وعده وزیر اقتصاد؛
دولت به دغدغه فعالان بورس رسیدگی میکند
وزیر اقتصاد در واکنش به زیان شدید سهامداران بورس در طی ماههای اخیر باز هم وعده داد که دولت به دغدغه فعالان بورس رسیدگی میکند.
وزیر اقتصاد در واکنش به زیان شدید سهامداران بورس در طی ماههای اخیر باز هم وعده داد که دولت به دغدغه فعالان بورس رسیدگی میکند.
علی طیبنیا با بیان این که دولت و رئیسجمهور توسعه بازار سرمایه و صیانت از منافع سهامداران را مدنظر دارند، افزود: دولت دغدغههای فعالان بازار در مورد ابهامات موجود در برخی صنایع، به ویژه صنایع اثرگذار در بورس را مورد رسیدگی قرار خواهد داد.
وی همچنین به برنامههای سازمان بورس برای اداره بازار اشاره کرد و افزود: انتظار میرود اجرای این برنامهها تاثیر قابل توجهی در بهبود شرایط بازار داشته باشد، ضمن اینکه شرکتهای حقوقی نیز در حمایت از سهامداران خرد بصورت جدی وارد عمل خواهند شد.
وزیر اقتصاد همچنین به چشمانداز مثبت اقتصاد در سال آینده اشاره کرد و گفت: با توجه به روند رو به بهبود اقتصاد کشور، نگرانی خاصی در خصوص شرکتها و صنایع حاضر در بازار سرمایه وجود ندارد.
طیبنیا دیدگاه دولت به بازار سرمایه را توسعه متوازن بازار اولیه و ثانویه دانست و خاطرنشان کرد: همانگونه که بازار اولیه باید فعال باشد تا بتواند در تامین مالی بلندمدت بنگاههای اقتصادی ایفای نقش کند، بازار ثانویه هم باید رونق داشته باشد، به ویژه اینکه برنامه دولت، آزادسازی سهام عدالت و قابلیت معامله این سهام در بورس است و لازمه توفیق این برنامه، رونق بازار سرمایه، به ویژه بازار ثانویه است، از این رو، رونق هر دو بازار اولیه و ثانویه، به عنوان بازارهای مکمل یکدیگر مدنظر دولت است.
وزیر اقتصاد افزود: لازمه اجرای موفق سیاستهای خصوصیسازی، برخورداری از بازار سرمایه پایدار، امن و مطمئن است و دولت برای حفظ و توسعه این بازار، از تمام ابزارها و روشهای ممکن استفاده خواهد کرد.
اظهارات جدید صالحآبادی
از سوی دیگر علی صالحآبادی رئیس سازمان بورس هم با بیان اینکه بر اساس هماهنگی صورت گرفته عصر امروز (شنبه) مسئولان بازار سرمایه و فعالان این بازار در نشست مشترک با وزیر امور اقتصادی و دارایی، دغدغه و پیشنهادها را به منظور بهبود شرایط بازار ارائه خواهند کرد، مدعی شدرویکرد دولت به بازار سرمایه بسیار مثبت است و بر این اساس، نگرانی فعالان بازار به صورت جدی در سطح دولت پیگیری خواهد شد.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار به سهامداران اطمینان داد، سازمان بورس بر اساس وظیفه ذاتی خود، صیانت از حقوق سرمایهگذاران را همواره مدنظر قرار داده و به صورت مستمر پیگیری خواهد کرد.
سخنگوی سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه این سازمان همواره و تحت هر شرایطی، خود را موظف به پیگیری دغدغه سهامداران و سایر ذینفعان بازار میداند، افزود: با توجه به اینکه بخش قابل توجهی از دلایل افت بازار طی روزهای اخیر، به عوامل برونزا و برخی تصمیمات و ابهامات پیرامون صنایع اثرگذار بازار سرمایه، به ویژه صنعت پتروشیمی مربوط میشود، سازمان به صورت جدی و مستمر پیگیری لازم در راستای رفع این نگرانی را از طریق مراجع ذیربط به انجام رسانده است و امیدواریم با رویکرد مثبت مجلس و دولت به بازار سرمایه و اجماع مسئولان کشور بر لزوم توسعه و رونق بورس، اقدامات سازنده در راستای تقویت اعتماد سرمایهگذاران به بورس و رفع نگرانی موجود سهامداران انجام گیرد.
صالحآبادی همچنین به برنامه عملیاتی سازمان برای بهبود روند معاملات اشاره کرد و افزود: این برنامهها با هدف صیانت از منافع سرمایهگذاران، به ویژه سهامداران خرد و ایجاد ثبات در بازار اجرا خواهد شد.
