک می‌کنند که آنهایی که در سال 88 به روند انتخابات اعتراض داشتند برانداز نبودند و تهمت‌هایی که در این چند سال به آنها زده‌اند پایه و اساسی ندارد و صرفاً ریشه در این تفکر ناصواب داشته است که اساساً در جمهوری اسلامی مقوله‌ای به نام «اعتراض» معنی ندارد و هرگونه اعتراضی مساوی است با ضدیت با نظام و اصل ولایت فقیه.
وی در ادامه این یادداشت نوشته است که اکنون که خود این‌ها سردمدار اعتراض به گوشه‌ای از کار نظام شده‌اند باید میدان وسیعتری برای منتقدان و مخالفان در خصوص اعتراض و اظهارنظر قائل باشند.
مطهری می‌افزاید: به هر حال این تحریم را باید تحریم مبارک نامید، تحریمی که شاید نقطه عطفی برای تغییر نگاه برخی اصول‌گرایان به مقوله انتقاد و اعتراض باشد و به دنبال آن برخی سخت‌گیری‌ها با منتقدان و معترضان کاهش یابد و از جمله به سخت‌گیری‌های خود درباره بازداشت شدگان مرتبط با حوادث سال 88 پایان دهند.
البته آقای مطهری خود را به خواب زده وگرنه اولاً باید به دور از رفتار وکیل‌الدوله‌ها، به رفتار دولت و وزارت ارشاد در بگیر و ببند منتقدان و قطع یارانه‌های مطبوعاتی و آگهی‌های دولتی به نشریات منتقد اعتراض می‌کرد تا معلوم شود حریت دارد و پرخاش‌های وی صرفاً علیه نظام و در خدمت جریان برانداز نیست.
ثانیاً انتقاد از عملکرد دولت و وزارتخانه‌ها در حد عدم شرکت در نمایشگاه تزئینی مطبوعات- در حالی که منتقدان بزدل و بی‌سواد و کاسب تحریم و سرهنگ و... لقب داده می‌شوند- کمترین شباهتی با حمله نیابتی اوباش و آشوبگران به نظام وایجاد آشوب خیابانی و حمله به مساجد و پایگاه بسیج و نیروی انتظامی و رهگذران ندارد. یعنی درک و شعور آقای علی مطهری این قدر پایین است که نفهمد شعارهای «انتخابات بهانه است، اصل نظام نشانه است»، «مرگ بر اصل ولایت فقیه»، و خط کشیدن روی عنوان جمهوری اسلامی و... اصرار بر براندازی است و نه اعتراض انتخاباتی؟ آقای مطهری که با فتنه‌گران نشست و برخاست دارد چرا از امثال آقای خاتمی نمی‌پرسد که آیا درست است شما در محافل خصوصی گفته‌اید تقلب در انتخابات واقعیت ندارد؟ و اگر این اعتراف را شما و تاج‌زاده و دیگران گفته‌اید و گفته‌اند، پس چرا با ایجاد هیجان منفی مبنی بر تقلب در امانت مردم، به آشوب نیابتی برای آمریکا و انگلیس و اسرائیل دامن زدید؟

زمزمه دبّه آژانس! پرونده پی‌ام‌دی بسته نمی‌شود
مقامات آمریکایی و آژانس دبّه کردن درباره بستن پرونده موسوم به پی‌ام‌دی را آغاز کرده‌اند.
مارک فیتز پاتریک معاون اسبق وزارت خارجه آمریکا در مصاحبه با رادیو فردا و در پاسخ این سوال که «باید منتظر چه گزارشی از آژانس در تاریخ 15 دسامبر درباره پی‌ام‌دی باشیم؟» گفت: به نظرم بهترین پیش‌بینی را در پنل پایانی نشست «منع اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی» در بروکسل شنیدیم. معاون پیشین مشاور حقوقی آژانس، لارا راک‌وود، در پاسخ به این سؤال گفت او انتظار دارد که آژانس خواهد توانست که ایران به همه 12 سؤال پاسخ‌ دهد اما به نظر او سؤالاتی باقی خواهد ماند. پرونده همه این 12 سؤال بسته نخواهد شد.
شهر بروکسل چهارشنبه و پنج‌شنبه میزبان کنفرانسی در زمینه منع اشاعه سلاح‌های کشتار جمعی بود. میزبان این کنفرانس کنسرسیوم منع اشاعه اتحادیه اروپا، و برنامه‌ریز آن انستیتوی بین‌المللی مطالعات استراتژیک بود که یکی از اعضای این کنسرسیوم است.
در طول دو روز کنفرانس در بروکسل، بیش از 300 شرکت‌کننده درباره مسایل مختلف آن گفت‌وگو کردند.
از جمله سخنرانان این کنفرانس نیز، مقام‌های ارشد اتحادیه اروپا، از جمله فدریکا موگرینی رئیس سیاست خارجی اتحادیه اروپا و معاونش هلگا اشمید، و همچنین یوکیا آمانو و برخی مقام‌های دیگر کنونی و پیشین این نهاد بین‌المللی بودند.
