kayhan.ir

کد خبر: ۶۰۱۹
تاریخ انتشار : ۲۹ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۱:۱۱
همزمان بادیدار مخالفان و مرکل

نارنجی های تحت حاکمیت آمریکا پایتخت اوکراین را به صحنه جنگ تبدیل کردند

vهمزمان با دیدار رهبران مخالفان دولت اوکراین با صدر اعظم آلمان ، نارنجی های تحت حمایت آمریکا ، پایتخت اوکراین را به صحنه جنگ تبدیل کردند که در نتیجه 3 نفر کشته و 150 تن زخمی شدند.

همزمان با دیدار رهبران مخالفان دولت اوکراین با صدر اعظم آلمان ، نارنجی های تحت حمایت آمریکا ، پایتخت اوکراین را به صحنه جنگ تبدیل کردند که در نتیجه 3 نفر کشته و 150 تن زخمی شدند.
به گزارش تسنیم به نقل از خبرگزاری فرانسه، در درگیری های خشونت بار دیروز که در نزدیکی ساختمان پارلمان این کشور در شهر کیف (پایتخت) بین معترضان و نیروهای پلیس ضد شورش درگرفت حداقل 3 نفر کشته و 150 نفر زخمی شدند.
بر اساس این گزارش در بدترین خشونت های داخلی اوکراین در طول 3 هفته اخیر تعدادی از مخالفان دولت در نزدیکی ساختمان پارلمان با نیروهای پلیس به زد و خورد پرداختند. معترضان با سنگ به سوی نیروهای پلیس حمله کردند و ماموران پلیس نیز با استفاده از گلوله های پلاستیکی و نارنجک های دودزا معترضان را مجبور به عقب‌نشینی کردند.
در همین حال رهبران اروپا و از آن جمله صدراعظم آلمان برای چندمین بار با سران نارنجی‌های اوکراین دیدار و بر حمایت از «خواسته‌های مشروع» اپوزیسیون این کشور تاکید کردند.
روز دوشنبه طبق اعلام قبلی «برلین» میزبان دو تن از رهبران اصلی نارنجی‌های اوکراین یعنی «آرسنی یاتسنیوک»‌و «ویتالی کلیچکو» بود تا بدین ترتیب فشارها به دولت «کیف» در راستای حمایت از اپوزیسیون‌های حامی غرب افزایش یابد. آنطور که رسانه‌ها اعلام کرده‌اند، در این دیدار بالاترین مقام سیاسی آلمان یعنی «آنگلا مرکل» صدراعظم این کشور شخصا با رهبران نارنجی‌هایی که خواستار «سقوط» نظام حاکم بر اوکراین هستند دیدار و بر حمایت از آنچه «خواسته‌های مشروع» مخالفان نامیده، تاکید کرده است.
بر اساس این گزارش رهبران نارنجی‌های اوکراین در این دیدار خواستار ارائه کمک‌های بیشتر به معترضان برای «به نتیجه رسیدن اعتراض‌ها» شده‌اند.
یکی از این کمک‌ها که ظاهرا با مخالفت «مرکل» روبه‌رو شده، تحریم دولت اوکراین بوده است. خواسته‌ای که همین چند روز پیش برلین از آن حمایت کرده بود!
گفتنی است پیش از این نیز نماینده‌ای از نارنجی‌ها با حضور در کنگره آمریکا به آمریکایی‌ها درباره «چگونگی تحریم اوکراین» کمک‌رسانی کرده است.
حتی چندی پیش خبری در رسانه‌ها منتشر شد مبنی بر اینکه سفرا و دیپلمات‌های تقریبا تمام کشورهای اروپایی بعلاوه کانادا و آمریکا باحضور در میان مخالفان علنا از آنها حمایت کردند.
سال 2004 «ویکتور یانوکوویچ»، رئیس‌جمهور فعلی اوکراین با پیروزی بر «ویکتور یوشچنکو»، انقلاب نارنجی را به «کما» فرستاد و توانست با افشای برخی تخلفات «یولیا تیموشنکو» آخرین نخست‌وزیر نارنجی‌ها کار یکی از انقلاب‌های مخملی ساخت آمریکا را یکسره کند. اما 21 نوامبر 2013 برخی مشکلات اقتصادی در کنار ممانعت کیف از امضای توافقنامه تجاری با اتحادیه اروپا، فرصتی دوباره شد برای غرب تا به احیا انقلاب ساقط شده «نارنجی» بیندیشد. اما به نظر می‌رسد بیش از همه این‌ها، وادادگی رهبران فعلی اوکراین باعث ترغیب بیشتر غرب برای گرفتن امتیازهای بیشتر به نفع مخالفان غربگرای این کشور شده است. یانوکوویچ به خواسته معترضان دولت را برکنار،‌ زندانیان را آزاد و پست نخست‌وزیری را دو دستی تقدیم اپوزیسیون کرد.
همین وادادگی است که «فرانک والتر اشتاین مایر» وزیرخارجه آلمان را نیز به واکنش کشانده است، طوری که در جریان دیدار مستقل خود با رهبران نارنجی‌ها گفت: تحولات اخیر اوکراین باعث دلگرمی آنها شده است.
در این بین روسیه که یک طرف دعواست نیز بیکار ننشسته است. به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیویورک تایمز، روسیه که چندی پیش بنا به دلایلی ارائه کمک‌های مالی به دولت اوکراین را متوقف کرده بود اعلام کرده مرحله دوم از وام 15 میلیارد دلاری آماده تحویل به کیف است.
یکی از دلایلی که معترضان اوکراین با استناد به آن علیه دولت خود شوریده‌اند، نزدیکی کیف به روسیه است. روسیه تلاش زیادی برای جلوگیری از نزدیکی غرب به اوکراین می‌کند و ارائه این کمک‌ها نیز در همین راستا صورت می‌گیرد.