فائو اعلام کرد
رشد 16 برابری واردات روغن پالم به کشور در 10 سال
فائو اعلام کرد واردات روغن پالم به ایران طی 10 سال 16 برابر شده و به 812 هزار تن رسیده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، آمارهای منتشر شده از سوی سازمان جهانی خواروبار و کشاورزی نشان میدهد ایران یکی از بزرگترین واردکنندگان روغن پالم در جهان است.
بر پایه جدیدترین آمار فائو که مربوط به سال 2012 است دو درصد واردات جهانی روغن پالم به ایران اختصاص دارد. کل واردات روغن پالم در دنیا طی این سال 40 میلیون تن بوده که 812 هزار تن از این رقم به مقصد ایران ارسال شده است.
براساس این گزارش، ایران دوازدهمین واردکننده بزرگ روغن پالم در جهان شناخته شده است. هند با واردات 7/6 میلیون تنی در رتبه اول از این نظر قرار گرفته است. چین نیز با واردات 6/5 میلیون تنی و هلند با 2/6 میلیون تن واردات به ترتیب در رتبههای دوم و سوم از این نظر قرار گرفتهاند.
کشورهای پاکستان، مالزی، آلمان، ایتالیا، بنگلادش، آمریکا، نیجریه و سنگاپور نیز به ترتیب رتبههای چهارم تا یازدهم بزرگترین واردکنندگان روغن پالم را به خود اختصاص دادهاند. روسیه با واردات 659 هزار تن یک پله پس از ایران قرار گرفته است.
آمار فائو نشان میدهد واردات روغن پالم ایران طی سالهای اخیر رشد قابل ملاحظهای داشته است. تا سال 1986 واردات روغن پالم توسط ایران در حد صفر بوده است اما از این سال واردات روغن پالم ایران آغاز میشود و در این سال 17 هزار تن روغن پالم به کشور وارد میشود.
در فاصله سالهای 1986 تا 2002 واردات روغن پالم ایران بین 17 هزار تن تا 60 هزار تن قرار داشته است. اما از سال 2003 شاهد رشد قابل توجه واردات این محصول به کشور بودهایم. در این سال واردات روغن پالم به کشور نسبت به سال قبل از آن 2/5 برابر شده و در سالهای بعد نیز این رشد ادامه مییابد تا این که در سال 2012 بالغ بر 812 هزار تن روغن پالم به کشور وارد میشود.
بر این اساس واردات روغن پالم به کشور در سال 2012 نسبت به سال 2002 که بالغ بر 51 هزار تن بوده 16 برابر شده است.
75 درصد روغن نباتی پالم است
در همین حال مشاور وزیر جهاد کشاورزی در ارتباط با برخی از روغنهای نباتی مخلوطی که در کشور مورد استفاده قرار میگیرد گفت: روغن پالمی که وارد میشود 12/5 درصد مخلوط روغنهای دیگر میشود و گاهی اوقات این رقم تا 75 درصد افزایش مییابد.
علیرضا مهاجر افزود: در کشور روغنی که در اختیار مصرفکننده قرار میگیرد از کیفیت لازم برخوردار نیست.
وی با بیان اینکه واردات دانههای روغنی ربطی به جناح خاص و یا دولت خاصی ندارد، گفت: واردکنندهها کارخانجات روغن را در اختیار دارند و سود خود را بیشتر از طریق واردات به دست میآورند و در حقیقت برخی اوقات کارخانههای آنها تعطیل است.