فیتو پاتریک تصریح کرد: من هم همین طور فکر می‌کنم. اگر ایران نتوانسته در همه این سال‌ها به سؤالات به طور کامل پاسخ دهد، چگونه در پنج ماه می‌تواند این کار را انجام دهد. اگر هم پرونده به صورت کلی بسته نشود، رهبر ایران گفته است که اقدامات ایران بر مبنای برجام انجام نخواهد شد. این مشکلی جدی خواهد بود. اما ایران باید با این موضوع کنار بیاید که پرونده پی‌ام‌دی احتمالا کاملا بسته نخواهد شد.
وی می‌افزاید: اگر ایران آنقدر بر این موضوع تأکید کند، آن وقت باید مسئولیت شکست توافق و رفع نشدن تحریم‌ها را بپذیرد.
در حقیقت معنای سخنان فیتر پاتریک و نیز راک وود مشاور سابق آژانس، نگه داشتن جنجال پی‌ام‌دی به عنوان استخوان لای زخم و نبستن پرونده با وجود همراهی و امتیازات داده شده از سوی ایران است.
رضا نجفی نماینده ایران در آژانس پیش از این در مصاحبه با خبرگزاری صدا و سیما در حاشیه نشست مشترک سفرای ایران در خارج از کشور با مسئولان سازمان انرژی اتمی گفته بود: طبق نقشه راه همکاری ایران و آژانس، اقدامات کامل را انجام دادیم و آژانس 15 اکتبر بیانیه‌ای صادر و اعلام کرد که ایران همه اقدامات را انجام داده است. از این مرحله به بعد آژانس شروع به نگارش گزارش برای ارزیابی نهایی خواهد کرد که البته  ما جلسه‌ای به عنوان جلسه جمع‌بندی قبل از انتشار گزارش خواهیم داشت.
نجفی اضافه کرد: در این جلسه آخرین نکات را با آژانس بررسی خواهیم کرد و گزارش باید زمینه را فراهم کند تا قطعنامه کشورهای 5+1 در جلسه فوق‌العاده شورای حکام در 24 آذر ارائه شود.
نماینده کشورمان در آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکید کرد: طبق برجام این کشورها متعهد هستند که قطعنامه‌ای با هدف بستن موضوعات گذشته مربوط به پی‌ام‌دی ارائه کنند. همانطور که در نامه رهبر معظم انقلاب ذکر شده یکی از شروط اجرای اقدامات کشورمان به ویژه درباره راکتور اراک و تبادل سوخت، بسته شدن پرونده پی‌ام‌دی است. این مرحله، مرحله مهمی است و پیش‌بینی می‌کنیم که گزارش آژانس ارائه و این پرونده بسته شود.

نه به آن تأخیر 3 هفته‌ای و نه به این شتابزدگی نمادین
در شرایطی که طبق قانون اساسی مصوبات شورای عالی امنیت ملی باید مراحل مختلفی را طی نماید تا قطعیت پیدا نماید و در حالی که هنوز بررسی‌های شورای عالی امنیت به پایان خود نرسیده محمدجواد ظریف ظهر پنج‌شنبه در نشستی خبری که در موسسه اسراء قم برگزار شد، در خصوص آخرین وضعیت تشکیل هیئت نظارت بر برجام اظهار داشت:«هیئت نظارت بر اجرای برجام تشکیل شد و در این راستا با جدیت، نظرات رهبر معظم انقلاب را که در نامه ایشان به ریاست جمهوری مطرح بوده، مدنظر دارد».
به گزارش رجانیوز یکی از اصلی‌ترین نگرانی‌های رهبر انقلاب و محورهایی که در نامه مقام معظم رهبری درخصوص الزامات اجرای بدان اشاره شده بود لزوم تشکیل یک هیئت کارشناسی برای رصد پیشرفت کارها و انجام تعهدات طرف مقابل توسط شورای عالی امنیت ملی بوده است. در این نامه آمده بود: «وجود پیچیدگی‌ها و ابهامها در متن برجام و نیز گمان نقض عهد و تخلفات و فریب‌کاری در طرف مقابل به ویژه آمریکا، ایجاب می‌کند که یک هیئت قوی و آگاه و هوشمند، برای رصد پیشرفت کارها و انجام تعهدات طرف مقابل و تحقق آنچه در بالا بدان تصریح شده است، تشکیل شود. ترکیب و وظایف این هیئت باید در شورای عالی امنیت ملی تعیین و تصویب شود».
پیش از این شمخانی درخصوص جلسه شورای عالی امنیت ملی در مورد تشکیل هیئت نظارت بر اجرای برجام با اشاره به اینکه بناست در آخرین جلسه شورا در این خصوص بررسی شود گفته بود: «قرار است (چهارشنبه) شب جلسه‌ای در شورای عالی امنیت ملی باشد و این موضوع بررسی شده و به نتیجه برسد و در این جلسه برای ترکیب هیئت نظارت بر برجام تصمیم‌گیری خواهد شد».
