kayhan.ir

کد خبر: ۵۴۵۳۴
تاریخ انتشار : ۱۴ شهريور ۱۳۹۴ - ۲۱:۲۲
پلیس فتا خبر داد

تصویب آیین‌نامه صدور پروانه کسب و کارهای اینترنتی

رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم پلیس فتا از تصویب آیین‌نامه صدور پروانه کسب و کارهای اینترنتی به منظور افزایش اعتماد به تجارت الکترونیک در بخش فروشگاه‌های مجازی و بازاریابی‌های شبکه‌ای خبر داد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس فتا، سرهنگ نیک‌نفس با اشاره به تصویب آئین‌نامه صدور پروانه کسب و کارهای اینترنتی موضوع 87 قانون نظام صنفی گفت: از این پس مرکز اصناف و بازرگانان ایران و مرکز توسعه تجارت الکترونیک باید تمامی فرآیند صدور پروانه کسب فروشگاه‌های مجازی و اعطای نماد الکترونیک را طبق آئین‌نامه یاد شده انجام دهند.
نیک‌نفس افزود: در این آئین‌نامه نحوه ثبت تقاضا، احراز هویتی متقاضیان و دیگر مراحل صدور پروانه کسب فروشگاه‌های مجازی آورده شده است و متقاضیانی که درخواست پروانه کسب دارند باید شرایط عمومی و اختصاصی آئین‌نامه را دارا باشند.
وی اذعان داشت: پروانه کسب شرکت‌های بازاریابی شبکه‌ای نیز طبق همین آئین‌نامه و شرایطی که در آن آورده شده اعطا و صلاحیت مسئول شعبه که فردی غیر از بازاریاب است توسط نیروی انتظامی تایید می‌شود، اجباری نبودن خرید، سرمایه‌گذاری و یا دریافت هرگونه وجه از بازاریاب برای ورود به شبکه بازاریابی و جذب نکردن افراد کمتر از 18 سال از مواردی است در آئین‌نامه مذکور که متقاضیان پروانه کسب را ملزم به رعایت آن در بازاریابی شبکه‌ای کرده است.رئیس مرکز تشخیص و پیشگیری از جرایم پلیس فتای ناجا تصریح کرد: برای نظارت بر فروشگاه‌های مجازی و شرکت‌های بازاریابی از حیث قانون نظام صنفی، کمیته‌ای تشکیل می‌شود که نیروی انتظامی نیز از اعضای کمیته مذکور است.به گفته نیک‌نفس، با اجرای این آئین‌نامه، شهروندان محترم می‌توانند با اطمینان بیشتر از فروشگاه‌های مجازی که پروانه کسب دارند، خرید انجام دهند و در صورتی که شکایتی از کسب و کارهای اینترنتی دارای پروانه کسب داشته باشند به راحتی قابل پیگیری است. البته قبل از این آئین‌نامه نیز فروشگاه‌های مجازی دارای نماد اعتماد الکترونیکی، قابل اعتماد بودند و شهروندان می‌توانستند با اطمینان خریدهایشان را انجام دهند.
وی ضمن ابراز امیدواری از ساماندهی مطلوب‌تر خریدهای اینترنتی با اجرای این آئین‌نامه به شهروندان توصیه کرد به هر فروشگاهی که هویت نامشخصی داشته و تایید شده نیست اعتماد نکنند.
پیامک‌های برنده شدن در مسابقه و قرعه‌کشی‌ها کلاهبرداری است
پلیس فتا از انهدام باند بزرگ کلاهبرداری پیامکی و سرقت اینترنتی خبر داد و گفت: پیامک‌هایی که ارسال اطلاعات بانکی را با عناوین و شگردهایی مانند برنده شدن در مسابقه و قرعه‌کشی‌ها درخواست می‌کنند، فقط کلاهبرداری است.به گزارش پایگاه اطلاع رسانی پلیس فتا، سرهنگ حسن محمدنژاد رئیس پلیس فتا استان مازندران در تشریح این خبر گفت: در پی مراجعه زنی به پلیس فتا استان مازندران و طرح شکایت مبنی بر اینکه فردی ناشناس با ارسال پیامکی مبنی بر برنده شدنش در طرح همراه اول به مبلغ 15 میلیون وی را به پای دستگاه خودپرداز کشانده و با فریب، رمز دوم حساب بانکی وی را فعال و مبلغ 97میلیون و400 هزار ریال وجه نقد از موجودی حساب وی را سرقت کرده است موضوع در دستور کار این پلیس قرار گرفت.
این مقام انتظامی افزود: کارآگاهان پلیس فتا با بررسی‌های تخصصی متهمان را که علاوه بر کلاهبرداری از شاکی اقدام به سرقت از ده‌ها نفر با همین روش و شگرد کرده بودند را شناسایی کردند.
سرهنگ محمدنژاد تصریح کرد: اعضای این باند که اهل شهرری تهران بوده‌اند در یک عملیات غافلگیرانه دستگیر شده و به پلیس فتا استان مازندران منتقل شدند.
رئیس پلیس فتای مازندران ادامه داد: متهمان در تحقیقات اولیه ضمن اقرار به کلاهبرداری و سرقت از حساب‌های بانکی افراد به همدستی با یک زندانی محکوم به قتل عمد اعتراف کردند.
محمدنژاد اظهار داشت: متهمان که به چندین فقره سرقت و کلاهبرداری از افراد در  استان‌های گیلان، اصفهان، گلستان، البرز و تهران اعتراف کرده بودند در اظهارات خود گفتند که با ارسال پیامک‌هایی مبنی بر برنده شدن افراد در طرح همراه اول و سفر عتبات عالیات برای مالباختگان، آنان را جهت واریز وجه به حسابشان به پشت دستگاه خودپرداز کشانده و با ترفندی خاص رمز اینترنتی حساب آنان را فعال یا با فریب آنها، وجوه را از حسابشان سرقت کرده و پس از چندین انتقال، سرانجام به حساب‌های جعلی در اختیار خودشان واریز می‌کردند.
رئیس پلیس استان مازندران در خاتمه به شهروندان هشدار داد: برای پرداخت و انتقال وجه به حساب نیازی به مراجعه حضوری جلوی دستگاه عابر بانک نیست؛ همچنین برای هرگونه انتقال وجه فقط شماره کارت یا شماره حساب کافی است و به ارسال مشخصات کامل حساب (رمز دوم، CVV2، تاریخ انقضاء و ...) نیازی نیست.
وی خاطرنشان کرد: پیامک‌هایی که ارسال اطلاعات بانکی نظیر رمز دوم عابر بانک را با عناوین و شگردهایی مانند برنده شدن در مسابقه و قرعه کشی‌ها درخواست می‌کنند، فقط کلاهبرداری است و هرگز نباید به این پیامک‌ها اعتماد کرد.