kayhan.ir

کد خبر: ۵۸۳۵۰
تاریخ انتشار : ۲۶ مهر ۱۳۹۴ - ۱۸:۲۳
رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی:

برخی به جای ترویج «ما می‌توانیم» گرای غلط می‌دهند

رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی با بیان این‌که برخی به جای ترویج «ما می‌توانیم» گرای غلط می‌دهند، گفت: کشاورزی باید به راس امور برگردد.

محمدرضا جهانسوز در حاشیه همایش آموزش تخصصی و تسهیل‌گری مربیان طرح بسیج همگام با کشاورز استان خراسان رضوی با بیان اینکه، متاسفانه امروزه در بخش کشاورزی شاهد افزایش واردات کالاهای اساسی در کشور هستیم، اظهار داشت: این در حالی است که علی‌رغم موفقیت‌هایی که در ارتباط با خودکفایی در این بخش داشتیم، اما در بسیاری از محصولات همچنان وابستگی وجود دارد.
وی افزود: در برخی محصولات کشاورزی همچون ذرت، روغن، سویا، برنج و شکر بیش از 50 درصد وابستگی داریم.
جهانسوز در مورد واردات گندم گفت:‌ در این محصول با توجه به سطوح مدیریت و به ویژه شرایط اقلیمی، نوسان بسیار زیادی داریم.
وی تصریح کرد: برخی مشکلات عدیده در بخش کشاورزی هم‌چون؛ کمبود آب کشاورزی، فرسایش خاک، شرایط اقلیمی، عدم مدیریت کارآمد باعث شده تا عده‌ای بر این باور غلط باشند که کشور ما، توان تولید ندارد و مسئله تولید در داخل مسئله بیهوده‌ای است و در نهایت مجبوریم به واردات رو بیاوریم و باید نیاز خود را از کشورهای دیگر تامین کنیم.
رئیس سازمان بسیج مهندسین کشاورزی و منابع طبیعی، ادامه داد: البته این تفکر در هیچ جای دنیا پذیرفته نیست و کشورهای پیشرو مانند، ژاپن به دلیل حفظ سطح ويژه خودکفایی در جهت امنیت داخلی محصولات اساسی کشور خود، حاضرند با پرداخت یارانه بسیار سنگین، محصولات اساسی را در کشورشان تولید کنند. همچنین حاضرند چندین برابر برنج‌های وارداتی هزینه کنند، اما در مقابل برنج تولیدی خود را مصرف کنند.
وی با اشاره به فاصله عملکرد تولید بین کشاورزان خبره و متوسط ملی عنوان کرد: آمارها نشان می‌دهد، اختلاف میانگین تولید بین کشاورزان نمونه و متوسط ملی بالاست بطور مثال؛ در محصولات استراتژیک همچون گندم این تفاوت حدود 3 تا 4 برابر در برنج بیش از 4 برابر و در برخی محصولات باغبانی مثل پسته تا 18 برابر ثبت شده است.
جهانسوز بیان داشت: این نشان می‌دهد که علیرغم وجود تمام مشکلات موجود در بخش کشاورزی کشور میزان تولید ما با بالا بردن راندمان قابل افزایش است.
وی افزود: ما اگر فضای کشاورزی کشور را به سمتی هدایت کنیم که علم و تجربه کشاورزان نمونه وارد عرصه تولید شود قطعا موفقیت‌های خاص و ویژه‌ای خواهیم داشت اشتباه است که فکر کنیم نمی‌توانیم تولید را بالا ببریم.