kayhan.ir

کد خبر: ۵۷۴۵۱
تاریخ انتشار : ۱۵ مهر ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۷
با حضور نویسندگان و کارشناسان

کتاب «هلی برن از پشت میز» رونمایی شد

آیین رونمایی از کتاب «‌هلی برن از پشت میز» با موضوع اهداف راهبردی ایالات متحده از پیگیری مذاکرات دو جانبه هسته‌ای با ایران نوشته مهدی افراز و سیدمحمد جواد زمانیان با سخنرانی منوچهر محمدی، وحید یامین‌پور و کامران غضنفری و با حضور تنی چند از فعالین فرهنگی و سیاسی در محل سازمان هنری رسانه‌ای اوج برگزار شد.

کتاب «هلی برن از پشت میز»  با موضوع بررسی اهداف راهبردی ایالات متحده آمریکا از پیگیری مذاکرات دوجانبه با ایران در موضوع هسته‌ای توسط انتشارات شهید کاظمی منتشر شد.
اين كتاب در دوازده فصل با محور قرار دادن مواضع و تحلیل‌های رسمیِ مقامات، اندیشکده‌ها و نهادهای تصمیم‌ساز در آمریکا، به دنبال روشن کردن انگیزه‌های اساسی کاخ سفید از پیگیری گفت‌وگوهای هسته‌ای با جمهوری اسلامی ایران است.
در مقدمه این کتاب آمده است: یکی از مقاطع پرمحتوای تاریخ انقلاب اسلامی، روند تعاملات آن با دنیای غرب در مسئله هسته‌ای بوده است. بی‌شک طرف اصلی جمهوری اسلامی در این مناقشه تاریخی، دستگاه حاکمه ایالات متحده آمریکا می‌باشد. کشوری که داعیه رهبری همه تحولات کره خاکی را در سر دارد، چه ظرفیت ویژه‌ای در بستر گفت وگوهای هسته‌ای با ایران یافته است که با چنین قوت و دقتی پیگیر در به نتیجه رساندن این مذاکرات می‌باشد؟ مسیر توافقات صورت گرفته چگونه زمینه مدیریت جمهوری اسلامی توسط حاکمیت آمریکا را فراهم خواهد آورد؟ چه ابعادی از سیاست‌های جمهوری اسلامی در جریان مذاکرات هسته‌ای مورد چالش قرار گرفته است؟
در بخش دیگری از مقدمه این کتاب آمده است: اینها پرسش‌هایی است که این کتاب با محوریت قرار دادن مواضع و تحلیل‌های رسمی مقامات، اندیشکده‌ها و نهادهای تصمیم‌ساز در کشور آمریکا، به دنبال پاسخ‌هایی روشن برای آنها می‌باشد. پرداختن به این اهداف و انگیزه‌ها موضوعی است که در سال‌های گذشته از چشم نخبگان و تحلیل‌گران عزیز کشورمان به دور مانده است.
نویسنده این کتاب همچنین تاکید کرده است: بهترین مرجع برای رسیدن به تصویری واقعی از انگیزه‌های ایالات متحده در این موضوع، توجه جدی به مواضع رسمی مقامات، اندیشکده‌ها و سایر نهادهای تصمیم ساز در کشور آمریکا می‌باشد. بهره‌گیری دقیق از این منابع می‌تواند ما را از قرار گرفتن در مسیر حدس و گمان بازداشته و درکی عینی از واقعیت‌های موجود در این مسئله برساند. لذا چارچوب‌های اصلی تحلیلی در این کتاب مبتنی بر همین مواضع و مستندات بوده است.