kayhan.ir

کد خبر: ۵۸۰۹۲
تاریخ انتشار : ۲۲ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۰۶
طی بیانیه‌‌ای صورت گرفت

تقدیر220 نماینده مجلس از آزمایش موشک بالستیک عماد

220 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی طی بیانیه‌ای از آزمایش موفقیت‌آمیز موشک «عماد» قدردانی و حمایت کردند.



در بخشی از این بیانیه آمده است: در آستانه محرم حسینی و همزمان با تشییع پیکر مطهر شهید سعید حاج‌حسین همدانی و پیکرهای جانباختگان فاجعه منا، فرزندان رشید ملت بزرگ انقلاب اسلامی در صنایع دفاعی وزارت دفاع، طراحی، ساخت و آزمایش موفقیت‌آمیز شلیک موشک دوربرد «عماد» را در تسلیحات موشک‌های دفاعی ثبت نمودند و تولید اژدرهای هدایت‌شونده والفجر بهره‌برداری شد.
نمایندگان ادامه دادند: موشک دوربرد «عماد» نسل جدید موشک‌های بالستیک و نخستین موشک دوربرد با قابلیت هدایت و کنترل تا لحظه اصابت و سایر دستاوردهای صنعت دفاعی از ابزارهای قدرت بازدارندگی از تهدیدات احتمالی به شمار می‌رود که لازم است ما نمایندگان مجلس شورای اسلامی از تلاش‌ها و پیشرفت‌های صنایع دفاعی  کشور با اتکا به جهاد علمی و دفاعی و خنثی‌سازی تحریم‌های ظالمانه و الگوی موفق در اقتصاد مقاومتی قدردانی نموده و مجدداً حمایت همه‌جانبه خود را از ارتقای سامانه‌ها و تقویت بنیه دفاعی کشور اعلام نماییم.
مجلسی‌ها افزودند: بدون شک این موفقیت‌ها تحت ولایت فرماندهی معظم کل قوا (مدظله‌العالی) و در راستای اقتدار ملی، دفاعی، و بین‌المللی از افتخارات برتری‌ساز منطقه‌ای و موجب یأس دشمنان خواهد بود.
مصوبات نمایندگان
در ادامه جلسه علنی دیروز مجلس نمایندگان پارلمان طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس مورد بحث و بررسی قرار داده و ماده 2 ماده این طرح را به تصویب رساندند.
به موجب مصوبه مجلس، در انتخابات مجلس شورای اسلامی فرد منتخب در مرحله اول انتخابات باید حداقل 20 درصد آرا را کسب کند.
وکلای ملت با 146 رأی موافق، 33 رأی مخالف و 8 رأی ممتنع از مجموع 212 نماینده حاضر در صحن علنی، این ماده را مصوب کردند.
اصلاح شرایط دومرحله‌ای شدن انتخابات
نمایندگان در بررسی طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی به اصلاح ماده 3 این طرح پرداختند.
بر اساس اصلاحیه‌ای که از سوی نمایندگان به تصویب رسید اگر در مرحله اول انتخابات یک یا چند نفر از نامزدها یک پنجم آرا را کسب نکردند انتخابات دو مرحله‌ای خواهد شد و از بین نامزدهایی که یک پنجم آرا را به دست نیاوردند به تعداد دو برابر نمایندگان مورد نیاز از میان کسانی که بیشترین آرا را در مرحله اول داشتند در مرحله دوم شرکت می‌کنند.
مصوبه نمایندگان تصریح می‌دارد، در صورتی که تعداد نامزدهای باقیمانده کمتر از دو برابر مورد نیاز باشد تمامی آنها در مرحله دوم انتخابات شرکت خواهند کرد.
به موجب تبصره یک ماده 3 طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات اگر تعداد نامزدهای باقیمانده مساوی یا کمتر از نمایندگان مورد نیاز باشد انتخابات مرحله دوم انجام نخواهد شد و نامزدی که حداقل یک پنجم آرا را کسب کرده باشد به مجلس راه خواهد یافت.
تبصره 2 ماده مذکور نیز عنوان می‌دارد هیچ یک از داوطلبان نمایندگی مجلس شورای اسلامی نمی‌توانند در بیش از یک حوزه انتخابیه خود را نامزد کنند در غیراین صورت نامزدی آنها به کلی باطل می‌شود و از شرکت در انتخابات آن دوره محروم می‌شوند.
با تصویب نمایندگان و براساس تبصره 3 این طرح وزارت کشور با هماهنگی شورای نگهبان زمان انجام مرحله دوم انتخابات را ظرف مدت یک ماه پس از اعلام نتیجه مرحله اول و تائید صحت انتخابات توسط شورای نگهبان تعیین و اعلام خواهد کرد.
نمایندگان ملت در انتها مقرر داشتند در انتخابات الکترونیکی با تائید شورای نگهبان از امضای الکترونیکی مجریان و ناظران استفاده شود و در صورت برگزاری همزمان چند انتخابات در هر شعبه اخذ رای از یک دستگاه بطور مشترک برای تمامی انتخابات در اخذ رای و شمارش آرا استفاده شود.
مخالفت با درخواست مسکوت‌ماندن
 طرح اصلاح قانون انتخابات مجلس
سپس نمایندگان پارلمان درخواست 25 نفر از وکلای ملت برای مسکوت ماندن طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس که در راستای اجرای ماده 195 آیین‌نامه داخلی مجلس ارائه شده بود، را مورد بحث و بررسی قرار داده و با آن مخالفت کردند.
نمایندگان همچنین گزارش کمیسیون شوراها و امور داخلی کشور پیرامون طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را بررسی و تصویب کردند.
