روحانی :
پولهای بلوکه قبلا خرج شده است
رئیس جمهور کشورمان تاکید کرد: پولهایی که در خارج داریم و آزاد میشود عمدتاً پولهای بانک مرکزی است و این پولها قبلاریالش خرج شده است. البته یک بخشی از آن هم مربوط به خزانه میشود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری حجتالاسلام حسن روحانی رئیس جمهور کشورمان سهشنبه شب در یک گفت وگوی زنده تلویزیونی قبل از ورود به بحث اصلی از همه آنهایی که در تحقق برجام تلاش کردند، تشکر کنم، اظهار داشت: همه ملت ایران با تلاش مستمر، ایستادگی و مقاومت در طول این 10 تا 12 سال مخصوصاً در 2 سال اخیر و در دوران مذاکره با 6 قدرت جهانی، نقش آفرینی کردند و لازم است از هدایتهای مقام معظم رهبری و از مجلس شورای اسلامی که امروز طرح وظایف دولت در اجرای برجام را به تصویب رساندند تشکر کنم.
نرخ تورم در سال جاری
کاهشی خواهد بود
وی با بیان اینکه کاهش نرخ تورم و دستیابی به رشد اقتصادی، مسیر ثابت دولت خواهد بود، تصریح کرد: تورم نقطه به نقطه در شهریور با نرخ در حدود 11.7 درصد، کاهش قابل توجهی داشت و از 12 درصد کمتر بود و احتمال دارد ماههای آینده این تورم نقطه به نقطه حتی تک رقمی شود و تا پایان سال چنین اتفاقی رخ دهد و بطور کلی نرخ تورم در کشور در سال جاری کاهشی خواهد بود.
رئیس جمهور با بیان اینکه این موضوع که به طرفهای مذاکره اعلام کنیم که تحریمها برای فشار به ملت ایران کارگر نیستند و آنها باید این راه را کنار بگذارند، برای ما یک ضرورت بود و بسیار به روند پیشرفت در مذاکرات کمک کرد، گفت: اگر امروز هم در اقتصاد به درستی حرکت کنیم این تحریمها دیگر برنمیگردد؛ آنها برای اینکه دیدند تحریمها اثر ندارد آن را برداشتند و اگر فردا و پس فردا ببینند اقتصاد ایران در مسیری است که تحریم بر آن اثر ندارد، دنبال این موضوع نخواهند رفت.
وی ادامه داد: برای اینکه همیشه تحریم را از کشور دور کنیم، باید همان طور که مقام معظم رهبری فرمودند اقتصاد مقاومتی را به درستی اجرا کرده و دشمن را مأیوس کنیم؛ یعنی کار ما در اقتصاد باید آنچنان بازدارنده باشد تا طرف مقابل احساس کند که تحریم تأثیر گذار نیست.
روحانی اضافه کرد: امسال پیش بینی ما برای درآمد نفتی حدود 25 میلیارد دلار است. شما ببینید در سال 90، درآمد نفتی کشور 119 میلیارد دلار بوده است، امسال 25 میلیارد دلار است. تقریبا کمترین درآمد نفتی کشور در طول 10 سال گذشته با کمترین قیمت نفت است.
همه بورس در اختیار دولت نیست
رئیس جمهور با بیان اینکه اینها همه در اقتصاد هست منتها مسیر رشد اقتصادی ما ادامه خواهد داشت، ابراز داشت: در شش ماهه دوم میخواهیم وضع را تغییر دهیم که در پایان سال رشد مثبت داشته باشیم. در سال بعد وضع بسیار بهتری ما خواهیم داشت، هم بخاطر اینکه فروش نفت ما دیگر محدودیت ندارد و هم بخاطر اینکه تحریمهای بانکی و پولی کاملاً برداشته میشود و هم به خاطر این همه هجومی که الان در دنیا شروع شده به سمت ایران.
وی تاکید کرد: بورس مشکلاتی دارد و باید مشکلات را حل و فصل کنیم، البته همه بورس دست دولت نیست، اصلاً کلاً در اختیار دولت نیست اما دولت میتواند به بورس کمک کند و این کمک را خواهد کرد.
