کنگره بینالمللی استاد شهریار در تبریز آغاز به کار کرد
کنگره جهانی استاد شهریار در آستانه سالروز در گذشت این شاعر پرآوازه در تالار وحدت دانشگاه تبریز آغاز به کار کرد.
به گزارش خبرگزاریها این کنگره دو روزه چهارشنبه با شرکت استادان، شاعران، ادیبان، فرهنگ دوستان از نقاط مختلف ایران و چند کشور منطقه برگزار شد.
حجتالاسلام علی اکبر ناطق نوری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، معاون پارلمانی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی و رئیس حوزه هنری کشور از مهمانان ویژه این کنگره هستند.
براساس این گزارش معاون حقوقی امور مجلس و امور استانهای وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی دیروز در آیین گشایش این کنگره گفت: بدون تردید آنچه شهریار را بلامنازع و بیهمتا بر اریکه شعر معاصر میسازد این موضوع است که وی در هر دو زبان فارسی و ترکی شاهکار آفریده است و انتشار منظومه حیدربابا حادثه شگفت در ادبیات ایران به شمار میرود.
حسین نوشآبادی تصریح کرد: نام شهریار نه تنها در جغرافیای وسیع شعر فارسی، بلکه در میان ترک زبانان جهان به ویژه در ترکیه و قفقاز نامی آشناست، معاون حقوقی، امور مجلس وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: شهریار در دوران نوپایی نهال انقلاب همچون باغبانی وفادار و دلسوز نقش موثری در نگهبانی از این درخت ایفا کرد و در دورهای به حمایت از انقلاب اسلامی پرداخت که هنوز نمایههای نفاق از سوی گروهکهای ضدانقلاب شنیده میشد.
وی اضافه کرد: شهریار به معنای واقعی دلداده امام و ولایت فقیه بود و مراودات عاطفی و ادبی بسیاری با رهبر معظم انقلاب داشت.
در این مراسم حجتالاسلام علی اکبر ناطقنوری عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه شهریار یک ارتباط معنوی و ادبی با حافظ داشت اظهار داشت: این ارتباط معنوی در شعرهای شهریار هویداست. وی افزود: در مقطعی که انقلاب به پیروزی رسید، عدهای از شعرا و روشنفکران توقع نداشتند که استاد شهریار در مسیر دینی، انقلاب حرکت کند و به همین جهت مورد بی مهری آنان قرار گرفت.
براساس این گزارش، از مجموعه 25 شعر و 90 مقاله ارسالی به دبیرخانه کنگره استاد شهریار 24 عنوان مقاله برگزیده و بقیه آثار در قالب مجموعه مقالات چاپ میشود.
علاوه بر صاحب نظران داخلی، 30 نفر از استادان، صاحب نظران و ادیبانی از کشورهای هند، پاکستان، افغانستان، عراق، لبنان، سوریه، روسیه، تاجیکستان، ترکیه و جمهوری آذربایجان در کنگره بینالمللی شهریار حضور دارند. بازدید و گلباران مقبرهًْ الشعرا آرامگاه استاد شهریار، محفل عصر شعر شهریار، نشست علمی، رونمایی از مشاهیر آذربایجان و اختتامیه در منطقه آزاد ارس از دیگر برنامههای این کنگره است.
در همین حال خبرنگار کیهان از تبریز گزارش داد. طی مراسمی که در دانشگاه این شهر برگزار شد نشان فرهنگی شهریار به 5 تن از استادان و چهرههای مطرح جمهوری آذربایجان، ترکیه و ایران اهداء شد.