وی به چشمانداز مثبت اقتصادی در کشور اشاره کرد و گفت: بدون شک، روند رو به رشد اقتصاد کشور، رونق فضای کسب و کار و شکوفایی بنگاههای اقتصادی که بخش قابل توجهی از آنها در بازار سرمایه حضور دارند، آثار مثبت خود را در بورس به جا خواهد گذاشت، از این رو انتظار داریم با رفع برخی ابهام و نگرانی موجود در بورس، روند مثبت بازار سرمایه از سر گرفته شود، اگرچه همانطور که بارها نیز تاکید شده است، روند مثبت بازار سرمایه لزوما به معنای رشد مداوم شاخصهای بورس نیست و سرمایهگذاران نباید از بورس، به عنوان یک بازار توأم با ریسک چنین انتظاری داشته باشند.
خواجه نصیری هم
وعده داد
از سوی دیگر، خواجهنصیری مدیر نظارت بر بورسهای سازمان بورس هم وعده داد که تا دو سه ماه آینده وضعیت بورس بهبود مییابد.
این وعده خواجهنصیری در حالی است که تاکنون بسیاری از سهامداران به دلیل سقوطهای مکرر بورس تهران با زیان هنگفتی مواجه شدهاند و معلوم نیست تا دو سه ماه آینده چه بلایی قرار است بر سر باقیمانده پولشان در بورس بیاید.
به هر حال محمودرضا خواجهنصیری- مدیر امور بورسها و بازارهای سازمان بورس- در گفتوگو با ایسنا وضعیت فعلی بورس را مورد توجه قرار داد و گفت: اخبار متفاوتی که در صنایع بورس تاثیرگذار است منتشر شده و به نظر میرسد فضای عمومی بازار فضای امیدوارکنندهای نیست.
وی افزود: این در حالی است که عرضههای بازار زیاد نبوده و شواهد نشان میدهد که حقیقیها کماکان تمایل به خرید در بازار دارند و سهامداران حقوقی نیز کم و بیش به خریداری سهم اقدام میکنند.
مدیر امور بورسها و بازارهای سازمان بورس اظهار کرد: به اعتقاد من بازار سرمایه طی یک ماه و نیم گذشته به دلیل طولانی شدن فرآیند رسیدگی به بودجه و اخبار حول و حوش آن مرتباً با ضربات خبری و خبرهای ناگوار مواجه شده است. خبرهایی که بازار فرصت تحلیل آن را پیدا نکرده بلکه در آن واحد در اثر خبرهای منفی گارد منفی به خود گرفته و اینها بازار را ضعیف و خسته کرده است.
وی عنوان کرد: لذا قدم اول این است که از التهابات خبری فاصله بگیریم و ثبات داشته باشیم تا سرمایهگذاران فرصت تحلیل پیدا کنند. لذا به همین دلیل امیدواریم که با پایان یافتن مصوبات بودجه و بازگشایی نمادها به روال عادی برگردیم.
خواجهنصیری در ادامه، افزایش سود اوراق مشارکت را مورد توجه قرار داد و گفت: اوراق مشارکتی که قرار است با سود 23 درصد منتشر شود جذابیت خاصی ندارد و کماکان اوراق صکوک بورسی به دلیل طولانی مدت بودن و بازپرداخت سود طرفداران بیشتری دارد. لذا اگر کسی از بورس خارج شده و به سمت خریداری این اوراق برود اشتباه کرده است.
مدیر امور بورسها و بازارهای سازمان بورس اضافه کرد: این یک اشتباه تئوریک، استراتژیک، عملیاتی و حرفهای است که کسی فکر کند اوراق مشارکت اوراق جذابی است زیرا بعد از شش ماه هزینه تبدیل سرمایه، بازخرید و دنبال اوراق گشتن را دارد. لذا به یقین میتوان گفت که انتشار این اوراق با سود بیشتر هیچ گونه تاثیری در بازار سهام و اوراق بدهی ندارد و تنها تاثیر روانی در بورس میگذارد.
وی با بیان اینکه وضعیت فعلی بورس گذرا خواهد بود گفت: مطمئنم طی دو سه ماه آینده وضعیت بورس بهبود یافته و سرمایهگذارانی که در این شرایط از بازار خارج شوند از این موضوع پشیمان میشوند.
وی با تاکید بر اینکه بازار در سال آینده به شرایط خوبی برمیگردد اظهار کرد: این یک قول نیست بلکه یک واقعیتی است که به وقوع میپیوندد.
به اعتقاد خواجهنصیری با بازگشایی نماد پتروشیمیها که به زودی و در اولین فرصت صورت میگیرد روند کاهشی بورس که ناشی از اثر جریانات و شرایط جدید بوده نقاط پایانی خود را طی میکند و من امیدوارم این جریان و فضای منفی بازار به اوایل اسفند هم کشیده نشود و تا اوایل اسفند این جریان به اتمام برسد.