kayhan.ir

کد خبر: ۵۰۳۵
تاریخ انتشار : ۱۸ بهمن ۱۳۹۲ - ۲۰:۵۲

عباسعلی نورا:وزرای دولت در توزیع سبد کالا بی‌تدبیری کردند

یک استاد اقتصاد گفت: وزرای دولت در توزیع سبد کالا بی‌تدبیری کردند.

یک استاد اقتصاد گفت: وزرای دولت در توزیع سبد کالا بی‌تدبیری کردند.
عباسعلی نورا در گفت‌وگو با فارس اظهار داشت: در انجام پروژه توزیع سبد کالا وزرای دولتی بی‌تدبیری کردند و در نتیجه آن به مردم خیلی بی‌حرمتی شد، از همه بدتر 5+1 گفتند که ایران بعد از توافقات ژنو به دلیل اینکه وضع اقتصادی مردم بد بود در بین مردم سبد کالای مواد غذایی توزیع کرد.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: دولت باید در مورد هدفش از توزیع سبد کالا به جای پول به مردم توضیح می‌داد. دولت در بین مردم سبد کالا توزیع کرد و از دادن پول آن به مردم امتناع کرد زیرا پرداخت پول نقد به مردم تورم‌زا بود.
وی افزود: دولت اگر قادر به تشخیص خانوارهای نیازمند نیست، برای توزیع سبد کالا در دوره‌های بعد باید از مردم بخواهد به صورت داوطلبانه اقدام به دریافت سبد کالا یعنی هرکس که تمایل دارد آن را بگیرد و هر کس که نمی‌خواهد آن را نگیرد.
این استاد دانشگاه ابراز داشت: برای آینده می‌توان از طریق شرکت‌های تعاونی وابسته به ارگان‌ها توزیع سبد کالا را انجام داد نه اینکه توزیع به تعداد محدودی فروشگاه واگذار شود.
وی گفت: شناسایی خانوارهای نیازمند کار سختی نیست و این کار شدنی است. دولت در تخصیص سبد کالا آسیب‌پذیرترین طبقه اجتماعی یعنی قشر کارگر را فراموش کرد.
نورا افزود: دولت اگر قادر به شناسایی خانوارهای نیازمند نیست بهتر است مانند دولت قبل که یارانه را به همه خانوارها تخصیص داد، سبد کالا را به همه می‌داد تا منجر به این نارضایتی‌ها نشود.
وی افزود: دولت روحانی باید تذکرات لازم در خصوص نحوه بد توزیع کالا به زیرمجموعه‌اش بدهد، چرا که اگر بابت اتفاقات و اشتباهات مربوط به سبد کالا به زیرمجموعه‌اش تذکر ندهند و از آنها نخواهد که اشکالات پروژه را رفع کنند قطعا دولت در امور دیگر هم موفق نخواهد شد.
این استاد دانشگاه اظهار داشت: در دانشگاهی که من در آن تدریس می‌کنم به استاد دانشگاه سبد کالا تعلق گرفته اما به نیروی خدماتی که به مراتب وضع اقتصادی پایین‌تری نسبت به استاد دانشگاه دارد سبد کالا تعلق نگرفته است.
همچنین محمدهاشم پوریزدان پرست، ‌استاد دانشگاه در گفت‌وگو با ایسنا با اشاره به اقدام دولت برای توزیع سبد کالا گفت: این یک سیاست اقتصادی نیست، بلکه تنها هدیه‌ای برای کمک به اقشار کم‌درآمد است که می‌تواند ادامه داشته باشد.
وی افزود: دولت باید در کنار کمک‌های کالایی که به مردم انجام می‌دهد، در فکر برنامه‌ریزی و اجرای سیاست‌های پایه‌ای برای حرکت به سمت رشد اقتصادی و ایجاد اشتغال شود.
این اقتصاددان با اشاره به برخی از انتقادات نسبت به ارائه سبد کالا گفت: اقشا کم‌درآمدی در روستاها و یا مرزها هستند که همین چند قلم کالا نیز می‌تواند ترمیمی بر هزینه‌های آنها باشد. بر این اساس دولت باید به درستی آنها را شناسایی کرده و سبد کالایی را در اختیار آنها قرار دهد نه این که تنها به کارگران و کارمندان دولت محدود شود.
پوریزدان‌پرست در مورد نحوه توزیع سبد کالا نیز به تجربه بیش از 30 ساله کشور در این امر اشاره کرد و افزود: ما در سال‌های جنگ و بعد از آن نیز بارها و بارها کالا را به اشکال مختلف از جمله کوپنی با تشکیل تعاونی‌های مصرف در اختیار مردم قرار داده‌ایم، پس بهتر بود دولت از تجربه این سال‌ها استفاده می‌کرد تا اکنون در توزیع با مشکلات به وجود آمده مواجه نمی‌شد.
وی با بیان این که می‌باید مدیران اجراکننده طرح توزیع سبد کالا برنامه مناسب‌تر و کارشناسی شده‌ای را مد نظر قرار می‌دادند، بیان کرد: بهتر بود که توزیع به طور تقسیم شده و در چند قسمت بین اقشار صورت می‌گرفت. به گونه‌ای که در مرحله اول کارگران و کارمندان و سپس سایر گروه‌های هدف کالا را دریافت می‌کردند.
این استاد دانشگاه تاکید کرد: مرحله بعدی توزیع سبد کالا باید به گونه‌ای باشد که وقت مردم برای دریافت چند قلم کالا با ارزش 80 هزار تومان در صف‌های طویل هدر نرود که این نیازمند تدبیر دولت و بکارگیری مدیریت مناسب است.