kayhan.ir

کد خبر: ۵۴۶۴۹
تاریخ انتشار : ۱۵ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۱۱
لاریجانی در دیدار با رئیس جمهور قرقیزستان مطرح کرد

ضرورت همکاری ایران و قرقیزستان در مقابل استفاده ابزاری غرب از حقوق بشر

رئیس مجلس شورای اسلامی در دیدار با رئیس جمهور قرقیزستان گفت: با توجه به استفاده سیاسی و ابزاری کشورهای بزرگ غربی از موضوع حقوق بشر، همکاری دو کشور در سازمان‌های متولی این امر، حائز کمال اهمیت است.

الماس بیک آتامبایف رئیس جمهور قرقیزستان بعدازظهر شنبه با علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت‌وگو کرد.
الماس بیک آتامبایف رئیس جمهور قرقیزستان در ابتدای این دیدار قرابت‌های فرهنگی و دینی مردم دو کشور را یادآور شد و گفت: عاملی که بیش از هر چیز دیگر جمهوری اسلامی ایران و قرقیزستان را به هم نزدیک کرده، روح آزادی‌خواهی و استقلال‌طلبی مردم دو کشور است که این ظرفیت بزرگ در کنار قرابت‌های فرهنگی و دینی فیمابین، کمک شایانی به تسریع همکاری‌های دو کشور خواهد کرد.
رئیس جمهور قرقیزستان در پایان، دستیابی جمهوری اسلامی ایران و گروه 1+5 به توافق هسته‌ای را به رئیس مجلس شورای اسلامی تبریک گفت و افزود: این توافق که حاصل پافشاری جمهوری اسلامی ایران بر استقلال و خودکفایی خود بود، فصل جدیدی در روابط جمهوری اسلامی ایران با سایر کشورها گشوده است.
لاریجانی نیز در این دیدار خاطرنشان کرد:  لغو روادید میان دو کشور نیز می‌تواند علاوه بر تقویت صنعت گردشگری، کمک شایانی به ارتقای سطح روابط بخش‌های خصوصی و تجار دو کشورکند.
وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اهمیت همکاری‌های دو کشور در سازمان‌های بین‌المللی گفت: جمهوری اسلامی ایران از ارتقای سطح همکاری‌های خود با قرقیزستان در سازمان‌های منطقه‌ای و بین‌المللی استقبال می‌کند.
لاریجانی افزود: با توجه به استفاده سیاسی و ابزاری کشورهای بزرگ غربی از موضوع حقوق بشر، همکاری دو کشور در سازمان‌های متولی این امر، حائز کمال اهمیت است.
رئیس مجلس شورای اسلامی در پایان با اشاره به توافق کشورمان با 1+5 بر سر مسئله هسته‌ای تصریح کرد: طولانی شدن مذاکرات جمهوری اسلامی ایران و 1+5 بر سر موضوع هسته‌ای نتیجه زیاده‌خواهی طرف مقابل، عدم عزم جدی برای توافق و اصرار آنها بر ممانعت از دستیابی ایران بر حق خود در استفاده صلح‌آمیز از انرژی هسته‌ای به وسیله ابزار تحریم بود که در نهایت با ایستادگی و پایداری ملت ایران، ناکارآمدی تحریم‌ها عیان گشته و طرفین به توافق کنونی رسیدند.
استقلال هزینه دارد
رئیس جمهور قرقیزستان در دیدار با رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز با یادآوری ایام بسیار سخت اوضاع کشورهای آسیای میانه پس از فروپاشی شوروی و استقلال کشورها، با اشاره بر نقش هاشمی رفسنجانی در مقام ریاست جمهوری ایران برای عبور این کشورها از گردنه‌های سخت اقتصادی، سیاسی و اجتماعی، گفت: می‌دانیم بر کشور شما هم مثل کشور ما از سوی قدرت‌های جهانی فشار است، اما توکل بر خدا کردیم که مافوق همه قدرت‌هاست و انسان باید فقط از خدا بترسد.
وی ادامه داد: در تمام سال‌های پس از استقلال بر عدم دخالت کشور‌های دیگر در امور داخلی خویش تأکید می‌کردیم که گاه همین روحیه هزینه‌هایی برای مردم ما داشت.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام نیز در این دیدار در پاسخ به تقاضای رئیس جمهور قرقیزستان که خواستار ایجاد خط ریلی از طریق افغانستان، تاجیکستان بین دو کشور و ایجاد مرکزی در ساحل بندرعباس برای قرقیزستان و مرکزی در بیشکک برای ایران جهت ارتباط بیشتر با کشورهای ماچین و دسترسی آسیای میانه به دریای آزاد بود، گفت: این کار می‌تواند علاوه بر تسهیل رفت‌وآمدها، باعث دلگرمی بخش خصوصی دو کشور، در جهت سرمایه‌گذاری‌های متقابل باشد.
رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به روحیات مذهبی مردم قرقیزستان و علاقه فرهنگی آنها به شخصیت‌ «مناس» و اشتراکات آنها با جایگاه «رستم» در فرهنگ ایران، گفت: گذشته مشترک می‌تواند بهترین راهنمایی مردم و مسئولان در جهت ترسیم دورنمای همکاری‌ها در آینده باشد.