kayhan.ir

کد خبر: ۵۵۶۲۹
تاریخ انتشار : ۲۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۸:۵۵
حضور ایران در منطقه آسیای مرکزی در هیئت اجرایی OCA هم تصویب شد

اعلام آمادگی تهران برای میزبانی اجلاس آسیای مرکزی

بعد از اینکه روز سه‌شنبه هیئت رئیسه شورای المپیک آسیا در عشق آباد ترکمنستان با درخواست ایران با انتقال از منطقه غرب آسیا به آسیای مرکزی موافقت کرد صبح دیروز در نشست هیئت اجرایی شورای المپیک آسیا این امر با حداکثر آرا مورد موافقت و تصویب قرار گرفت.


شیخ احمدالفهد الصباح رئیس شورای المپیک آسیا در نشست صبح دیروز هیئت اجرایی OCA که با حضور تمامی اعضا در حال برگزاری است در ابتدا اظهار داشت: در نشست شورای المپیک آسیا در تهران درخواست رئیس و دبیر کل کمیته ملی المپیک ایران مبنی بر قرابت فرهنگی این کشور با کشورهای آسیای مرکزی و انتقال آن از آسیای غربی به مرکزی مورد استقبال بنده قرار گرفت چرا که این امر بدون تردید به نفع ورزش این کشور و منطقه خواهد بود که همان زمان هم اشاره داشتم این درخواست در اولین فرصت در نشست شورای المپیک آسیا در عشق آباد ترکمنستان مورد بررسی قرار خواهد گرفت.وی افزود: لذا روز سه‌شنبه در نشست هیئت رئیسه این درخواست رسما اعلام شد و مورد موافقت اعضای هیئت رئیسه قرار گرفت و امروز (دیروز) نیز در نشست هیئت اجرایی مطرح شد تا کشورهای آسیایی در این باره نظر نهایی خود را مبنی بر انتقال ایران از زون غرب آسیا به آسیای مرکزی اعلام کنند.
در خاتمه نشست هیئت اجرایی OCA امروز در عشق آباد ترکمنستان حضور ایران در منطقه آسیای مرکزی به اتفاق اکثریت آرا تصویب شد و در پایان روسا، دبیران کل و مسئولان کمیته‌های المپیک کشورهای آسیایی انتقال ایران از زون غرب آسیا به آسیای مرکزی را به کیومرث هاشمی رئیس و شاهرخ شهنازی دبیرکل کمیته ملی المپیک ایران که در این نشست حضور دارند تبریک گفتند.
فواید حضور در آسیای مرکزی
کیومرث هاشمی رئیس کمیته ملی المپیک ایران که به همراه شاهرخ شهنازی در عشق‌آباد حضور دارد پس از اتفاق گفت: انتقال ایران از غرب آسیا به آسیای مرکزی می‌تواند فواید بسیاری برای ورزش ایران داشته باشد؛ چرا که عضویت ما در غرب آسیا هرگونه خلاقیت را در کسب کرسی و توسعه ورزش ما در منطقه سلب کرده بود.
وی با بیان اینکه انتقال ایران از غرب آسیا به آسیای مرکزی می‌تواند فواید بسیاری برای ورزش ایران داشته باشد ،گفت: که عضویت ما در غرب آسیا و حضور در میان کشورهای عربی که همزبان و هم‌فرهنگ بودند، هرگونه خلاقیت را در کسب کرسی و توسعه ورزش ما در منطقه سلب کرده بود. همچنین از نظر مدیریتی در غرب آسیا با توجه به شرایط خاصش ارتقای کرسی وجود نداشت و تغییر منطقه به آسیای مرکزی شرایط بهتری را برای ما فراهم می‌کند. وی ادامه داد: از لحاظ رقابتی در برگزاری مسابقات با توجه به اینکه بسیاری از کشورهای غرب آسیا شرایط مساوی با ایران ندارند و همچنین به علت مسائل سیاسی منطقه، برگزاری مسابقات منظم منطقه‌ای وجود نداشت اما در آسیای مرکزی با توجه به همزبانی و نزدیکی فرهنگ ایران با کشورهای تاجیکستان و افغانستان که هر سه فارسی‌زبان هستند و همچنین قرابت فرهنگی و تاریخی با کشورهای دیگر همچون ترکمنستان، ازبکستان، قرقیزستان و قزاقستان این امر می‌تواند به ما در بسیاری از زمینه‌ها کمک کند.
وی خاطرنشان کرد: به عنوان مثال کشورهایی همچون قزاقستان و حتی ازبکستان و ترکمنستان در بسیاری از رشته‌ها رشد خوبی داشته و حتی در برخی رشته‌ها جزو قدرت‌های جهانی محسوب می‌شوند و رقابت منطقه‌ای با آنها می‌تواند باعث ارتقای ورزش کشورمان در عرصه منطقه‌ای، آسیایی و جهانی گردد. به عنوان مثال قزاقستان همیشه در المپیک در کسب مدال از ما جلوتر بوده و در بازی‌های آسیایی هم رقابت‌های تنگاتنگی با ما دارد. هاشمی خاطرنشان کرد: از بعد کمیت هم کشورهای غرب آسیا 11 کشور هستند اما در آسیای مرکزی 7 کشور هستند که بالطبع می‌توان در برگزاری مسابقات، جدای از کاهش هزینه مالی باعث افزایش کیفیت مسابقات شود. رئیس کمیته ملی المپیک در خاتمه ابراز داشت: بعد از تصویب حضور ایران در آسیای مرکزی ما حتی نشستی با آقای تیمورخان، نایب رئیس شورای المپیک در بخش آسیای مرکزی داشتیم و برای میزبانی تهران در برگزاری اجلاس کشورهای آسیای مرکزی اعلام آمادگی کردیم تا 7 کشور عضو آسیای مرکزی اجلاسی در کشور عزیزمان داشته باشند که توافقاتی در این زمینه صورت پذیرفته اما تاریخ دقیق آن هنوز مشخص نیست.