با این حال ظریف چند ساعت پس از برگزاری این جلسه مدعی شد که این هیئت تشکیل شده است. اگرچه طبق اظهارات شمخانی بنا بوده است که چهارشنبه شب درخصوص ترکیب هیئت نظارت بر برجام تصمیم گرفته شود و با فرض تحقق آن باز هم هرگز بدین معنی نخواهد بود که هیئت نظارت بر اجرای برجام تشکیل شده است و قانونا نمی‌تواند فعالیت‌های خود را آغاز نموده باشد. چرا که طبق قانون اساسی تمامی مصوبات و تصمیمات شورای عالی امنیت ملی زمانی جنبه قانونی پیدا می‌نماید که سایر مراحل پیش‌بینی شده در قانون اساسی را نیز سپری نماید و در آخرین مرحله به امضا و تائید مقام رهبری نیز برسد. در این زمان است که می‌توان به طور جدی عنوان داشت که شورای عالی امنیت ملی تصمیم نهایی خود را درخصوص مسئله‌ای اتخاذ کرده است.
در همین راستا قانون اساسی کشورمان در اصل 176 درخصوص تصمیمات شورای عالی امنیت ملی عنوان می‌دارد؛ «مصوبات شورای عالی امنیت ملی پس از تأیید مقام رهبری قابل اجراست».
بنابراین تا زمانی که مصوبات شورای عالی امنیت ملی به تایید مقام معظم رهبری نرسد قابل اجرایی نیست. این در حالی است که حتی اگر بررسی و تعیین ترکیب این هیئت در جلسه چهارشنبه شب مشخص شده باشد، ارسال مصوبه برای رهبر معظم انقلاب و اصلاح آن توسط ایشان و همچنین ابلاغ نهایی آن، قطعا از چهارشنبه شب تا پنجشنبه صبح انجام نشده است.
با این حال محمدجواد ظریف صبح پنج‌شنبه یعنی تنها چند ساعت پس از جلسه شورای عالی امنیت، در نشستی خبری در قم، اعلام کرده که نه تنها این هیئت تشکیل شده بلکه مشغول انجام وظایف در چارچوب دستورات رهبر انقلاب است!
با این اوصاف و در حالی که هنوز نتایج جلسه شب گذشته شورای عالی امنیت ملی به رویت رهبر معظم انقلاب نرسیده است، مشخص نیست ظریف از تشکیل کدام هیئت نظارت سخن گفته است.
یادآور می‌شود  مقامات دولتی به مدت 3 هفته اجرای مطالبه رهبر معظم انقلاب درباره تشکیل هیئت نظارت بر اجرای برجام را به تاخیر انداختند و اکنون نیز این دغدغه وجود دارد که ماجرا به شکلی نمایشی و فرمالیته برگزار شود.

ایران پسا برجام ضدآمریکایی‌تر از همیشه است
یک نشریه اسپانیایی تصریح کرد: ایران پسابرجام ضدآمریکایی‌تر از همیشه است.
مجله اینترنتی ال مدیو در گزارشی تحت عنوان «ایران ضد آمریکایی‌تر از همیشه پس از توافق هسته‌ای» نوشت: به رغم توافق هسته‌ای، احساسات ضد آمریکایی در ایران افزایش یافته است.
ال مدیو می‌افزاید: به نظر می‌رسید که پس از قرارداد هسته‌ای در تابستان گذشته، فصل جدیدی در روابط ایران و آمریکا آغاز شود. طرفداران توافق تصور خوش‌بینانه‌ای مبنی بر میانه‌رو شدن رژیم ایران و در مجموع تبدیل آن به قدرتی با نقشی سازنده در منطقه بودند.
این نشریه افزود: در واقع آمریکایی‌ها اگر چنین تصوری نداشتند هرگز به امضای این قرارداد رضایت نمی‌دادند و الا به چه دلیل بایستی میلیاردها دلار پول در اختیار کشوری می‌گذاشتند که فریاد «مرگ بر آمریکا» در آن همچنان سر داده می‌شود؟ پس زمان آن رسیده که بپرسیم آیا امید امضا‌کنندگان و مدافعان توافق با ایران برآورده شده است یا خیر؟ پاسخ این است که اوضاع زیاد بر وفق مراد آنها نیست.
این نشریه خاطرنشان کرد: همان طور که مقاله‌نویس‌های نیویورک ‌تایمز که خودشان طرفدار دوآتشه قرارداد هسته‌ای بودند هم بدان اذعان داشته‌اند، نتیجه آن‌طور که تصور می‌کردند، نبوده است. دستگیری سرمایه‌دار ایرانی- آمریکایی در تهران زنگ خطر را به صدا درآورده است. همچنین گروهی از خبرنگاران  و اصلاح‌طلبان مخالف نیز در این دوره زمانی تعقیب و دستگیر شده‌اند.
نشریه اسپانیایی افزود: هر چند این حرکت از سوی سپاه انجام شده اما مسئولیت اصلی همه این کارها را به رهبر ایران منسوب می‌کنند و می‌گویند که وی اجازه داد توافق هسته‌ای به مقصدی برسد، اما از آن زمان تاکنون اظهارات و عملیات ضدآمریکایی را رنگ و رونقی دوباره بخشیده است.