kayhan.ir

کد خبر: ۵۹۶۳۸
تاریخ انتشار : ۱۱ آبان ۱۳۹۴ - ۲۰:۲۳
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور:

ژن کارآفرینی در کشور با فرهنگ نفتی سرکوب شده است

معاون علمی و فناوری رئیس جمهور گفت: ژن کارآفرینی در کشور با فرهنگ نفتی سرکوب شده است.


به گزارش فارس، سورنا ستاری‌ روز گذشته در جلسه صبحانه کاری با رئیس و اعضای اتاق بازرگانی ایران به این نکته اشاره کرد که فرهنگ اقتصاد دانش‌بنیان باید در کشور نهادینه شود، چرا که به واسطه یک اقتصاد نفتی 105 ساله ما همیشه فکر می‌کنیم، باید چیزی در جیبمان داشته باشیم تا فعالیتی آغاز کنیم، ولی از آنجایی که در 20 سال گذشته ایران شاهد رشد نیروی تحصیل‌کرده است، دیگر نمی‌توانیم این نیروها را در بخش‌هایی مانند کارخانه سیمان به کار بگیریم.
وی ادامه داد: در سرمایه‌گذاری‌های کنونی در سطح دنیا دیگر موضوع نفت و گاز پایان یافته و مسائل مربوط به دانش‌بنیان و فناوری‌های نو جای آن را گرفته است.
به گفته ستاری اکنون تعداد مهندسان فارغ‌التحصیل ایرانی برابر با کشورهای توسعه‌یافته است که در بخش نیروی انسانی رشدی ایده‌آل محسوب می‌شود.
وی گفت: باید بپذیریم برای پاسخگویی به این رشد باید شغلی ایجاد کنیم که به توسعه فکر و دانش بیانجامد و تکنولوژی به هیچ وجه قابل خرید نیست، بلکه باید آن را آموخت.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور با تاکید بر اینکه به جای تکیه بر دولت و منابع نفتی باید با تجاری کردن فعالیت‌های دانش‌بنیان و فرهنگ‌سازی در این زمینه کسب درآمد کنیم، افزود: در دنیای امروز راهی نداریم، جز آنچه هر چه در توان داریم برای توسعه فعالیت‌های دانش‌بنیان خرج کنیم و حتی برای همین امر به تازگی برای افراد مستعد معافیت سربازی در نظر گرفته‌ایم.
وی خاطرنشان کرد: با ایجاد صندوق تزریق کارهای دولتی و کارهایی از این دست به جایی نخواهیم رسید، بلکه باید دانشگاه‌ها از طریق پیوند با صنعت فعالیت‌های دانش‌بنیان را به تولید و درآمدزایی برای افزایش ثروت کشور سوق دهند.
ستاری در پاسخ به پیشنهاد رئیس اتاق ایران مبنی بر تشکیل کمیته‌ای بین معاونت علمی و فناوری رئیس جمهور و بخش خصوصی گفت: این آمادگی وجود دارد، اما از طرفی دولت چندان قادر به ارائه حرکت‌های جدی در این بخش نیست و بخش خصوصی باید در این عرصه حضور جدی‌تری داشته باشد.
معاون علمی و فناوری رئیس جمهور همچنین در حاشیه این جلسه به خبرنگاران گفت: نیروی تحصیل‌کرده ما به جای اینکه به فکر استخدام باشند، باید در حوزه کاری خود به کارآفرینی بیاندیشند که در این زمینه فرهنگ‌سازی باید بیش از پیش انجام شود.وی گفت: این ظرفیت در جوانان ایرانی وجود دارد، چرا که اکنون بسیاری از کارآفرینان در آمریکا از فرزندان ایران هستند و باید گفت به نوعی ژن کارآفرینی با فرهنگ نفتی سرکوب شده است.
ستاری‌فر با اذعان به اینکه هدف‌گذاری شده تا 5 درصد از جمعیت کشور وارد فعالیت‌های دانش‌بنیان شود تصریح کرد: اکنون 5 تا 6 هزار نفر در این حوزه فعالیت می‌کنند و نباید فراموش کرد که ارزش افزوده این فعالیت‌ها بسیار بالا است و هیچ وابستگی به نفت، دلار، تحریم یا مسائل شبیه به آن ندارد. وی به این نکته اشاره کرد که قانون ما در حوزه شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار پیشرفته است، اما مشکل ما فرهنگ‌سازی است.