سود بانکی باید از کاهش تورم تبعیت کند
روحانی با بیان اینکه سود بانکی باید از کاهش تورم تبعیت کند ولی با توجه به کاهش تورم در کشور هنوز این اتفاق نیافتاده است، خاطرنشان کرد: اگر بر فرض تورم ما 15 درصد باشد، اما سود تسهیلات خیلی بالاست و سود بانکهایی که به بخشهای تولیدی تسهیلات ارائه میدهند را باید کاهش دهیم؛ اگر هزینه بانکها کاهش پیدا کند اینها میتوانند سود تسهیلات را پایین بیاورند و این برای تولیدکنندگان یک قدم بزرگ است.
وی ابراز داشت: هفت هزار و 500 میلیارد تومان برای طرحهای عمرانی زودبازده و بخشهای تولیدی طی هفتههای آینده اختصاص مییابد و همچنین در زمینه یارانه در بعضی از بخشهای تولیدی داریم اعمال میکنیم. بیشتر برای صادرات غیرنفتی این کار را میکنیم چون اگر میخواهیم انبارها خالی شود، باید صادرات را تسهیل کنیم.
روحانی با تاکید بر اینکه بخش خصوصی باید آماده گشایش در رقابتهای اقتصادی باشد تا در شرایط جدید یک حماسه جدید اقتصادی بیافرینیم، اظهار داشت:در واقع در شرایط جدید آینده خطوط اعتباری برای سرمایهگذاری خارجی بوجود میآید و کارآفرینان داخلی به منابع داخلی و خارجی میتوانند بهتر دسترسی داشته باشند.
راه نفوذناپذیری در برابر قدرتها
اقتدار ملی و امنیت اقتصادی است
رئیس جمهور با اشاره به اینکه بسته جديد اقتصادي دولت براي خروج از ركود میتواند برای این گذر زمان و دوره گذار یک تحرک خوبی را در اقتصاد کشور بوجود بیاورد، تصریح کرد: البته پولهایی که در خارج داریم و آزاد میشود عمدتاً پولهای بانک مرکزی است و این پولها قبلاریالش خرج شده است. البته یک بخشی از آن هم مربوط به خزانه میشود. روحانی با تاکید بر اینکه خط قرمز ما این است که تورم ماهانه ما زیر یک درصد باشد و بر این مبنا حرکت میکنیم، ادامه داد: برخی نسبت به سرمایهگذاریهای خارجی و ورود کمپانیهای خارجی تذکر میدهند و ما این تذکر را به جان میخریم و کاملاً درست است. روحانی با اشاره به اینکه امروز ترکیب متقاضیان کار و شرایط آنها با گذشته متفاوت است و ما باید بتوانیم با فناوریهای جدید و سرمایهگذاری اشتغال کافی را در ایران بوجود آوریم تاکید کرد: راه نفوذ ناپذیری کشور در برابر قدرتهای بزرگ رسیدن به قدرت و اقتدار است و ما باید شرایطی را ایجاد کنیم که درآن امنیت کافی اقتصادی و تسهیلات لازم باشد.
روحانی در دیدار وزیر خارجه ژاپن
حجتالاسلام حسن روحانی در دیدار فومیو کیشیدا وزیر امور خارجه ژاپن، گفت: امروز شرایط بسیار مناسبی برای توسعه روابط پیش روی تهران و توکیو وجود دارد و باید کاستیهای گذشته به سرعت جبران شود.
وی سرمایهگذاری و همکاری در بخشهای انرژی، مسایل زیست محیطی، حمل و نقل، بنادر، سدسازی و دانشگاهی و فرهنگی و تحقیقاتی را از جمله زمینههای ایجاد و تقویت همکاریهای مشترک برشمرد و خاطر نشان کرد: با توجه به ظرفیتهای موجود و شرایط جدید، باید تحرک جدیدی در مناسبات و همکاریهای دو کشور به نفع دو ملت و منطقه ایجاد کرد.
فومیو کیشیدا وزیر امور خارجه ژاپن نیز در این دیدار با اشاره به همراهی نمایندگان شرکتهای خصوصی و صنعتی ژاپنی در سفر خود به ایران، اظهار داشت: ژاپن مصمم است همکاریهای همهجانبهای بویژه در عرصه اقتصادی با ایران داشته باشد.