سرشار: مدیران وزارت ارشاد درباره بیتالمال احتیاط کنند(اخبار ادبی و هنری)
محمدرضا سرشار با انتقاد از داوری جایزه جلال آلاحمد و اختصاص جایزه به رمان «ملکان عذاب» و «آه با شین» گفت: «ملکان عذاب» رمان نیست، بلکه یک داستان بلند است.
به گزارش ایسنا، محمدرضا سرشار در نشستی که با حضور تعدادی از منتقدان انجمن قلم به منظور نقد و بررسی کتاب «ملکان عذاب» ابوتراب خسروی - برگزیده جایزه جلال آلاحمد سال 93 - برگزار شد، به نقد و بررسی این اثر پرداخت.
این نویسنده در ادامه به شباهتهای کتاب «ملکان عذاب» ابوتراب خسروی و «آه با شین» محمدکاظم مزینانی که هر دو برگزیده جایزه جلال آلاحمد شدهاند اشاره کرد و گفت: خیلی عجیب است که این دو اثر که مشترکا برگزیده جایزه جلال شدهاند. هر دو در یکسری از نکات مهم شبیه به هم هستند که این نشان از سلیقه خاص داوران جایزه جلال بوده است. هر دو اثر با روایت راویان مختلف روایت میشوند که در ادبیات داستانی ما و حتی آثار ترجمهای بیسابقه است. برای اینکه این شیوه بسیار غلط و بیخود است. کاری بیمنطق که متأسفانه با دادن جایزه احتمالا بعد از این از سوی جوانانی که تکنیک را نمیشناسند دنبال خواهد شد.
سرشار ادامه داد: دوم اینکه این آسانترین روش داستاننویسی است، چون نیاز به طراحی ندارد. در این صورت شما هر چیزی را میتوانید هر جایی بیاورید و جالب اینجاست که جایزه هم میتوانید بگیرید!
او اظهار کرد: داوران جایزه و هیئت علمی جلال با دادن جایزه به این دو اثر نشان دادند که نقد داستان نمیدانند و نیازمند آموزش هستند و باید سر کلاس آموزش نقد داستان بنشینند. همچنین مدیران فرهنگی که در ارشاد هستند باید مقداری درباره بیتالمال مسلمین احتیاط کنند چون این جشنوارهها سلیقه درست میکنند.