رئیس اتحادیه میوه و ترهبار:
میوههای قاچاق از گمرک وارد کشور میشود
رئیس اتحادیه میوه و ترهبار از ورود میوههای قاچاق از طریق گمرک کشور خبر داد.
سیدحسین مهاجران در گفتوگو با «نسیم» بیان داشت: وضعیت عرضه میوه بسیار عالی است، زیرا محصول زیاد است و تقاضا نسبت به عرضه بسیار پایینتر است.
وی در رابطه با میوه قاچاق ادامه داد: میوههای بهاره آسیب دیده بود اما میوههای تابستانه و پاییزه بسیار زیاد است و این وضعیت تا عید نیز ادامه خواهد داشت. مرکبات هم به مقدار فراوان موجود است.
رئیس اتحادیه میوه و ترهبار بیان داشت: با وجود زیاد بودن محصول داخلی و زیاد بودن میوههایی مانند پرتقال اما همچنان این میوه، نارنگی و سیب به صورت قاچاق وارد کشور میشود و مقدارش هم این قدر زیاد است که سرتاسر بازار را فرا گرفته است.وی تصریح کرد: این سهمیههای اندک مرزی تبدیل به کانتینر میوه شده است، سهم پیلهوری بهانهای شده در دست کسانی که میخواهند میوه را به صورت قاچاق وارد کشور کنند، به نظر بنده خیال همه را راحت کنند و این سهم پیلهوری را قطع کنند تا دیگر این بهانه برای سودجویان از بین برود.
مهاجران گفت: پرتقال قاچاق 8هزار تومانی و سیب فرانسوی 12 هزار تومانی میوههای قاچاقی هستند که با قیمتی بیشتر از قیمت واقعی به دست مشتری داده میشوند.
وی در پاسخ به این که چگونه ممکن است چنین محمولههای زیادی از قاچاق به راحتی وارد کشور شود، گفت: بروید و از گمرک این را بپرسید زیرا قسمت عمده این قاچاق از گمرک کشور اما به صورت غیرقانونی وارد میشود.
رئیس اتحادیه میوه و ترهبار گفت: بیتوجهی در گمرک باعث شده تا این همه میزان قاچاق زیاد شود.
وی در پایان خاطرنشان کرد: 30 سال است ما منتظریم مسئولی دلسوز بر سر کار بیاید تا به این وضعیت قاچاق پایان دهد اما هرکس میآید بعد از آن شاهد هستیم که اتفاق خاصی در این رابطه صورت نمیگیرد و این موضوع همچنان باقی میماند.
هشدار وزارت کشاورزی نسبت به جمعآوری
میوههای وارداتی از بازار
معاون وزیر جهاد کشاورزی گفت: نباید به خاطر منافع چند واردکننده و واردات بیحساب و کتاب میوه با مصالح کشور بازی کرد و مسئولان باید این مسئله را جدی بگیرند و محمولههای وارداتی را از بازار جمع کنند.
محمدعلی طهماسبی در گفتوگو با ایسنا، اظهار کرد: قانون واردات پیلهوری برای بازار میوه و محصولات کشاورزی دردسرساز شده است، چرا که با واردات پیلهوری و قاچاق میوه برخی به دنبال منافع شخصی خود هستند و با واردات بیضابطه و بدون حساب و کتاب محصولات کشاورزی با مصالح کشور بازی میکنند.
وی افزود: این نوع واردات به دور از چشم ناظران سازمان حفظ نباتات و بدون ارزیابی سلامت آنها انجام میشود که در گذشته نیز آفات و بلایای طبیعی بسیاری را برای کشاورزی ایران در پی داشته است.
معاون وزیر جهاد کشاورزی در مورد باغبانی با بیان این که این واردات بیحساب و کتاب کشاورزان را به خاک سیاه نشانده است، گفت: از زمان روی کار آمدن دولت تدبیر و امید، وزیر جهاد کشاورزی تاکید بسیاری برای جلوگیری از واردات میوه داشته و نامهنگاریهای بسیاری با دستگاههای متولی انجام شده است. از سوی دیگر نیز رهبر معظم انقلاب همواره بر جلوگیری از واردات بیحساب و کتاب محصولات کشاورزی و میوه تاکید داشتهاند که در چنین وضعیتی مسئولان دستگاههای نظارتی باید این مسئله را جدیتر بگیرند و میوههای وارداتی را از بازار جمعآوری کنند تا واردکنندگان بدانند که نمیتوانند با واردات میوه پول به جیب بزنند.
طهماسبی تاکید کرد: قانون برای واردات محصولات کشاورزی باید اصلاح شود تا هرکسی نتواند به بهانه واردات پیلهوری اقدام به وارد کردن میوههای آلودهای کند که دست کم سوغاتی آن از بین بردن محصولات کشاورزی تولید داخل است.