kayhan.ir

کد خبر: ۵۵۱۱۵
تاریخ انتشار : ۲۰ شهريور ۱۳۹۴ - ۱۹:۴۸
لاریجانی در گفت‌وگو با روزنامه فرانکفورتر آلمان:

چیزهایی در توافق وین است که عقلانیت منطقی و فنی ندارد

رئیس مجلس با بیان این که به گمان من معاهده وین روی هم رفته قابل قبول است اما افرادی در ایران و در مجلس هستند که معاهده را رد می‌کنند، گفت: دولت آمریکا در مذاکرات هرگز از کارشکنی علیه ما دست نکشید و چیزهایی را در این معاهده به ما تحمیل کرد که از عقلانیت منطقی، فنی و قانونی برخوردار نیست.


به گزارش فارس، رئیس مجلس شورای اسلامی در سفر به نیویورک برای شرکت در نشست بین‌المجالس سازمان ملل، در مسیر بازگشت به تهران در گفت‌وگو با روزنامه فرانکفورتر آلمان با بیان این که اظهارات نامزدهای ریاست جمهوری آمریکا در مورد توافق هسته ای متناقض است و گاهی می گویند که از این معاهده به عنوان مبنایی برای امور دیگری در آینده بهره می‌برند، گفت: اگر آمریکا در آینده توافق وین را رد کند علاوه بر این که به وجه و اعتبار دولت آمریکا لطمه می خورد، ما نیز متقابلا به آن پاسخ خواهیم داد و اقدامات معینی را در نظر داریم، اما تا وقتی کار به آنجا نکشیده حرفی نمی‌زنیم.
علی لاریجانی با بیان این که به گمان من معاهده وین روی هم رفته قابل قبول است اما افرادی در ایران و در مجلس هستند که معاهده را رد می‌کنند و با آن مشکلات جدی دارند، گفت: دولت آمریکا در مذاکرات هرگز از کارشکنی علیه ما دست نکشید و چیزهایی را در این معاهده به ما تحمیل کرد که از عقلانیت منطقی، فنی و قانونی برخوردار نیست اما جمهوری اسلامی ایران با وجود این به برخی از هدف‌های خود دست یافته است.
لاریجانی با بیان این که من در آغاز بحران سوریه به دوستان اروپایی خود گفته بودم که در این مورد یک راه‌حل سیاسی وجود دارد، ادامه داد: اما قدرت‌های منطقه‌ای می‌خواستند بحران را از طریق نظامی حل کنند، در منطقه کشورهایی هستند که قصد دارند امپراطوری‌های خود را احیا کنند و کشورهایی هم هستند که می‌خواهند عقاید افراطی و تندروی خود را بگسترند، آنها 4/5 سال پیش به سراغ ما آمدند و گفتند ظرف دو هفته دمشق را اشغال خواهند کرد. ما عواقب تلخ اعمالشان را به آنها گوشزد کردیم.

رئیس مجلس با بیان این که از همپاشی سوریه به معنای آن است که به تروریست‌ها پاداش بدهیم و سوریه را روی سینی نقره‌ای برای آنها تحفه دهیم، افزود: تجربه می‌‌آموزد که طی 10 سال اخیر در هر کجا که جنگ و اشغال رخ داده یک گروه تروریستی جدید ایجاد شده است. من دیروز شنیدم که وزیر خارجه آمریکا، کری گفته است که برای مبارزه در سوریه یک گروه تشکیل می‌شود. این‌ها راه‌حل‌های ساده انگارانه هستند. می‌توان با اطمینان گفت که این گروه هم به تشکیل یک گروه تروریستی منجر خواهد شد.
وی با اشاره به این که راه حل های سیاسی مسأله سوریه باید دموکراتیک و با رأی مردم باشد، تصریح کرد: کشورهایی که گمان می‌کنند می‌توانند به خاطر منافع خود تروریست‌ها را در منطقه حفظ کنند، دو مشکل ایجاد می‌کنند. اول این که یک چنین گروه‌های تروریستی هر دولت دموکراتیک را نابود می‌کنند. دوم این که تروریسم در منطقه رشد می‌کند. اگر به تروریسم فرصت بیشتری بدهیم، آن وقت رهایی از آن دشوارتر می‌شود.
لاریجانی با بیان این که ایران تنها کشوری است که به نحوی مؤثر و ملموس علیه تروریسم عمل می‌کند و بدون ایران بغداد و سایر شهرهای عراق اکنون به دست تروریست‌ها افتاده بود، گفت: گروهی از کشورها در رسانه‌ها می‌گویند با تروریسم مبارزه می‌کنند، در حالی که در حقیقت آن‌ها را مورد حمایت قرار می‌دهند. این سلاح‌ها از کجا آمده‌اند؟ از آسمان که نیفتاده‌اند. داعش از فروش نفت پول به دست می‌آورد. آمریکا و سایرین می‌گویند همه چیز را تحت نظر دارند. پس چطور نمی‌توانند مسیر باری‌های نفتکش داعش را تعقیب کنند؟ ما مدارکی در دست داریم حاکی از اینکه برخی از کشورها از طریق رابط‌های خود پول به این تروریست‌ها می‌رسانند.
وی با اشاره به این تصور که بتوان در منطقه یک امپراتوری جدید تشکیل داد، به قرون گذشته تعلق دارد، گفت: ائتلافی که آمریکا علیه داعش ایجاد کرد به جایی نرسید و حتی به نفع تروریست‌ها هم بوده‌ است. به داعش این احساس دست داده است که 40 کشور هم در مقابله با او عاجز مانده‌اند.