دبیر انجمن ریختهگری:
تصمیمات اقتصادی دولت شفاف نیست
دبیر انجمن ریختهگری با اشاره به شفاف نبودن فضای اقتصادی کشور و تصمیمات دولت گفت: صنعتگران در برنامهریزی خود با ابهامات زیادی روبرو هستند و در این شرایط، اطلاعرسانی شفافی از سوی دولت انجام نمیشود.
به گزارش فارس، عبدالحمید قدیمی در مورد برنامههایی که دولت باید در شرایط پساتحریم در پیش بگیرد، اظهار داشت: در حال حاضر بخش خصوصی و صنعتگران اطلاع دقیقی از برنامههای دولت در شرایط بعد از تحریم ندارند و فقط یکسری گمانهزنی در این مورد صورت گرفته است.
وی افزود: وزارت صنعت در مورد برنامهریزی برای شرایط بعد از لغو تحریمها هیچ جلسهای با تولیدکنندگان صنعت ریختهگری نداشته است و در حال حاضر ابهامات زیادی برای صنعتگران وجود دارد.
قدیمی اظهار داشت: در حال حاضر در فضای عمومی جامعه انتظاراتی برای کاهش قیمت ارز و افزایش قدرت خرید مردم در شرایط بعد از لغو تحریمها ایجاد شده که البته بیشتر ناشی از آمال و آرزوهای افراد عادی بوده است.
وی ادامه داد: نمونه این افکار را در کاهش نرخ ارز در زمان اعلام توافق اولیه هستهای شاهد بودیم و در چنین شرایطی دولت نیز سیاستهای دقیق و روشنی را در مورد برنامههای اقتصادی خود اعلام نمیکند.
دبیر انجمن ریختهگری با بیان اینکه اطلاعرسانی مناسبی در مورد شرایط اقتصادی کشور انجام نمیشود و همین مسئله باعث گمانهزنیهای مختلفی شده است،گفت: در حال حاضر دولت با مشکل پرداخت یارانه مواجه است و در چنین شرایطی حذف یکسری یارانهبگیران با سرعت لاکپشتی آغاز شده است که البته در مورد حذف این افراد نیز هیچ روش شفافی اعلام نمیشود.
وی با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات اصلی اقتصاد کشور عدم شفافیت در تصمیمگیریهای دولتی است، تصریح کرد: باید مشخص شود بعد از لغو تحریمها چه امکاناتی در کشور ایجاد خواهد شد، چه میزان دارایی آزاد میشود و دولت چه تصمیمی برای شاخصهای اقتصادی کشور میگیرد.
قدیمی توضیح داد: در حال حاضر اختلافنظر زیادی در مورد داراییهای آزاد شده ایران وجود دارد و هیچ رقم مشخصی در این مورد به طور قاطع اعلام نمیشود، بلکه هر کدام از مسئولان یک عدد را اعلام میکنند که در نهایت با عدد اعلام شده از سوی خارجیها نیز متفاوت است.
وی شفافسازی و برنامهریزی بر اساس آن را لازمه رشد اقتصاد کشور عنوان کرد و گفت: در حال حاضر دولت برنامههایی را برای صنایع دولتی در شرایط پساتحریم اعلام میکند که بیشتر شامل صنایع نفت، پتروشیمی و فولاد میشود، اما مشخص نیست که در مورد صنایع کوچک چه اتفاقی خواهد افتاد.
دبیر انجمن ریختهگری ادامه داد: مشخص نیست دولت قصد دارد سهم بیشتری در آینده تولیدات صنعتی کشور داشته باشد یا خیر و همچنین چه امکاناتی برای تولیدکنندگان ایجاد خواهد شد.
به گفته وی، هر چند دولت قانون رفع موانع تولید را تدوین کرده ولی تهیه آییننامهها و اجرای آن همچنان با تاخیر همراه است.