kayhan.ir

کد خبر: ۵۶۴۷۱
تاریخ انتشار : ۰۵ مهر ۱۳۹۴ - ۲۰:۵۲
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی:

بازارچه‌های مرزی مبدأ قاچاق کالا شده‌اند

رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی گفت: در بازارچه‌های مرزی کالا با تعرفه‌های بسیار پایین اجازه ورود برای مصرف آن منطقه یا آن استان را می‌‌دهند اما به دلیل نبود نظارت این کالاها به پایتخت می‌رسند.

محمد آقا طاهر در گفت‌وگو با فارس، در مورد وضعیت بازار عمده مواد غذایی و کالاهای اساسی اظهار داشت: با آغاز فصل مدارس تا حدودی رونق در بازار ایجاد شده است، ولی از آنجا که همه منتظر ارزان شدن کالا به واسطه لغو تحریم‌ها هستند فقط در حد نیاز روز خرید می‌کنند و آن طور که باید فروش کالا نداریم.
وی با اشاره به گسترش فروشگاه‌های زنجیره‌ای و تخفیف‌های ویژه‌ای که در این فروشگاه‌ها به مشتریان داده می‌شوند، گفت: این فروشگاه‌ها تا حد زیادی دور را از دست خرده‌فروش‌ها گرفته‌اند، در نهایت در بازار عمده‌فروشان مواد غذایی که تامین‌کننده کالای خرده‌فروشان هستند نیز تا حدی بازار با کسادی رو‌به‌رو است.
رئیس اتحادیه بنکداران مواد غذایی از تشکیل جلساتی برای ارائه راهکار در حوزه بنکداران مواد غذایی خبر داد و گفت: دیگر روش‌های سنتی و قدیمی برای کسب وکار جوابگو نیست و به دنبال راهکارهایی از جمله یک تشکل یا تعاونی هستیم که روش جدیدی برای خریدهای عمده و حمل و نقل به صورت گسترده ارائه کنیم تا هزینه‌های سربار در این بخش بسیار کاهش یابد و قدرت رقابت در بازار به‌ویژه با فروشگاه‌های زنجیره‌ای را داشته باشیم.
آقا طاهر در پاسخ به اینکه با توجه به فرا رسیدن فصل برداشت برنج پاییزه آیا قیمت این محصول در بازار کاهش داشته است،‌ گفت: تقریبا در هیچ یک از کالاهای اساسی مورد استفاده مردم افزایش قیمتی نداشته‌ایم و برنج تازه برداشت هم نسبت به برنج سال گذشته 500 تا یک هزار تومان در هر کیلو ارزان‌تر به فروش می‌رسد.وی در مورد مواد غذایی خارجی از مبادی غیررسمی و تاثیر آن در بازار گفت: بسیاری از کالاها که در داخل هم تولید نمی‌شود از جمله کمپوت‌های آناناس، انواع سس‌ها و یا شکلات می‌تواند به صورت رسمی و تعرفه واقعی وارد شود اما متاسفانه بازارچه‌های مرزی و کالاهای ته لنجی راهی برای ورود این کالاها  به بازار پایتخت و یا شهرهای بزرگ که پر مصرف هستند شده‌اند. آقا طاهر اضافه کرد: این در حالی است که بازارچه‌های مرزی با تعرفه‌های بسیار پایین اجازه ورود کالاها تنها برای مصرف آن منطقه یا آن استان را می‌دهند اما به دلیل نبود نظارت کمتر به پایتخت می‌رسد.
رئيس اتحادیه بنکداران مواد غذایی به این نکته اشاره کرد که این سوال مطرح است که وقتی طبق آمار کل مصرف برنج وارداتی مردم یک استان سه هزار تن است چرا اجازه واردات 300 هزار تن برنج از بازارچه مرزی همان استان داده می‌شود، آیا این تضییع حقوق دولت و غیررقابتی شدن قیمت کالا با آنهایی که از مبادی رسمی و تعرفه بالاتر کالا را وارد می‌کنند نیست؟