برای نخستین بار در کشور انجام شد
تولید لیزین و متیونین محافظت شده دامی توسط محققان دانشگاه صنعتی اصفهان
محققان دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بومیسازی فناوری تولید لیزین و متیونین گاوی محافظت شده، ضمن تجاریسازی این دو ماده ارزشمند، بسترهای لازم به منظور ارتقاء کمی و کیفی محصولات تولیدی در این بخش را فراهم آوردند.
اصفهان- خبرنگار کیهان:
محققان دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بومیسازی فناوری تولید لیزین و متیونین گاوی محافظت شده، ضمن تجاریسازی این دو ماده ارزشمند، بسترهای لازم به منظور ارتقاء کمی و کیفی محصولات تولیدی در این بخش را فراهم آوردند.
استاد دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به کاربردهای لیزین و متیونین محافظت شده گاوی به منظور غنی بخشی به خوراک گاوهای پرشیر گفت: بهرهگیری از این دو آمینو اسید اساسی ضمن افزایش طول عمر و ارتقاء سلامت جسمی گاوها، نقش بسزایی در باروری بیشتر و کمیت و کیفیت شیرتولیدی خواهد داشت.
عبدالرضا حاجیپور به تولید لیزین عبوری گاوی با نام تجاری «لیزی زا» برای نخستین بار در دنیا اشاره و اضافه کرد: این محصول از میزان لیزین 65 درصد لیزین، عبوری 100درصد و در دسترس بودن 65 درصد برخوردار است، که در صورت اضافه شدن به خوراک گاوهای شیرده، امکان کاهش قابل توجه میزان سویا و جایگزینی با ذرت را فراهم میکند.
استاد دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان اظهار داشت: کاهش افزودنیهای غذایی ذکر شده، افزایش میزان شیردهی، افزایش دفعات باروری و افزایش طول عمر گاو ضمن حصول یک صرفه اقتصادی ارزشمند در این بخش از صنعت دام کشور، با ایجاد یک ارزش افزوده مضاعف، هزینههای تولید این ماده را به صفر کاهش خواهد داد.
دکتر حاجیپور گفت: با تولید این ماده در مقیاس آزمایشگاهی، نیمه صنعتی و صنعتی، دانش تولید متیونین گاوی از انحصار کشورهای آلمان و آمریکا خارج شد.
محققان دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان با بومیسازی فناوری تولید لیزین و متیونین گاوی محافظت شده، ضمن تجاریسازی این دو ماده ارزشمند، بسترهای لازم به منظور ارتقاء کمی و کیفی محصولات تولیدی در این بخش را فراهم آوردند.
استاد دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان با اشاره به کاربردهای لیزین و متیونین محافظت شده گاوی به منظور غنی بخشی به خوراک گاوهای پرشیر گفت: بهرهگیری از این دو آمینو اسید اساسی ضمن افزایش طول عمر و ارتقاء سلامت جسمی گاوها، نقش بسزایی در باروری بیشتر و کمیت و کیفیت شیرتولیدی خواهد داشت.
عبدالرضا حاجیپور به تولید لیزین عبوری گاوی با نام تجاری «لیزی زا» برای نخستین بار در دنیا اشاره و اضافه کرد: این محصول از میزان لیزین 65 درصد لیزین، عبوری 100درصد و در دسترس بودن 65 درصد برخوردار است، که در صورت اضافه شدن به خوراک گاوهای شیرده، امکان کاهش قابل توجه میزان سویا و جایگزینی با ذرت را فراهم میکند.
استاد دانشکده شیمی دانشگاه صنعتی اصفهان اظهار داشت: کاهش افزودنیهای غذایی ذکر شده، افزایش میزان شیردهی، افزایش دفعات باروری و افزایش طول عمر گاو ضمن حصول یک صرفه اقتصادی ارزشمند در این بخش از صنعت دام کشور، با ایجاد یک ارزش افزوده مضاعف، هزینههای تولید این ماده را به صفر کاهش خواهد داد.
دکتر حاجیپور گفت: با تولید این ماده در مقیاس آزمایشگاهی، نیمه صنعتی و صنعتی، دانش تولید متیونین گاوی از انحصار کشورهای آلمان و آمریکا خارج شد.