kayhan.ir

کد خبر: ۶۰۶
تاریخ انتشار : ۱۶ آذر ۱۳۹۲ - ۱۶:۱۷

سوزان رايس: آمريکا حامي دسترسي ايران به شبکه‌هاي اجتماعي است

مشاور امنيت ملي کاخ سفيد در اظهاراتي ايران را به نقض حقوق‌بشر در اين کشور متهم کرد.

مشاور امنيت ملي کاخ سفيد در اظهاراتي ايران را به نقض حقوق‌بشر در اين کشور متهم کرد.
به گزارش فارس به نقل از شبکه «بي بي‌سي»، «سوزان رايس» مشاور امنيت ملي «باراک اوباما» در کنفرانس حقوق‌بشر واشنگتن اعلام کرد که آمريکا به حمايت از حقوق بشر و دسترسي آزاد به اينترنت و شبکه‌هاي اجتماعي در ايران ادامه مي‌دهد.
وي از ايران خواست تا به «احمد شهيد» گزارشگر ويژه سازمان ملل اجازه دهد به ايران سفر کند تا از وضعيت حقوق‌بشر اين کشور گزارش تهيه کند.
رايس در سخنراني خود ناقضان حقوق‌بشر در ايران را از بدترين‌ها در جهان خوانده و در زمينه نقض حقوق‌بشر، ايران را هم‌رديف کشورهايي چون اريتره، زيمبابوه، سودان، سوريه و کره‌شمالي برشمرده است.
مشاور امنيت ملي کاخ سفيد گفت: بايد صادق باشيم. در دوراهي‌هاي دشوار ميان دفاع از امنيت ملي و پايبندي به دفاع از دموکراسي و حقوق بشر، گاهي ما مجبور به کنار آمدن با دولت‌ها مي‌شويم اما وقتي که حقي ضايع شود، به دفاع از آن و حمايت از آن ادامه مي‌دهيم
نماينده سابق ايالات متحده در سازمان ملل متحد تصريح کرد: همزمان که آمريکا در حال آزمودن مسير ديپلماسي براي حل مسالمت‌آميز بحران هسته‌اي ايران است، ايران هم در مقابل اين محک قرار گرفته است که آيا وضعيت حقوق‌بشر در اين کشور بهبود خواهد يافت يا نه.
آمريکا در حالي از وضع حقوق‌بشر در ايران انتقاد کرده است که نقض بارز حقوق‌بشر در بحرين و عربستان سعودي مشهود است اما هيچ‌گونه گزارشي از آن منتشر نمي‌شود.
اين در حالي است که، دو هفته پيش کميته سوم مجمع عمومي سازمان ملل متحد به قطعنامه پيشنهادي کانادا در محکوميت نقض حقوق بشر در ايران راي داد و در جريان نشست اين کميته در مقر سازمان ملل متحد در نيويورک، نماينده کانادا مدعي شد: قطعنامه پيشنهادي ضمن استقبال از تحولاتي که در پي انتخاب حسن روحاني به رياست جمهوري رخ داده، ادامه نقض حقوق بشر در ايران را محکوم مي‌کند.
در همين رابطه، آيت‌الله صادق لاريجاني رئيس قوه قضائيه کشورمان در واکنش به قطعنامه‌هاي سازمان‌هاي بين‌المللي حقوق بشر عليه جمهوري اسلامي ايران اين قطعنامه‌ها را «مغرضانه و دروغ» خواند و خاطرنشان کرد که اين سازمان‌ها اطلاعي از مباني «فقهي- حقوقي» ندارند.