نوبخت:
در برجام چیزی امضا نشده که مجلس آن را تصویب کند!
سخنگوی دولت تاکید کرد: بنده رسماً موضع دولت را اعلام میکنم و میگویم که دولت نه تنها با نفوذ آمریکا، بلکه با نفوذ هر کشوری در شرایط پساتحریم مقابله خواهد کرد.
محمدباقر نوبخت سخنگوی دولت در نشست هفتگی خود در جمع خبرنگاران، درباره برنامههای دولت برای حذف یارانه پردرآمدها و نیز اینکه دولت چه برنامههایی در این زمینه دارد، گفت: وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در حال حاضر و براساس قانون بودجه ۹۴ اقدام به شناسایی افراد نیازمند کرده است. همانطور که وزیر تعاون که مسئول این کار است به دفعات اطلاع رسانی کرده است، به تدریج دارد نسبت به حذف یارانه خانوارهای پردرآمد اقدام میشود.
وی در بخش دیگری از سخنانش در پاسخ به این سوال که اینطور گفته شده که فرمانداران غیرهمسو با دولت برکنار میشوند، افزود: اگر همسو نباشند امکان اجرای سیاستها و منویات دولت در نزدیکترین فاصله به مردم که فرمانداران هستند صورت نخواهد گرفت که به همین جهت وزارت کشور تا الان تلاش کرده و امیدواریم اگر مواردی که تشخیص داد ناهماهنگ باشند را هماهنگ کنند.
به گزارش تسنیم، سخنگوی دولت در بخش دیگری از سخنانش به سخنان رهبر معظم انقلاب مبنی بر هشدار نسبت به نفوذ آمریکا در منطقه پس از شرایط توافق اشاره و خاطرنشان کرد: بنده رسماً موضع دولت را اعلام میکنم و میگویم که دولت نه تنها با نفوذ آمریکا، بلکه با نفوذ هر کشوری در شرایط پساتحریم مقابله خواهد کرد. همانطور که در این مذاکرات امروز آمریکاییها نگرانند که ایران در این مذاکرات دست بالا را داشته است. مطمئناً اگر ما با کشورهای دیگر نیز وارد مذاکره شویم منافع ملیمان ارجح خواهد بود و اجازه نفوذ هیچ کشوری را به اقتصاد ایران نخواهیم داد و از عرصههای دیگر فرهنگی و موارد دیگر نیز به خوبی دفاع خواهیم کرد.
وی در پاسخ به این سوال که آیا اسناد محرمانهای در برجام وجود دارد، گفت: ما سند محرمانهای در برجام نداریم و بسیار شفاف است. اما ارتباط ما با آژانس برای بازدیدها و با توجه به اینکه مجلس مشخص کرده است، باید زیرنظر دستگاههای ذیربط باشد و شورای عالی امنیت ملی نیز بر این کار نظارت میکند که در این زمینه هم هیچ نوع نگرانی وجود ندارد. نوبخت در بخشی دیگر از سخنان خود به شروط مجلس برای نتایج مذاکرات ایران و ۱+۵ اشاره و تصریح کرد: در قانون الزام دولت به حفظ دستاوردهای هستهای آمده است که لغو تحریمها باید به صورت یکجا باشد و اقدامات آژانس نیز میبایست تحت عنوان نظارتهای متعارف بوده و مصوبات شورای عالی امنیت ملی نیز رعایت شود که در این صورت نتایج مذاکرات معتبر خواهد بود.
وی در همین زمینه افزود: مجلس در این قانون این ۳شرط را برای دولت گذاشت و گفت اگر این موارد رعایت شود، نتایج مذاکرات معتبر است و آن را نیز به شورای عالی امنیت ملی واگذار کرد، به طوری که مصوبات این شورا پس از تصویب و با تایید مقام معظم رهبری لازمالاجرا و اتباع است و نیازی به تایید مرجع دیگری ندارد.
سخنگوی دولت در ادامه سخنانش به اصل ۱۲۵ قانون اساسی اشاره و تصریح کرد: براساس این اصل از قانون اساسی عهدنامهها، موافقتنامهها، مقاولهنامهها و قراردادهای دولت ایران با سایر دولتها میبایست به تصویب مجلس شورای اسلامی برسد، به طوری که براساس این اصل از قانون اگر این پیمانها، موافقتنامهها و عهدنامهها که توسط رئیسجمهور و یا نماینده قانونی وی امضا شده باشد، نیازمند تایید مجلس است و به همین دلیل ما لایحه پروتکل الحاقی را به مجلس ارائه خواهیم داد. اما در برجام چیزی امضا نشده است که بخواهد به تایید مجلس شورای اسلامی برسد.
وی با بیان اینکه برجام یک سری محدودیتها برای ایران و مجموعهای از محدودیتها برای طرف مقابل ایجاد کرده است، اظهار داشت: ما هیچ توافقنامهای را امضا نکردهایم، بلکه با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد تحریمها بر علیه ایران برداشته شد و هیچ کدام از کشورهای طرف مقابل ایران نیز غیر از آمریکا برجام را به مجلسشان نبردند که ما این اقدام را انجام دهیم، بنابراین ارسال لایحه برجام به مجلس به مصلحت نیست.
نوبخت تاکید کرد: اگر طرفهای مقابل روزی تصمیم بگیرند توافق را زیرپا بگذارند، لزومی ندارد که این توافق در مجلس به صورت قانون در بیاید. لذا نباید این توافق در مجلس به صورت قانون تصویب شود.