زنگ آغاز سال زراعی جدید به صدا درآمد
مشاور وزیر جهادکشاورزی با اشاره به آغاز سال زراعی جدید، گفت: باید امکانات و نهادههای لازم برای روانسازی کشت در اختیار کشاورزان قرار داده شود و از دستگاهها انتظار میرود در این زمینه همکاری کنند.
شاهرخ رمضاننژاد در گفتگو با مهر با اشاره به برگزاری سومین گردهمایی مدیران وزارت جهادکشاورزی در آستانه سال زراعی جدید، اظهارداشت: وزارت جهاد کشاورزی به منظور هماهنگی، آماده و روان ساختن کار کشاورزان اقدام به برگزاری این گردهمایی کرد و دستورات لازم را در این زمینه به مدیران خود داد.
وی با بیان اینکه در آستانه آغاز سال تحصیلی تدابیر لازم اندیشیده میشود، گفت: باید برای سال زراعی نیز چنین اتفاقی رخ دهد، چراکه این اقدامات به تولید مناسب بسیار کمک میکند.
رمضاننژاد اضافه کرد: انتظار میرود سایر دستگاههای مربوطه نیز پای کار بیایند و در این امر به وزارت جهاد کمک کنند. به عنوان مثال، وقتی کشاورزی از پتروشیمیها درخواست گازوئیل میکند، ممکن است آن واحد خود را موظف به تامین نیاز تولیدکننده نداند که در این صورت اتفاقات غیرقابل جبرانی رخ خواهد داد.
وی با اشاره به اینکه اگر کشاورز زمین خود را به دلیل عدم تامین برخی نیازهایش دیر شخم بزند، امکان دارد باران به محصولش نرسد و او با مشکل مواجه شود، افزود: در دیدار اخیر هیئت دولت با مقام معظم رهبری، ایشان تاکیدات ویژهای درباره بخش کشاوزری و خودکفایی در محصولات راهبردی و اساسی داشتند که همین موضوع سبب شد وزارت جهاد امسال گردهمایی مدیران خود را زودتر برگزار کند، ضمن اینکه در دو سال گذشته این گردهمایی در روزهای ابتدایی مهرماه برگزار میشد.
رمضاننژاد با بیان اینکه باید تامین به موقع نهادههای مورد نیاز کشاورزی مورد توجه بخشهای مختلف قرار بگیرد، افزود: به عنوان مثال، باید کود و بذر به موقع در اختیار کشاورزان قرار داده شود. پتروشیمیها و سایر دستگاههای مربوطه در این زمینه همکاری لازم را با کشاورزان داشته باشند، همچنین پلیس راه مانع عبور کمباینها و تراکتورهای کشاورزی نشود که همه این موارد نیاز به اطلاع رسانی دارد تا دستگاههای فوق آماده ارائه خدمات به کشاورزان باشند.
وی با تاکید بر اینکه این گردهمایی با هدف آماده باش برای آغاز سال زراعی جدید و به ویژه کشت محصولات پاییزه برگزار شد، ادامه داد: کشت بسیاری از محصولات استراتژیک از جمله گندم در پاییز آغاز میشود و این هماهنگیها، مرور برنامهها و ارائه آخرین توصیهها به تمام مدیران سراسر کشور درجهت سهولت کشت پاییزه انجام گرفت.
این مقام مسئول در وزارت جهادکشاورزی تصریح کرد: همه دستگاهها باید این همت را برای تسهیل ساختن کشت انجام دهند تا کشت به موقع انجام شود، چراکه عدم روانسازی تبعات منفی و جبران ناپذیری به همراه خواهد داشت.
به گفته رمضاننژاد، در این گردهمایی وزیر جهادکشاورزی، معاونان وی، مجریان طرحهای خوداتکایی برخی محصولات اساسی و چندتن دیگر از مسئولان توصیههای لازم را به مدیران سراسر کشور ارائه کردند.