طبق ماده 4 این طرح در ماده 10 قانون و تبصره یک آن عبارت «و کارت ملی» بعد از کلمه شناسنامه اضافه شود. همچنین یک تبصره به شرح زیر به عنوان تبصره 6 اضافه می‌شود: در انتخابات الکترونیکی ملاک اخذ رأی از رأی‌دهندگان، احراز عدم ثبت رأی در سامانه انتخاباتی پیش از مراجعه فرد به حوزه انتخابیه است و در این خصوص عدم درج مهر در شناسنامه ملاک نیست.
اعلام وصول طرح تشکیل سازمان
 مبارزه با مفاسد اقتصادی
در جلسه علنی دیروز طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی اعلام وصول شد.
در صورتی که این درخواست (بررسی طرح تشکیل سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادی طبق اصل 85 قانون اساسی) در صحن علنی رأی آورد، طرح مذکور پس از بررسی و تصویب در کمیسیون مربوطه، مستقیماً برای تطبیق با قانون اساسی و شرع مقدس اسلام به شورای نگهبان ارسال می‌شود و دیگر در صحن علنی بررسی نمی‌شود. درخواست بررسی طرح‌ها یا لوایحی به صورت اصل 85 قانون اساسی ارائه می‌شود که متن آنها بسیار طولانی و پراهمیت باشد و مجال بررسی آنها در صحن علنی وجود نداشته باشد.
شرایطی که تغییر نکرد !
نمایندگان در ادامه ماده 5 طرح اصلاح موادی از قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی را با اصلاحاتی تصویب کردند.
این ماده که به اصلاح دو بند از ماده 28 قانون انتخابات می‌پرداخت خواستار حذف شرط برخورداری از نعمت بینایی و نیز حذف داشتن حداکثر 75 سال تمام برای کاندیداهای انتخابات مجلس بود که این دو پیشنهاد اصلاحی با مخالفت نمایندگان روبرو شد.
همچنین نمایندگان مجلس با رای موافق خود بند 1 ماده 28 قانون انتخابات را که در اعتقاد و التزام عملی به اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران تصریح داشت به صورت دو بند، یک «اعتقاد و التزام عملی به اسلام» و دو «اعتقاد و التزام به نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران» اصلاح کردند.
همچنین وکلای ملت ماده 6 این طرح را حذف کردند. این ماده به مهلت استعفای روسای اتاق‌های بازرگانی و اصناف و تعاون اختصاص داشت.
بیانیه نمایندگان در اعتراض
 به جزئیات طرح برجام
گفتنی است در جلسه علنی دیروز جمعی از نمایندگان مجلس شورای اسلامی بیانیه‌ای را در اعتراض به تصویب طرح برجام به امضاء رسانده‌اند.
این افراد در بیانیه مذکور دلایل خود را از نامطلوب بودن طرح برجام که جزئیات آن در نشست سه شنبه خانه ملت تصویب شده، عنوان کردند.
ابراهیم کارخانه‌ای نماینده مردم همدان در مجلس نیز در گفت‌وگو با فارس، با اشاره به بیانیه اعتراضی نمایندگان در ارتباط با مصوبه سه شنبه مجلس در مورد طرح اقدام متناسب و متقابل دولت در اجرای برجام در بیان جزییات آن گفت: در این متن امضای نمایندگانی که به طرح مذکور رای منفی داده‌اند ثبت شده است تا افکار عمومی بدانند که کدام یک از نمایندگان به طرح مذکور رای منفی و کدام یک رای مثبت داده‌اند.
وی افزود: این اقدام در جهت شفاف‌سازی برای افکار عمومی انجام می‌شود تا مردم بدانند که در روند بررسی این طرح مهم نمایندگان به چه شکل عمل کرده‌اند.
نطق‌های میان دستور
موسی‌الرضا ثروتی نماینده مردم بجنورد در نطق میان دستور خود گفت: مشکل رکود اقتصادی و بیکاری فزاینده برخلاف برنامه‌های اعلامی ریاست‌های محترم جمهوری است که امیدوارم اقدام عملی و جدی در این رابطه صورت گیرد.
موسی احمدی نماینده مردم کنگان در مجلس شورای اسلامی نیز در نطق خود گفت: مدتهاست که دست‌نشاندگان صهیونیست‌ها مردم یمن را به خاک و خون کشیدند و علاوه بر حمله به افراد بی‌پناه در مجلس عروسی و ... حرم امن الهی را برای حجاج بی‌حرمت کردند.
مهرداد بذرپاش نماینده مردم تهران و عضو هیئت رئیسه مجلس شورای اسلامی نیز در نطق خود گفت: کاسب تحریم آنانند که در اوج تحریم ملت ایران مجوز صرافی گرفته‌اند و کلی عایدی نصیب‌شان شده و جالب است که اکنون شریک نفتی هالیبرتون مدعی زیان مردم ایران شده است.
نمایندگان به تعطیلات رفتند
نشست علنی دیروز نمایندگان مجلس شورای اسلامی با اعلام ابوترابی‌فرد نایب رئیس اول مجلس که در غیاب لاریجانی اداره صحن علنی را بر عهده داشت، پایان یافت.
ابوترابی‌فرد پیش از پایان جلسه اعلام کرد که جلسه بعدی مجلس دوشنبه 4 آبان‌ماه تشکیل می‌شود.
وکلای ملت هفته آینده برای سرکشی به حوزه‌های انتخابیه می‌روند و مجلس نشست علنی نخواهد داشت.