تا پایان ماه جاری
مرغهای کشور کددار و قابل ردیابی میشوند
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی از کددار شدن تمام مرغهای بستهبندی شده کشور تا پایان مهرماه خبر داد.
به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی خراسانرضوی، عباس عباسی در حاشیه دوره آموزشی اصول و روشهای نمونهبرداری فرآوردههای خام دامی و خوراک دام در مشهد اظهار کرد: کد رهگیری مرغ یک سامانه الکترونیکی است و مرغ با داشتن این کد از مرحله مزرعه پرورش یعنی جایگاه تولید تا زمانی که بارگیری میشود و گواهی بهداشتی حمل دریافت میکند و به کشتارگاه ارسال میشود، قابل ردیابی است.
وی افزود: مصرفکنندهها با ارسال کد رهگیری درج شده بر روی بستهبندیهای مرغ به سامانه 30008903 بعد از مدت زمان کوتاهی میتوانند از محل پرورش؛ کشتار، بستهبندی و تولید، تاریخ تولید و انقضا مرغ بستهبندی شده آگاهی پیدا کنند.
وی با اشاره به اینکه اهداف اجرای این طرح در راستای شعار جهانی سلامت و ایمنی غذا از مزرعه تا سفره است، خاطرنشان کرد: در حال حاضر 25 استان در کشور این سامانه را پیادهسازی کردهاند و هفت استان باقیمانده نیز تا پایان مهر ماه این طرح را اجرایی میکنند.
عباسی با اشاره به اینکه این طرح در استان خوزستان بر روی میگوهای پرورشی نیز اجرا شده است، اظهار داشت: امیدواریم از ابتدای آبانماه تمام مرغهایی که وارد کشتارگاه میشوند دارای کد رهگیری باشند تا مصرفکننده با اطمینان از خرید خود آن را استفاده کند.
وی خاطرنشان کرد: کد رهگیری در حوزه فرآوردههای خام دامی گوشت قرمز، مرغ و آبزیان مراحل نهایی خود را با همکاری تشکلهای ملی و انجمنهای مربوطه در سطح کشور طی کرده و اول آبان به استانها برای اجرا ابلاغ میشود.
مدیرکل دفتر نظارت بر بهداشت عمومی و مواد غذایی سازمان دامپزشکی تصریح کرد: تمام مراکز بستهبندی و کشتارگاهها همچون دام و طیور و آبزیان باید مبادرت به اخذ پروانه تولید فرآوردههای خام دامی کنند که این کد با پروانه تولید که توسط ادارات کل صادر میشود مرتبط است و نشانگر این است که این محصول در کدام استان و شهرستان تولید شده است.