معاون سازمان انرژی اتمی خبر داد
صرفهجویی 7 میلیون و 500 هزار بشکهای سوخت فسیلی با تولید برق هستهای
معاون برنامهریزی و توسعه راهبردی هستهای سازمان انرژی اتمی کشور گفت: بهرهبرداری از برق هستهای تاکنون باعث صرفهجویی 7 میلیون و 500 هزار بشکهای در مصرف سوخت فسیلی شده است.
همدان - خبرنگار کیهان:
دکتر حسین خلفی در آیین افتتاحیه نوزدهمین همایش پزشکی هستهای ایران در دانشگاه علوم پزشکی همدان افزود: تاکنون موفق به شناسایی یکسوم معادن و منابع اورانیوم کشور شدهایم و انواع فرآوری این ماده را در UCF اصفهان تولید میکنیم و مطابق برنامه ششم توسعه، دوسوم منابع و معادن نیز طی برنامه مذکور شناسایی خواهد شد.
وی ادامه داد: با تحقق همکاریهای بینالمللی طبق توافق هستهای با کشورهای 5+1، روند سوخت هستهای نیروگاه بوشهر و اراک ادامه یافته و بهتر نیز خواهد شد.
خلفی خاطرنشان ساخت: نیروگاه اتمی بوشهر حدود یک و نیم سال است که وارد شبکه تولید برق کشور شده و با بهرهگیری از برق هستهای آن، سالیانه 7 میلیون و 500 هزار بشکه در سوخت فسیلی صرفهجویی شده و از تولید 8 میلیون تن آلایندههای ناشی از این نوع سوخت نیز جلوگیری شده است. وی اضافه کرد: با بهرهگیری از نیروگاه مذکور و با هماهنگی وزارت نفت و نیرو، مشکل سوخترسانی و افت فشار گاز در مناطق سردسیر را حل کرده و خاموشی برق نیز به حداقل خود رسیده است. معاون سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: احداث دو نیروگاه 1200 مگاواتی برق هستهای، هر دو سال یکبار نیز در دستور کار سازمان انرژی اتمی قرار دارد و درحال حاضر مشغول پیگیری احداث نیروگاههای کوچک و متوسط برق هستهای برای نقاط مختلف کشور هستیم و نیاز به ایجاد نیروگاههای بزرگ هزار مگاواتی در همه جا نداریم.
وی ساخت دستگاههای سنجش برای کارخانجات تولیدی، پتروشیمیها و پالایشگاهها و پرتوفرآوری مواد به منظور ساخت وسایل و تجهیزات مقاوم و با کیفیت بالا را از جمله دستاوردهای صنعتی انرژی هستهای دانست و گفت: در بخش پزشکی هستهای هماکنون رادیوداروهای تشخیصی و درمانی را تولید میکنیم.
وی ادامه داد: تفاهمنامهای با وزارت بهداشت و درمان نیز جهت احداث بیمارستان و مرکز تحقیقات فوق تخصصی سرطان منعقد کردهایم که از تجهیزات پروتون تراپی و شتابدهندههای خطی پیشرفته در آن استفاده خواهد شد.
خلفی افزود: ساخت سامانههای پرتودهی در نقاط مختلف کشور و مراکز تولید استاندارد رادیوداروها از جمله برنامههای آینده در بخش پزشکی هستهای است. معاون سازمان انرژی هستهای کشور درباره نقش این سازمان در توسعه کشاورزی اظهار داشت: با توجه به مشکلات کمآبی، اقداماتی را در زمینه کمک به کشاورزی شروع کردهایم و تاکنون موفق به پرورش و تولید گیاهان مقاوم به شوری و خشکی در آزمایشگاههای خود شدهایم که تولید انواع بذر برنج در شمال، نوعی گندم و نیز پنبه در گلستان از جمله آنهاست.
به گزارش خبرنگار ما، با حضور دکتر خلفی معاون سازمان انرژی اتمی ایران، دکتر ساغری رئیس انجمن پزشکی هستهای کشور، مهندس نیکبخت استاندار همدان، دکتر موسوی بهار رئیس دانشگاه علوم پزشکی همدان، سیودومین نمایشگاه دستاوردهای صنعت هستهای کشور در سالن ورزشی شهید یونسی دانشگاه علوم پزشکی همدان آغاز به کار کرد.
در این نمایشگاه 6 روزه، 400 مورد از دستاوردهای صنعت هستهای کشور در زمینههای مختلف در 23 غرفه، به معرض دید متخصصان و دانشجویان و علاقمندان گذاشته شده است که تعداد 225 قلم از دستاوردها مربوط به کاربردهای جانبی صنعت هستهای و 175 مورد نیز مربوط به چرخه سوخت و نیروگاه تولید انرژی است.
به گزارش ایرنا، در آئین افتتاح این نمایشگاه رئیس انجمن پزشکی هستهای ایران گفت: 150 مرکز پزشکی هستهای با حضور 200 متخصص در کشور فعال است. محسن ساغری افزود: در بدو پیروزی انقلاب تعداد مراکز هستهای پزشکی در کشور بسیار ناچیز بود اما اکنون چهار مرکز آموزشی پزشکی هستهای در کشور فعال است. وی ادامه داد: گروه پزشکی هستهای کشور سال 62 راهاندازی شده است و هماکنون تعداد زیادی متخصص و فصلنامه انگلیسیزبان در این باره در کشور منتشر میشود.